Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zerowy popęd seksualny

Polecane posty

Gość gość

Ja chyba po prostu nie jestem seksualną osobą. Nie mam w sobie takich potrzeb. Od lat się próbuję masturbować, nakręcać. Efekt jest krótkotrwały i szybko ulotny. Spotykam się z chłopakiem, na którego też próbowałam się nakręcić i nic. W tym momencie mam do niego totalnie aseksualny stosunek. Lubię go, ale to tyle. I naprawdę nie ma znaczenia, czy chłopak jest przystojny i czy jestem nim wstepnie zainteresowana. Byłam bardzo zakochana w chłopaku,z którym jednak nie chciałam lądować w łóżku, bo nie miałam takiej potrzeby. Szybko się jednak zorientował... Teraz mam studia i pracę i już kompletnie spadło to wszystko do zera. A wcale nie chodzę jakoś przemęczona, mam po prostu ciut mniej wolnego czasu. Zresztą to nie jest argument, patrząc na popęd niektórych. Mimo wszystko potrzeby seksualne u większości są wysoko w hierarchii. Nieraz faceci mnie proszą o numer, podrywają, a mi jest szkoda, bo wiem, jakich relacji oni by chcieli, a czego ja im dać nie mogę. Da się coś z tym zrobić czy mam się z tym pogodzić?

Gość gość
Jesteś aseksualna. Wiele kobiet tak ma. To normalne i naturalne. Wszystko jest w porządku i nie ma żadnego powodu do niepokoju :)

Gość gość
Dlaczego naturalne? Ile to się mówi, że się powinno to leczyć i to nie jest normalne. I co mam z tym zrobić, mam nie mieć nikogo?

Gość gość
Masz mieć koty i być starą panną. Możesz też udać się do seksuologa :-)

Gość gość
Nie lubię kotów plus nie ma czegoś takiego jak stara panna. U psychologa byłam i nic nie stwierdził. 'pani jest seksualna bo pani o siebie dba' (no tak, bo malują się i dobrze ubierają tylko kobiety, które są lwicami seksu) 'nie widzę tutaj nic co mogłoby stać na przeszkodzie'. Kiedyś byłam u kogoś innego i też nic Ja nie czuję w sobie oporów. O seksie swobodnie rozmawiam z ludźmi. Nie jestem z typów czerwieniących się jak piwonia, jak o tym słyszę. Ale może dlatego że nie wywołuje to u mnie takich emocji? nie wiem.

Gość gość
Moim zdaniem jesteś całkowicie normalna, i nic nie musisz z tym robić. Wszystko jest w porządku.

Gość gość
Znajdz sobie aseksualnego mezczyzne i po sprawie w czym problem? Robicie sobie problemy.

Gość gość
Ogiera ci trzeba czyli mnie podaj namiary na mail. Po trafie rozpalić nawet ogień pod morzem. ;-) Pisz śmiało: winall@tlen.pl

Gość gość
3 procent społeczeństwa nie posiada popędu seksualnego i nie jest im to do życia potrzebne , może należysz do tego 3% nie wiedziałaś o tym ?

Gość gość
9:52 Gdzie mam takich szukać? Bo się nie słyszy o tym, a nikt z wypisanym na czole 'brak libido' nie chodzi :P

Gość gość
Ale skąd się to bierze? Skoro jednym z podstawowych celów gatunku jest rozmnożenie się, to to jest odstępstwo od normy

Gość gość
Jesteś całkowicie normalna. Wszystko jest z tobą w porządku i nie ma żadnych powodów do niepokoju. Proszę, nie denerwuj się już :) Twój mózg poprostu nie potrzebuje stymulacji na poziomie seksualnym. Około 50% młodych kobiet tak ma, więc można uznać że jest to naturalne :)

Gość gość
Piszesz młodych kobiet, to oznacza, że po 30, jak już nie będę tak młoda i piękna, będę musiała szukać jakiegoś faceta? :P

Gość gość
a homoseksualizm nie jest odstąpieniem od normy ? sa takie preferencje odstepujące od normy i uchodzą za normalne, po prostu taki człowiek jest. na świecie ślub biorą dwaj faceci i jakoś nikt sie tym nie ekscytuje, a ty nie masz popędu seksualnego, taki masz mózg i tak cię ukształtował. Po co doszukiwac się prawidłowości gatunku ? Myslisz że cała populacja ludzka musi byc taka sama ? jest mnóstwo pedofili - a to już wiadomo jest nienormalne ale są wśród lekarzy,sportowców, artystó,prawników którzy się organizują i załatwiają sobie przyjemności, w indiach można sobie kupić dziecko na przykład i w innych biednych krajach. A ty jesteś taka że nie masz popędu

Gość gość
"Młode kobiety", czyli takie do 35 roku życia.

Gość gość
Wiesz, ja nie mówię, że jestem nienormalna. Tylko po prostu nie chcę być samotna. Teraz dobrze radzę sobie sama, ale co będzie dalej?

Gość gość
I bardzo mi szkoda niektórych wartościowych znajomości, bo ja nie mogłabym być z tymi mężczyznami, a bardzo ich lubiłam... Byłam w jednym związku i nawet próbowalam czegoś (ale nie seksu klasycznego), z paroma się całowałam i nic nie czułam. Potem poweidziałam sobie dość.

Gość gość
moze to być związane ze złym stosunkiem testosteronu do estrogenów.. Podejrzewam, że twoje jajniki pracują nieprawidłowo .Być może będziesz musiała brać tabletki z testosteronem ablo estrogenem

Gość gość
Teraz badacze z University of California Santa Barbara (USA) udowodnili, że tak jest w istocie: wysoki poziom estrogenu nasila pragnienie seksualne, natomiast progesteronu obniża je.