Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika1992uka

ZALAMANA MAMA W CIAZY

Polecane posty

Gość Monika1992uka

Witajcie. Prosze o porade. Pomoc. Jestem w 4-5 tygodniu ciazy. Ijestem zalamana. Z moimpartnerem znamy sie 7 miesiecy. Mieszkamy od 5 razem w jego domu. On jest policjantem ja prowadze z powodzeniem wlasny biznes. On ma 50 lat nigdy nie mial ani zony ani dziecka. Ja mam 25. Roznica wieku nigdy nam nie przeszkqszala bo swietnie sie rozumielismy i bylismy razem szczesliwi. Jesli chodzi o antykoncepcje to uzywalismy mojego kalendarzyka dni plodnych z tym ze w te plodne byl to poprostu stosunek przerywany. Taka metoda odpowiadala i mi i jemu brz wirkszych zastrzezen. Ja bardzo go kocham i eiedzialam ze jesli zajfe w ciaze to nie bedzie to dla mnie problem. On bardzo chcial miec wreszcie dziecko generalnie ale nidgy nie podjelismy ofickalnie takiej decyzji. No i zaszlam w ciaze. Poinformowalam go o tym. On zapytal jakie widze rozwiazaniq. Powiedzialam ze tylko jedno: urodze dziecko. On sugerowal mi aborcje a gdy sie nie zgodzilam powiedzial ze nie wlaczam go w decyzje tylko o wszystkim decyduje sama. Dzis powiedzial rowniez ze jest pewny ze ukartowalam sobie to dziecko zeby spelnic swoja wizje rodziny jak z obrazka i oszukiwalam co do dni plodnych wiec go wrobilam. Powiedzial ze moge sobie u niego mieszkac i bierze odpowoedzial osc za dziecko i bedzie o nie dbal ale mnie ma w d***e bo go oszukalam. I nie chce ze mna od dzis zadnego zwiazku. Jestem zalamqna. Nie wiem jak mam mu przemowic do rozsadku. Prosze o rade.

Gość gość
Prosze pomozcie

Gość gość
Nie rozumiem czemu wy dziewczyny jesteście z takimi palantami, wolałabym już być sama.

Gość gość
Stosunek przerywany to nie antykoncepcja! W płynie ejakujacyjnym (to co wydziela się przed wytryskiem) też są plemniki! (mniej ale zawsze). Bądź cierpliwa, jeśli to nie jest zły człowiek na pewno w końcu was zaakceptuje. Na razie jest w szoku, w końcu większość swojego życia przeżył nie jako ojciec, więc już przyzwyczaił się do tego.

Gość Monika1992uka
Kocham go i nosze jego dziecko. Chcezebyy byli razem. Powinnam sie wyprowadzic? Ch e walczyc o nasza rodzine

Gość Monika1992uka
Duzo sie modle o zdrowie tego dziecka i o nas...

Gość gość
jestem daleka od oceniania cię bo sama w życiu nie ustrzegłam się błędów ale analizuję twój post i za cholerę nie potrafię zrozumieć czemu po dwóch miesiącach znajomości wprowadziłaś się do domu gościa starszego od siebie o pół wieku?! to twój pierwszy związek? co na to twoja rodzina?? Nie zastanawia cię,że facet nigdy nie założył żadnej rodziny? po tak krótkiej znajomości trochę dziwne są stwierdzenia,że tak się świetnie rozumieliście...wiesz na etapie zauroczenia wszystko jest piękne...a metoda ''antykoncepcji'',którą obraliście to raczej sposób planowania rodziny niz sposob na jej unikniecie...i ten stosunek przerywany. Mogliście chociaz w te dni zdecydować się na gumki...nic dziwnego ze mu to odpowiadalo bo tacy egoistyczni mezczyzni zwalaja odpowiedzialnosc na kobietę,lubią konczyc ''w srodku'' i ufają ,że to kobieta pomartwi się o wszystko...jego reakcja tylko na to wskazuje...jest egoistą i to wiele wyjasnia czemu do tej pory nie zalozyl rodziny. Tobie SIE CHYBA tylko zdawalo ,że on bardzo chcial dziecka bo jego traktowanie ciebie,rady abys usunela wcale nie wskazuja aby byl szczesliwym tatusiem. Ma 50 a zachowuje jak niedojrzaly nastolatek..podjal z toba decyzje o wspolzyciu i jego argumenty ze go ''oszukalas'' sa smieszne...ponizej krytyki. Musisz zastanowic sie co zrobic ,czy chcesz dalej z nim mieszkac. Ja bym sie wyprowadzila,chocby do rodzicow i wniosla sprawę o ojcostwo i alimenty. Tylko nie zgadzaj sie na wpisanie ''nn''w rubryce ojciec dziecka. Piszesz,że to gliniarz wiec moze miec swoje znajomosci. Ładnie się urządziłaś...o ile to nie prowokejszyn.

Gość gość
Myślę że jest w szoku tak samo jak i ty Spróbuj porozmawiać z nim jeszcze raz niech powie co go gryzie to mu się nie spodobało jak on to dalej widzi a ty ty powiedz mu po prostu ze ho bardzo kochasz rozmowa jest w związku najwazniejsza już się o tym przekonałam płacz i lament w poduszkę nic nie da musicie rozmawiać nie będzie chciał dziś spróbuj jutro któregoś dnia będzie mu już łatwiej

Gość gość
prosze was...50 letni chłop w szoku? A co to,dzidzia malutka? Jak podjął decyzję o tym by z nim mieszkała i z nią sypiał zapewne już na wczesnym etapie znajomości i to bez zabezpieczenia to jakoś zszokowany nie był...ćwierć wieku starszy od niej i nie wie skąd się dzieci biorą?? jeszcze teksty usun ,oszukalas mnie?

Gość gość
*zagalopowałam się z tą różnicą wieku ;-) nie pół a ćwierć wieku ;-) ale mimo to koleś jest co najmniej nieodpowiedzialny. Czy ktoś wie już o ciąży,np. rodzice?

Gość Monika1992uka
Ja od wielu lat jestem samodzielna i bylam niezalezna. Finansowo zawsze dobrze stalam bo zawsze ciezko pracowalam na swoj sukces. Pomagam moim rodzicom finansowo od 18 roku zycia. Nie ma takiej opcji ze usune ciaze bo chyba bym sobie tego nie wybaczyla. A jego szczerze kocham.

Gość Monika1992uka
Moi rodzice nie oceniaja moich decyzji w zyciu. Nie jest to pierwszy moj zwiazek. Natomiast czemu tak szybko sie wprowadzilam? Pewnie byl to blad ale dzis za pozno na odwrocenie tego w czasie.

Gość gość
trochę dziwny, jak niby brał pod uwagę ciążę, nie stosował praktycznie żadnej antykoncepcji, po czym wielkie zdziwienie i aborcji Ci kazał dokonac... nie wiem, moze jest w szoku, ale po co Ci taki dziad? Jesteś młoda, masz szansę znaleźć kogos mlodszego i normalnego. Ja bym na Twoim miejscu odeszła od niego, urodziła dziecko, a potem zaskarżyla go o alimenty, zabronilabym sie widywać z dzieckiem (w życiu nie pozwololabym wlasnemu dziecku przebywać z kimś, kto chcial je zabic, bo nie wiadomo, co znowu do łba mu wpadnie. Jakby się rzucał, to nawet do sądu bym poszła. Bo chyba w Polsce aborcja jest rzekomo nielegalna z wyjątkiem 3 przypadków, a chyba do żadnego z nich się nie liczysz. A podzeganie i zmuszanie szantażem do aborcji zapewne jest karalne. Po co Ci taki typek? z kim Ty chcesz walczyć o szczęśliwa rodzine? z potencjalnym zabójcą Twojego dziecka? z dupkiem, który się nie zabezpiecza, a potem każe zabijać niewinne dzieci za własną lekkomyslnosc i debilizm? Z nim musi byc cos nie tak, skoro przez 50 lat nie mial nawet żony. ..poza tym za 10 lat Ty bedziesz w kwiecie wieku, będziesz mieć 35 lat, a on 60, będzie starym dziadem, któremu byś musiała pampersy zmieniac. Weź się zastanów.

Gość Monika1992uka
Mieszkamy w UK a on jest Anglikiem. Kiedy sugerowal aborcje mowil ze tal wczesna ciaza to nie dziecko...

Gość gość
Pomożcie jej

Gość gość
Decyzje o zakladaniu rodziny powinni podejmowac oboje a nie tylko jedna strona. Zreszta nie po to walcza o aborcje bys tego nie zrobila. Nie jestescie po slubie wiec mezczyzna nie ma moralnego obowiazku z Toba zakladac rodziny.

Gość gość
A co jej kto pomoze ? Jak sie nie ma rozumu to trzeba tak zyc jak popadnie. Mysle ze to slabe prowo

Gość Monika1992uka
To nie jest zadna prowokacja

Gość gość
Jesteś zwykła k*****. wskoczyłas facetowi w wieku twojego ojca do łóżka, pewnie gdyby nie fakt ze facet jest Anglikiem to byś na niego nawet nie spojrzała. Dobrze ci tak. Myślałam że anglik będzie chciał z polka stworzyć rodzine szczególnie teraz kiedy polaków tam nienawidzą?