Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda że po wprowadzeniu pokarmów stałych dziecko rzadziej w nocy wstaje

Polecane posty

Gość gość

Tzn. czy to prawda ze rzadziej sie budzi? Mój 4miesięczniak nadal budzi sie w nocy 2-3 razy na karmienie. karmie piersią. mam dosyć przerywanego snu, juz mam dosyc.

Gość gość
Niestety to nie prawda. Probowalam na 2 dzieci, jedno zaczelo przesypiac noce majac 16 m drugie 18 m. Ani kp ani mm ani jedzenie nic nie dadza, dziecko genetycznie tak ma ze sie budzi.

Gość gość
U mojego nic sie nie zmienilo a ma 10 m-cy i je prawie to samo co my. Nadal 2x pobudka ok 2 na pare lykow wody a o 4 (mozna zegarek nastawiac) na mleko Tez sie nasluchalam do 5m -ca karmilam piersia pobudki z 3/4 jak przeszlismy na mm to pobudek bylo 3 dopuero od jakis 2m-cy ma 2 i ile to jeszcze potrwa to az sie boje

Gość gość
Zależy od dziecka.

Gość gość
Moje 14-miesięczne dziecko mimo ze je wszystko, to budzi się co 2,5godz około na mleko. Oby u Ciebie bylo inaczej, bo nie życzę nikomu tego ciaglego wstawania od ponad roku.

Gość gość
to moja córa jakaś dziwna bo bez pokarmów stałych śpi od 21 do 5

Gość gość
U mnie odkąd zaczął przyjmować pokarmy stale zdecydowanie śpi lepiej. Cała noc. Odstawiony od piersi.

Gość gość
U Nas jest gorzej dziecko budzi się często, bo ma straszne gazy:( i jak na początku było ok teraz mimo że zaczyna 9 miesiąc to mamy jazdę bez trzymanki.

Gość gość
Moja córka na pisrsi do dwóch lat budziła mnie co 2 godziny i ssała, a syn na butelce i budzi ok 3 razy w nocy i pije mleko i żadne grube kaszki nie pomagają. Nie śpię od kliku lat i daję radę, przyzwyczaiłam się, że sen mam przerywany.

Gość gość
To nie prawda. Moj synek przez 4 pierwsze miesiące przesypiał całe noce. Po rozszerzeniu diety różnie to bywa. Raz nie śpi całą noc innym razem nie budzi się wcale a jeszcze innym obudzi się raz. Tak samo jest z karmieniem. Jednej nocy je i je i je innej nie chce. Kp 2 miesiące. Synek za kilka dni skonczy pół roku. Nie wierz w takie głupoty. Dziecko śpi jak chce,je jak chce i tego nie da się zmienić. Jak przyjdzie odpowiednia pora to zacznie przesypiać noce.

Gość gość
Zarowno syn jak i corka przesypiali cale noce od 2 msc zycia. Syn jak dobrze pamietam od 21 do ok 8. Corka teraz (6 msc) od 18.30 do ok 6, dostaje butle i przesypia jeszcze do ok 8. Oboje karmieni mm, z wyjatkiem 2 pierwszych msc u syna - kp.

Gość gość
Corce daje teraz ok 6 rano - 180-200 ml mleka, ok 8.30 owoce, ok 10 mleko ok 150 ml lub mniej. Ok 13.30-14 mleko 210 ml, ok 16. warzywa, ok 17.30-18 kaszka ok 150-180 ml W nocy oczywiscie nie je.

Gość gość
U nas się to nie sprawdziło. Starszy syn ma prawie 4 lata i często zdarzają się mu nieprzespane noce. Przez pierwszy rok budził się po 7-8 razy. Sam odrzucił pierś w nocy mając 11 miesięcy, a budził się i tak. On potrzebuje mało snu od zawsze. Teraz młodszy synek ma 9 miesięcy i od powrotu ze szpitala budzi się na karmienie 2 razy, a ja jestem przeszczęśliwa, że tak rzadko