Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludziom obecnie jest za dobrze i dlatego im odbija

Polecane posty

Gość gość

Jak będzie jeszcze lepiej to większość zostanie narkomanami.

Gość gość
Wiesz ile ludzi w Polsce żyje poniżej granicy ubóstwa?

Gość gość
Prawda

Gość gość
Mi jest za dobrze?! To nawet biedę którą klepie musicie zazdrościć?

Gość gość
Zgadzam się, ludziom odbija z dobrobytu. Wystarczy popatrzeć co się dzieje w marketach przed świętami i popatrzeć do koszyków. Ile jedzenia potem się marnuje. Pamiętam kiedy 20 lat temu przeprowadziłam się z miasta na wieś , wtedy było parę telefonów na całą wieś. Ludzie głownie jeździli na rowerach jeżeli był samochód to jeden . Teraz bywa ,że rodzina 4 osobowa , zaznaczam przeciętna ma 4 komórki i jeden telefon stacjonarny oraz 4 samochody , bo oczywiście młodzież też ma. Bulwersuje mnie narzekanie ludzi, morze mają niewielkie wypłaty ale, jeżeli ktoś jest zdrowy i ma dwie ręce do roboty a przede wszystkim chęci do pracy to nie będzie klepał biedy. Zawsze można dorobić, rynek pracy jest może nisko płatny ale kiedy głód zagląda w oczy, ja bym pracowała ( nie myslę o emerytach i ludziach chorych). Najlepiej biadolić, jeżeli mając kawałek ogródka nie chce się szpadlem ruszyć i kupić w sklepie. Lepiej przecież mieć trawnik. Budowałam dom całych 8 lat ( bez kredytu ), musiałam zaciskać pasa i koło wielu nawet zwykłych rzeczy przejść , bo były ważniejsze wydatki. Teraz ludzie kredyt, dom w rok lub dwa lata wybudowany do tego fura , a co tam ,że kredyt do końca życia trzeba spłacać. Wszystko dobrze kiedy zdrowie i praca , a jak coś nie tak to potem bieda i lament.