Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Portiica

Czy to dni niepłodne?

Polecane posty

Witam. Mam 22 lata, jestem zdrowa, aktywna, dobrze się odżywiam. Kiedyś miałam bardzo regularne cykle, co równy miesiąc minus dwa-trzy dni góra. Niestety ostatnimi czasy - od sierpnia - w moim życiu jest dużo stresu i moje cykle są bardzo różne... W sierpniu dostałam okres 29-go. Owulację miałam 14.09. Następny okres był pierwszego października. Owulacja zaś 15.10. Następny się troszkę uregulował. 1.11 pierwszy dzień cyklu, ale owulację miałam już 11.11. Z tego powodu też spanikowaliśmy z chłopakiem i wzięłam Ella One. Było mi lekko słabo i niedobrze przez parę dni, ale nic poza tym. Miesiączka nadeszła 26 listopada, wcześniej niż zwykle. I trwała niepokojąco długo. Zazwyczaj około 5-tego dnia już mam koniec, a ta trwała 8dni, do soboty. Uprawialiśmy wtedy z chłopakiem zabezpieczony seks, ale gumka się nam zsunęła odrobinę, nie jesteśmy pewni dokładnie, ile się tego dostało. Od niedzieli mam kremowy, nierozciągliwy śluz. Nie jest go jakoś dużo, zdarzają się w nim delikatnie lepiące grudki czasami (bardziej przejrzyste), ale jest gładki, biały, o konsystencji musu. I tutaj moje pytanie - czy to jeszcze dni niepłodne? Zwracam się do was, bo dopiero zaczynam obserwować śluz i nie mam z tym doświadczenia. Przepraszam za długi post, ale bardzo proszę o pomoc. Dużo wyczytałam na internecie, ale chciałabym usłyszeć opinię kogoś z boku :(

Gość gość
Pewnie niepłodne ale jakie to ma teraz znaczenie? Dlaczego w ogóle się nad tym zastanawiasz?

Gość gość
Jezeli Twoj sluz nie jest przejzysty i rozciagliwy tylko bialy i lepki to sa dni nieplodne lub poprostu infekcja grzybicza. Jednakze z tak rozregulowanym cyklem powinnas zglosic sie do ginekologa on da Ci tabletki i wszystko wroci do normy. Lub tez moze jest jakas powazniejsza przyczyna takiego stanu.

Po prostu chciałam wiedzieć bo ginekologa mam dopiero za tydzień :) Dziękuję bardzo za radę