Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurs na prawo jazdy Wrocław

Polecane posty

Gość gość

Cześć, przymierzam się do zapisania na kurs na prawo jazdy. Jestem z Wrocławia i wybór szkół jest spory. Jednak jest kilka o których słyszałam bardzo niepochlebne opinie. Jest również zupełnie odwrotnie, gdyż np. o szkole nauki jazdy Kursant słyszałam bardzo dobre słowa. Zastanawiam się gdzie zapisać się na kurs, ile zapłacę i wiele różnych szczegółów dotyczących takiego kursu. Mógłby ktoś podpowiedzieć mi coś w temacie?

Gość czekan
Witaj, Wiem, że kursant najprawdopodobniej ma jeszcze promocję na prawo jazdy kat. B- wychodzi to bodaj 1099 zł... jakoś tak.

Gość gość
ja polecam Akademię Dobrej Jazdy, zdałam za pierwszym podejściem, sąsiadka (babka grubo po 40, której poleciłam tę szkołę) też, jakie mają ceny ocenie nie wiem, bo to było 2 lata temu, sprawdź sam

Gość gość
Do Kursanta idź to zdasz na bank!

Gość gość
A czy w Kursancie jest możliwość odrobienia kursu poprzez osoby niepełnosprawne?

Gość Wypowiedź eksperta
Witam, nazywam się Andrzej Świsulski i jestem instruktorem z wieloletnim stażem. Jestem również współwłaścicielem szkoły jazdy OSK KURSANT. Prawo jazdy i posiadanie własnego samochodu to dla wielu ludzi szansa na samodzielność. Niestety, wśród znacznej części osób niepełnosprawnych panuje przekonanie, że nie są oni w stanie dołączyć do grona kierowców. Są oni w błędzie! Kluczową kwestią przy zdobyciu uprawnień do kierowania pojazdem jest stopień niepełnosprawności. Choroby neurologiczne, które zakłócają prawidłowe funkcjonowanie mózgu dyskwalifikują kandydatów na kierowców. Polskie przepisy dopuszczają jedynie dysfunkcje fizyczne. Podstawową zasadą jest posiadanie minimum dwóch sprawnych kończyn, a jedną z nich musi być ręka. Samo szkolenie osób niepełnosprawnych nie odbiega znacząco od nauki jazdy dla osób pełnosprawnych. Jedyną różnicą jest samochód, w którym odbywają się lekcje praktyczne. Musi być on przystosowany do potrzeb kierującego.

Gość gość
Jeśli szukasz dobrej szkoły we Wrocławiu, to zdecydowanie polecam http://www.koszela.com.pl/ - uczyłam się tam jeździć i od razu zdałam.

Gość gość
Ja natomiast uważam, że bardzo dobrze sprawdził sie ten kurs http://manewr.com.pl/ mają świetne ceny, wożą po trasach egzaminacyjnych no i mogę śmiało powiedziec, że cenowo wychodzi korzystnie

Gość Agatatka
Jak w Wrocławiu to tylko Kursant i to widać po tym ilu mają chętnych. Instruktorzy mają duże doświadczenie, dobrze wiedzą czego uczyć, żeby zdać i żeby się czuć pewnie na jezdni. Ja polecam wszystkim znajomym

Gość gość
wybierz szkołe w rejonie egzaminowania i niestety trezba przejśc kilku instruktorów jazdy zeby poznac rózne techniki nauki polecam panią marte z Kursanta

Gość Mirinda_09
Trzeba przejść przez kilku instruktorów? Ja w Kursancie miałam jednego cały kurs i uważam, że świetnie mnie nauczył jeździć, przede wszystkim się nie bałam siąść za kierownicą już po egzaminie i teraz ciągle jeździ mi się świetnie, nawet w większych miastach i za granicą. Myśle, że śmiało można powiedzieć, że łamię stereotyp typowej ,,baby za kierownicą". :D

Gość gość

Warto uważnie się rozejrzeć za jak najlepszą szkołą jazdy. Ja od siebie mogę wam polecić szkołę nauki zady www.manewr.com.pl, która znajduje się we Wrocławiu. W ich ofercie znajdziecie wszystkie rodzaje prawa jazdy.

Gość irtwaraa

Jeżeli chcecie zostać zawodowymi kierowcami to poza prawem jazdy musicie zdobyć odpowiednie kwalifikacje. We Wrocławiu znajduje się szkoła jazdy, która poza przeprowadzaniem kursów na prawo jazdy możliwa zdobycie kwalifikacji wstępnej dla zawodowych kierowców.