Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od ktorego tygodnia ciazy czyc ruchy badz kopniecia dziecka?

Polecane posty

Gość gość
Między 18 a 22 tc.

Gość gość
Pierworodka tak 18-20 tydzien,

Gość gość
W pierwszej ciąży kolo 18 tyg.czulam, w drugiej w 15 tyg.

Gość gość
Od czego to zależy, że w drugiej ciąży wcześniej czuje się ruchy dziecka ?

Gość gość
W drugiej ciąży potrafisz wcześniej rozpoznać ruchy dziecka. Ja w pierwszej poczułam w 17 tyg a w drugiej w 14

Gość gość
Nie wiem od czego ale położna tez powiedziała ze przy drugiej i kolejnej czuć wcześniej.

Gość gość
A moze ktos to uczucie opisac? Ja jestem w 18+3 tyg i chyba raczej nic nie czuje. Nie obserwuje sie jakos obsesyjnie i niechcialabym sobie wmawiac ze coq poczulam. Jakie to uczucie? Mozna pomylic np z gazami? Albo zwyklym burczeniu w brzuchu?

Gość gość
Na początku to są takie delikatne smyrniecia. A później już nie będziesz miała wątpliwości.

Gość gość
To moja pierwsza ciąża i pierwsze ruchy poczułam w 18/19 tygodniu i mogę porównać to na początku do delikatnych muśnięć ;-) albo jakbym miała pod skórą wypuszczone bąbelki... Teraz w 34 tygodniu ruchy są zdecydowane mocne,niemal bolesne i jestem w stanie powiedzieć jaką częścią ciałka porusza się mój synek ;-) brzuch faluje jakby w środku był alien i miał zaraz wyskoczyć ;-)

Gość gość
Hey, Ja jestem w 16 tc i mam wrażenie że czasem coś czuję, np. Jakby mi telefon zawibrował w brzuchu bardzo szybko i krótko albo nagle nie wiadomo dlaczego coś mi na około 1 sekundy "ciagnie/ puka/ dotyka" no nie wiem jak to nazwać. Oczywiście trwa to bardzo krótko i często nie zdarza się, na razie to poczułam może z 7 razy. Ciekawe czy to dziecko?:) to moja pierwsza ciąża.

Gość gość
Ja poczułam pierwszego kopniaka w 19tc. Dodam ze to pierwsza ciąża. Na poczatku to takie dziwne uczucie, ja czułam to tak jakby w moim brzuchu bylo akwarium i plywajace tam rybki obijają sie o ścianki

Gość gość
Ja w pierwszej i drugiej ciąży po 16 tc. Na początku uczucie jakby rybka pływają w brzuchu i tak delikatnie laskotala, a potem coraz wyraźniejsze pęknięcia i wreszcie kopniaki.