Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina083

Rodzice zniechęcają mnie do pracy.

Polecane posty

Gość karolina083

Cześć! Zacznę od tego, że w tym roku pisałam maturę, mam 19 lat. Obecnie chodzę do szkoły zaocznej, tak więc szukam pracy. Dostałam pracę w sklepie całodobowym - 3 zmiany, 10zł/h (nocki więcej), umowa o pracę - myślę, że chociaż powinnam się podjąć temu wyzwaniu, a rodzice ciągle próbują mnie zniechęcić i wzbudzić wątpliwości. Dlaczego nie godzą się na to i nie pozwalają mi decydować samej o tym co chce robić w życiu?

Gość gość
Jeżeli chcesz pracować, i masz taką możliwość, to powinnaś pracować. Wiele osób niestety nie może znaleźć pracy, więc bierz pracę dopóki masz ofertę.

Gość gość
Ale co Ci mówią dokładnie?

Gość gość
Mowia mi, ze sie pomyle na kasie, Ze nocki są ciezkie. Po prostu zwątpienie, ze nie bede w stanie tego ogarnac i wola żebym pracowala w croppie za 7zl..

Gość gość
Bierz sklep i nie przejmuj się :)

Gość gość
Moze rodzice chcieliby, zebys miala wieksze ambicje? Skoro to sklep calodobowy to pewnie z alkoholem, moze martwia sie o te nocne zmiany. A moze rodzice wciaz chca Cie traktowac jak dziecko i dlatego odwodza od tematu pracy.

Gość gość
Nie pomylisz sie na kasie kiedy bedziesz skupiona, przede wszystkim nie spiesz sie i rob spokojnie przy kasowaniu i wydawaniu reszty.

Gość gość
Rodzice mają rację - praca w nocy to musi być koszmar a jeszcze w spożywczym całodobowym, gdzie klienci w nocy po alkohol idą tym bardziej. Ogólnie słyszałam, że w spożywce ciężko i fizycznie, bo pociągać trzeba i zimno i byle jak. Sama nie miałam styczności z tego typu pracą, ale wyobrażam sobie ją nieciekawie, więc jako rodzic na pewno nie chciałabym żeby moja córka tak pracowała. Jesteś już dorosła, zrobisz jak zechcesz. Czasami trzeba spróbować żeby się przekonać, że rodzice mają rację. Jeżeli jesteś takim typem osoby-próbuj. Może sama po kilku tygodniach zrezygnujesz i będziesz miała pewność, że to nie to.