Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracujecie w Wigilię?

Polecane posty

Gość gość

I jeśli tak to w jakich godzinach i jaka branża?

Gość gość
Tak, od 8 do 12 albo 13 (szefowa jeszcze nie zdecydowała) - apteka.

Gość gość
od 8 do 20 Dom Dziecka.

Gość gość
7-19 szpital oddz.polożniczy, kiedyś rodziło się najwięcej dzieci, teraz już kobiety tak się nie rwą do prac domowych przed świętami. Przeważnie rodziły te co miały pierwszy tydzień stycznia.

Gość gość
Centrum medyczne, pracujemy do 18, jak Wigilia wypada w tygodniu. Weekendy mamy wolne

Gość gość
8-20 J.W.

Gość gość
Jeżeli pracowałam, to zwykle do 16:00, raz do 18:00, ale świąt sama nie urządzam, jadę do mamy w tym samym mieście, więc sama proponuję że wezmę tą zmianę- przeważnie pracowałam z dziewczynami które albo urządzały u siebie w domu, albo jechały gdzieś za miasto. Sama świąt nie celebruję, omijają mnie przygotowania więc to byłaby czysta złośliwość jakbym prosiła wtedy o wolne bo i mi się należy, skoro właściwie nie potrzebuję. Tyle czasu wystarczało spokojnie żeby się umyć, przebrać i podjechać do rodziców. Mąż tylko czasem miał dyżur i pod telefonem był. A gdzie? W pierwszych latach w hiteowej recepcji, potem w ochronie, potem w rodzinnej firmie- wystawialiśmy się na targach świątecznych i zwalniałam po prostu pracownice które prosiły o wolne. A teraz drugi rok już pracuję tylko dorywczo więc problem z głowy.

Gość gość
tak od 6 do 14 tesco

Gość gość
od 14 do 23- restauracja

Gość gość
19-7, stacja benzynowa.

Gość gość
szpital, oddział psychiatryczny od 18 do 6 rano. Robimy naszym wariatom o 19 kolację, więc będzie wspaniale. Kazdy w końcu marzy o tym by zamiast z rodziną spożywać kolację wigilijną z chorymi psychicznie:O I jeszcze nie miałam szans się zamienić, bo jestem na stażu

Gość gość
14-22, recepcja w hotelu

Gość gość
Normalnie bym pracowała, ale u mnie w pracy za święto przypadające w poniedziałek (poniedziałki mam wolne) pracodawca ustalił wolną wigilię.

Gość gość
Nie ide ale debile u mnie na produkcji pojda-i tu mowie i o szefostwie i o produkcyjnych i kierownik i koordynatorzy spawacze operatorzy maszyn nawet szlifierze ze gowniana stawkę pójdą chetnie:D . Jestem planistka produkcji a wszystkie chłopy z jakimi pracuje (34 sztuki) prosza wręcz o robotę w sobotę do 12-13!!! Bo sie matkom/zonom/ciotkom/babciom nie chce pomagać. Tacy sa wasi mężowie. A potem udają zmartwionych ze musza isc do roboty a w rzeczywistości kolejka zeby isc do pracy.

Gość gość
Ja nie pracuje, moja firma zamka sie na okres swiat i wracam do pracy po nowym roku :) Mąz owszem, chyba pierwszy raz od lat, po zmianie branzy , do 18 , farmacja.

Gość gość
Od 19-3.00 w wigilię, drugi dzień świąt 7-16 służby mundurowe zawsze na straży....

Gość gość
Codziennie 8-18, wigilia 12/13 zalezy od ruchu własna działalność

Gość gość
I z wigilia na 18 sie wyrabiam, 10 dań

Gość gość
Barszcz z uszkami, kapusta z grochem, lazanki, ryba ziemniaki kapusta czerwona, pierogi z grzybami i kapusta, pierogi ruskie, uszka robione i pierogi w wigilię, grzybowa z uszkami, kompot z suszu,

Gość gość
nie. pracuje pn-pt 7-15 :) budżetowa.

Gość gość
Od 7 rano do 7 rano pierwszego dnia świat Ochrona kwalifikowana

Gość gość
Od 6.00 do 14.15 tesco....:)

Gość gość
Pracuje w urzędzie w zeszłym roku normalnie, teraz mam wolne bo sobota

Gość gość
Ja w tym roku wzięłam sobie wolne, i to z dużym wyprzedzeniem, by mnie nikt nie wygryzł. W tamtym roku Szef i na wigilię i w sylwestra przyszedł i taki dumny z siebie powiedział, że biuro czynne do 13 (normalnie do 17), że to taki bonus od niego. A w tym roku jego paniusia robiła rozliczenie urlopów za zeszły rok i te 4 godziny (od 13 do 17) za te dwa dni ściągnęła nam jako jeden dzień urlopu. Fest bonus... W tym roku mam w nosie ich bonusy.

Gość gość
Od 8 do 22 i w pierwszy dzień świąt to samo :/ Apteka sieciowa.

Gość gość
gość dziś A mówią, że to mój zakład produkcyjny jest trzepnięty. :D Nie idę, moja fabryka w tym dniu będzie zamknięta. Dobre cwaniaki z tobą pracują he he. Kopać po jajach to mało.

Gość gość
A w tym roku jego paniusia robiła rozliczenie urlopów za zeszły rok i te 4 godziny (od 13 do 17) za te dwa dni ściągnęła nam jako jeden dzień urlopu. Fest bonus... x Przepraszam, co zrobiła? Policzyła 4 godziny przepustki jako 8 godzin urlopu? Przecież to niezgodne z prawem. Poza tym urlop można brać na godziny.

Gość gość
łoo masakra, nie wyobrażam sobie pracowac w weekendy a co dopiero w swięta... W tym roku wigilia wypada w sobote wiec i tak wolne, ale gdy wypadała w dzien poszedni to tez mielismy wolne. A ja biore urlop od 21 do 28 grudnia

Gość gość
Tak ale o 8 do 12. Sklep.