Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzeczony oddaje pół pensji na cele charytatywne

Polecane posty

Gość gość

Narzeczony oddaje pół pensji na cele charytatywne. Mówi, że tak trzeba. On pochodzi z biednej rodziny, ale gdy udało mu się wyjść z biedy i jego rodzinie też to teraz przelewa pół pensji na Caritas i inne organizacje. Mnie to cieszy, ale trochę się martwię, bo powiedział, że po ślubie też tak będzie robić. Z zarobków netto 3 tys zostawia sobie, a 3 tys oddaje. Ja też zarabiam, ale gorzej niż on. Zarabiam 3800 netto. Boję się, że gdy pojawią się dzieci to będziemy mili trudności z pieniędzmi, jeśli on nadal będzie tyle przekazywał na cele charytatywne. On mówi, że tego nie zmieni i mówi, że tak trzeba. Mówi, że to co mamy nam wystarczy i nie powinnam być chciwa, ale ja chcę by w przyszłości nasze dzieci miały jak najlepiej.

Gość gość
aha ha kto zna mechanizmy dzialania Caritasu to nie odda zlamanego grosza na nich

Gość gość
Prowo Slabe

Gość gość
Albo ida na alimenty do kochanki.

Gość gość
Może i przesadza z kwotą jaką oddaje ale serio wolałabyś żeby wydawał na alkohol papierosy albo elektronikę

Gość gość
Nikt nie oddaje takich pieniędzy. Prowo

Gość gość
A jednak są tacy ludzie. Tacy, którzy mają potrzebę pomagania.

Gość gość
Mozna oddac tylko 10% tego co mamy, 90% trzeba zostawic dla siebie , miec zabezpieczenie.

Gość gość
Czyli jest tak, jkaby zarabiał 3000, nie jest źle. Zapytaj Go czy jakby cos się stało np. ktoś ciężko zachorował to i tak przeznaczyłby te pieniądze na cele charytatywne czy na leczenie.

Gość gość
Mozna pomagac , ale bez przesady

Gość gość
Jesli to prawda to jest glupi. Wiesz jak oni tam piora pieniadze??:O Jesli juz tak chce pomagac, to ja na jego miejscu bym znalazla jakas mp osobe chora i samotna lub matke z dzieckiem i nawet nie dawala pieniedzy, a robila zakupy, leki, cos na co brakuje, cos milego dla tego dziecka itp...