Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Braksił

Ciąża i brak perspektyw

Polecane posty

Gość Braksił

Do Londynu przyjechałam celem poprawy moich perspektyw. Poznałam na początku przyjazdu fajnego chłopaka z Indi i zakochałam sie. Mam rodzinę, która jest rasistowska więc nie mogłam się im pochwalić że jestem szczesliwa. Dokładnie 4 tygodnie temu dowiedziałam się że jestem w 5 miesiącu ciąży strach i panika ale nawet nie pomyślałam o usunięciu. Od razu przed oczami stanęła mi moją przyszłość brak pracy i perspektyw. Postanowiłam powiedzieć mamie bo zawsze twierdziła że mnie kocha i też to czulam jednak teraz bardzo się rozczarowałam bo rodzina się mnie wyrzekla więc nie mogę liczyć na ich pomoc. Tak jest chłopak i jest że mną i jest bardzo szczęśliwy gdy wspomniałam o usunięciu był bardzo zły że w ogóle o tym pomyslałam. Twierdzi że damy sobie rade, ale on wysyła z tego co wiem pieniądze rodzicom do Indii. Błagam pocieszcie dajcie jakieś rady bo mam 30 lat a czuję się całkowicie bezradna. Nie mam pieniędzy na nic,a na zasiłki nie mogę liczyc. Gdzie dbanie o siebie i o dziecko. Gdy widzę mamy spacerujace z dziećmi zadbane one i szczęśliwe dzieci, a ja w zapisanych ubraniach za malej kurtce bo mnie nie stać na zmianę garderoby czy dbanie o siebie podczas ciąży a co będzie później jak dać dziecku to czego potrzebuje żeby nie czuło się gorsze. Tak bardzo nie chce oddawać mojego dziecka obcym ludziom ;( ;(

Gość Braksil
Chciałam się poprawić jestem w 9 tygodniu ciąży więc miałam szansę na aborcję farmakologiczna ale nie podjęłam się...

Gość gość
Teraz dopiero martwisz sie swoja sytuacja? Moze trzeba bylo pomyslec wczesniej, zanim zaszlas w ciaze! Przy takim duzym wyborze srodkow antykoncepcyjnych i latwym do nich dostepie az trudno uwierzyc, z mozna postepowac az tak bezmyslenie!