Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Joanna1983

ubezpieczenie zdrowotne dla kobiety żołnierza podczas urlopu macierzyńskiego

Polecane posty

Gość Joanna1983

mam ważne pytanie, a gdziekolwiek szukam - zostaję w tym samym punkcie, w listopadzie 2015 roku okazało się, że jestem w ciąży, kontrakt kończył się w czerwcu 2016, czyli miesiąc przed rozwiązaniem, zgodnie z przepisami złożyłam wniosek o przedłużenie kontraktu, jednak odmówiono mi, podając za przyczynę długotrwałe zwolnienie lekarskie, na którym byłam od listopada 2015 po pobycie w szpitalu z powodu krwotoku z części rodnych, w zamian zaproponowano mi półroczny aneks do kontraktu, który przedłużył go do końca listopada 2016, wojskowy radca prawny powiadomił mnie, że zasiłek macierzyński będę otrzymywać z funduszu MONu, jednak nie będę ubezpieczona, ani nie mam możliwości zarejestrowania się jako bezrobotna, by takie ubezpieczenie dla mnie i dla dziecka otrzymać, powiadomił mnie, że jedyne co mogę zrobić to prywatnie się ubezpieczyć i tu zaczynają się schody! chodzi mi o ubezpieczenie zdrowotne, takie, dzięki któremu w razie choroby mojej czy dziecka spokojnie mogę udać się do państwowej przychodni lub - nie daj Boże - do szpitala, zostałam z niczym i o niczym nie mogę się znikąd dowiedzieć, wiem, że żołnierze zawodowi nie mają opłacanych składek ZUS, nie mam pojęcia gdzie zgłosić się i ile może kosztować takie właśnie ubezpieczenie - bardzo proszę o pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować