Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku dziecko zaczyna naśladować dorosłych?

Polecane posty

Gość gość

Np kiedy dziecko naśladuje sprzątającego rodzica, albo inne czynności, które widzi, jak wykonują dorośli?

Gość gość
Wydaje mi się ze wtedy kiedy jego wiek na to pozwala czyli jak juz umie chodzić to naśladuje sprzątającego rodzica jak umie mowic to naśladuje słowa itd.

Gość gość
to zależy co masz na myśli , moja córka odkąd ma 7 miesięcy naśladuje np jak ktoś kaszle albo klaszcze , teraz ma 8 miesięcy i taka z niej papuga .. wiadomo w miarę możliwości

Gość gość
Mój mając około roczku naśladował proste gesty, jak dzwonienie czy nasze zabawy, wszędzie chodził z miotłą i łopatką i chciał sprzątać, mając 1,5 roku już robił to coraz częściej, bawił się przy mnie w gotowanie, pomagał sprzątać czy nastawiać pranie, pomagał przy naprawach, u babci w ogródku, generalnie wszystko było ciekawsze niż zabawki.

Gość gość
Tu autorka. Moje dziecko ma 14 miesięcy i dopiero teraz np wyciera stół ręcznikiem, probuje przełączyć program pilotem albo wkladac pranie z pralki do miski. Nie robi jednak pa pa i nie nasladuje sylab wymawianych przeze mnie. Myślałam ze w tym wieku juz będzie robił takie rzeczy...