Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co trzeba miec zapakowane w torbie do szpitala?

Polecane posty

Gość gość
To zależy od tego co szpital zapewnia. Ale zakładają że nic nie daje, to: - kartę ciąży plus inne potrzebne dokumenty - koszulę do porodu - szlafrok - koszule/piżamy na dalszy pobyt - bieliznę (majtki, skarpetki, staniki do karmienia), bierz poprawkę na plamy - kosmetyczka (szampon, żel pod prysznic, coś do higieny intymnej, szczotka do włosów, szczoteczka do zębów, pasta) - ręcznik - klapki pod prysznic - wkładki laktacyjne i wkłady poporodowe Opcjonalnie: - pantofle - suszarka - coś do czytania - woda mineralna i jakaś przekąska (ja urodziłąm wieczorem i już się nie załapałam na posiłki) - niektóre kobiety korzystają z kółka z dziurką do siadania i poduszek do karmienia - krem na brodawki, kapturki do karmienia, laktator - kubek, herbata - telefon z ładowarką - dodatkowy ręcznik - ręczniki papierowe (lepiej nadają się do wycierania zszytego krocza) Dla dziecka: ubranka, pieluszki, krem, chusteczki nawilżane, rożek, opcjonalnie smoczek.

Gość gość
A jeszcze z przydatnych gadżetów- ja lubiłam mieć pod ręką żel antybakteryjny, żeby przemyć dłonie zanim podam pierś dziecku.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz. Niektóre rzeczy nie będą mi potrzebne bo będę mieć cc.

Gość gość
Właściwie z powyższej listy to te ewentualne ręczniki papierowe albo kółko do siadania odpadają przy cc.

Gość gość
Dokladnie te rzeczy miałam na myśli, że odpadną.

Gość gość
Nawet przy CC mamy prawo do obecności tatusia dziecka lecz wiele mam jest zacofanych wstydzi się ojca swego dziecka lub ma ciotę co się boi! Ja zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i porodach mam męża. Unikam ryzyka takiego badania jak u tej pacjentki. ...Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl