Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bratowa w piątej ciąży

Polecane posty

Gość gość
" Doprawdy? Niektórzy swoim żonom nie kupują prezentów za takie kwoty, bo ich nie stać. " Ale wiesz, wtedy to inna sprawa - bo prezent idzie jakby ze wspólnego. Jednak jeśli od kogoś spoza można coś wyciągnąć? Taka pazera to męzowi nawet nie da prezentu, bo szkoda kasy, ale dla swojego dziecka od ciotek, babć i reszty to minimum po 200zł będzie wołać. Bo mniej to na waciki :P

Gość gość
ja pierdziele jak mozna się domagac prezentow dla swoich bachorów, narobiłyscie to im kupujcie, chrzestna i co z tego ze bliska rodzina? no to co to ma wydawac swoje ciężko zarobione na pieniądze? i nie wazne czy zarabia 1500 zł czy 15 mln, wara od ich kasy

Gość gość
"A może sama nie będziesz miała dzieci,więc chociaż pomocy na starość będziesz miała od chrześniaków. " Taaa, tyle ile Ci rodzice co ich dzieci olały 🖐️

Gość gość
Ja dziecka nie ochrzciłam.Jak bedzie dorosły to poprostu zdecyduje jak na sprawy wiary ma patrzec!

Gość gość
Z wami jest cos nie tak ludzie. Autorka ma 3 chrzesniakow od tej kobiety. Prezent minimum za 150 zl? Urodziny, dzien dziecka, mikolaj, swieta i to wszystko x3. Co z tego, ze duzo zarabia? Ta bratowa jest zenujaca, ewidentnie chodzi jej o to, by nastepne dziecko "wyposazyc" w dobra mame chrzestna, co to ja stac.

Gość gość
Zapomnialam jeszcze dodac, ze kazde z tych dzieci komunia, 18nastka, potem sluby itp... a tu baba jeszcze z 4 dzieckiem sie pcha.

Gość gość
tu autorka, dodam że bratowa jest tak samo roszczeniowa co niektóre tutaj pewnie takie same jak ona, gdyby miały mozliwości powciskały by jednej lepiej sytuowanej swoje dzieciaki na chrzesniakow i doiły za każdym razem

Gość gość
2016.12.02 a 500+ się u niej nie liczy?

Gość gość
nie ma już postu z 20.32, ktoś go chyba usunął, jak się powołujesz na czyjąś wypowiedź to ją kopiuj, nikomu się nie chce cofać i szukac

Gość gość
a sory jest, bez sensu powołałas się do autorki, następnym razem kopiuj albo pytaj się bezposrednio autora topiku

Gość gość
babsko nie do z***bania przez twojego brata

Gość gość
Ile lat ma ta szwagierka?

Gość gość
20 40 wow bełkot a mimo to przeczytałaś :-D :-D i jeszcze puściłaś komentarz z wypiekiem na ryju po chuj skoro to bełkot ja bym nie skomentowała tylko olała ....

Gość gość
jak mnie brzydzą takie prostackie teksty że nie do z***bania , ile lat :-o Rany z jakiego wy slamsorynsztoku wylazłyście :-o , nie wiem ale ja mam szwagierkę ma 4 dzieci i w życiu od nikogo ze chrzestnych nic nie chciała i mimo że ja jestem u niej chrzestną i kupuję jej prezenty dla dzieciaka To ona mojej dwójce również zawsze i na mikołaja i urodziny też kupuje w podobnych cenach Dotyczy to czasu też z przed ery pincet plus :-) MY po prostu jesteśmy normalną rodziną A co do autorki nie chciała bym mieć takiej kurfy jak ty w rodzinie bo nie wiadomo kiedy byś na forum o mnie pisała , jak tylko by ci się coś nie spodobało Nie trzeba sie było zgadzać na bycie chrzestną kobieta z twoimi zarobkami ,pozycją raczej wątpię żeby aż tak przejmowała się teściową , że aż tak się poświęciła z łaski 4 razy być chrzestną nie uwierzę :-)

Gość goscZzaMorza
dlaczego tylko w polsce jest kult "chrzesniaka"? Od 20 lat mieszkam za granica, tu kupuje sie dzieciakom ksiazke badz lody. Drobnostki. A w pl? Nie rozumiem...Mysle,ze moj chrzesniak mnie obgaduje za plecami. Wyjechalam z kraju jako 18 latka. On mial 3 latka, wiec sie praktycznie nie znamy. Jak jestem w kraju to dam mu 50-100, ot tak,na "lody". Ma bardzo zamozych rodzicow.

Gość gość
ah! jeszcze jedno. Moi tesciowie wysylaja mi kartki na urodziny z £20-£50 w srodku.

Autorko nie bądź dojna krową, pasożytów się odcina. Podobnie jest ze ślubami, gdzie od zarania dziejów ślub był tylko biznesem i jest po dzień dzisiejszy a tępaki dalej sobie i innym próbują wmawiać, że to miłości ... Zawsze jak mnie ktoś zaprasza na ślub to odmawiam i jedyne co mówię to to, że kolejni głupcy popełniają błąd. Nie ma większych wartości w życiu niż wolność i wiedza, więc nie dajcie sobie tego zabrać.

Gość gość
11 09 mogła się nad tym wcześniej zastanawiać jakim trzeba by ć człowiekiem żeby tu się zgodzi być matką chrzestną bierze udział w obrządku , mszy A z drugiej strony obrabia ją na forum noż k***a brzydzę się takimi ludźmi :-o A co do twojej wypowiedzi to , że tobie jest dobrze bez ślubu i dzieci nie znaczy że mi również tak musi być :-) JEDEN LUB SIĘ ZWIĄZAĆ INNY CHODZIĆ NAGO :-)

Gość gość
Ja bym się nie zgodziła na bycie 4 raz chrzestna w tej samej rodzinie. Co do prezentów. .ja jestem chrzestna u córki męża siostry,mąż u jej drugiej corki i do tej pory staralismy się robić jej fajne prezenty..zwłaszcza że widzimy się raz w roku. Ale siostra męża jest też chrzestny u naszego syna i ona tez mimo że widzi go raz w roku to nie przeszkadza jej kupować mu zabawek za 35 zł ze sklepów wszystko od 5 zł. Wiec i ja ostatnio kupiłam chrzesnicy w pepco zabawkę za 35 zł. I chrzesnicy męża tez za 35 zł bluzkę. W tym roku także wypatrzylam prezenty do 50 zł. Bo wolę kupić coś swojemu dziecky skoro ona jest taka skąpa. I żałuję wydać raz w roku chociaż te 100 zł.