Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dolać życia w siebie ?

Polecane posty

Gość gość

Mam kesz ,pracę , dobry wygląd ale nie mam uśmiechu tego bezinteresownego . Wyszedłem z patologicznego domu , stary mnie bił od kołyski , mam to co żołnierze mają po wojnie lub ludzie po kataklizmie . Ogólnie męczy mnie to i w nic nie wierze , nie mam sensu życia . późna godzina , męczy mnie zespół stresu pourazowego , może jakaś pomoc ?

Gość gość
Szczera rozmowa z Panem Jeezusem (nawet w myślach) jak przyjacielowi powiedz wszystko to co czujesz. Co cie boli i co cieszy. On leczy zranienia duszy i ciała. Przywraca życie. I idź do szczerej spowiedzi z całego życia, takiej bez picowania. I często korzystaj z Sakramentów św. i zobaczysz jak odżyjesz duchowo i emocjonalnie.

Gość gość
Zobacz na youtub kanał: Dotyk Boga W zakładce Playlisty są Świadectwa i zobacz jak ludzie odzyskując wiarę odzyskują zdrowie i życie. Tam też są filmiki: Gdzie dwóch lub trzech Gdzie on-line modli się ekipa i są słowa poznania. Warto to zobaczyć i budować swoją wiarę.

Gość gość
Ja Ci pomogę chcesz?:)

Gość gość
to dlatego że w życiu nie chodzi o cash, prace i dobry wygląd. nie masz zespołu stresu pourazowego. jak cie coś nie cieszy to znaczy że ci na tym nie zależy a nie że masz coś z psychiką bo wszyscy twierdzą ze cie to cieszyć powinno

Gość gość
to sie zaczyna w szkole. masz sie cieszyć że dostaniesz piątke bo wszyscy twierdzą że to radosne wydarzenie i jak nie hulasz tego powodu do góry i nie czujesz dumy oraz pogardy którzy tej piątki nie dostali to cie zara wyśla do psychola szkolnego żeby ci przykręcił poluzowane śrubki..

Gość Autorrrr
coś w tym jest , bo w pracy też mi mówią ile ty zarabiasz itd , ale nie o to chodzi , mi to nic nie daje , nie widzę sensu w tym co robię . Nie wierze też w ludzi , w świat itd.

Gość gość
w druga strone jak ci grupa rówieśnicza która doszła dosyć wcześnie i słusznie do wniosku, że piątkami se nawet doopy dobrze nie wytrzesz wexmie pod swoje skrzydła to ci sie wydaje że powinienes sie ciesyć jeżeli cie szanuja. a szanują cie jezeli robisz to co uważają ze powinieneś robić ewentualnie to co sami chcieliby zrobić ale im nie wyszło. tak czy inaczej zawsze robisz o co chca inni nawet jak ci sie wydaje że jesteś piertolonym macho i skończonym egoistą.

Gość gość
ja nie wierze nawet w realność świata a do tzw pracy nie pojde już nigdy nawet jakbym miał zdechnąć z głodu...i mnie ta pewność zajepiście uszczęśliwia

Jeśli chodzi o ludzi, to warto inwestować w w człowieka swoje uczucia. Jesteśmy potrzebni sobie nawzajem.Brak Ci niestety wewnętrznej harmonii z samym sobą.To w sobie musisz odnaleźć, ten punkt który powoduje te wszystkie niechęci. A tak w ogóle, to akceptujesz siebie?

Gość gość
ale wiecznie szczęsliwym tez być nie można chyba że jesteś bogatym narkomanem...chociaż wtedy to też będzie trwało trohe krócej ni wiecznie a nawet długo bo sie z tego szczęścia zawiniesz prędzej czy później

Gość gość
Bez bliskości Boga w sercu nie ma prawdziwego szczęścia. Kasa i dobra materialne nie zastąpią duszy bliskości Boga.

Gość gość
jaśminówko mógłbym

Gość Autorrr
Robiłem to co chciałem ,zawsze chciałem się wyrwać z tego domu , miałem średnią w okolicy 4 . Moje niechęci to brak wiary w szczęście ,zazdroszczę ludziom tym co się umieją uśmiechać bezinteresownie ja tak nie potrafię lub potrafię rzadko. Sam się utrzymuje od 19 r życia . Miałem całe życie pod górkę a czułem tylko ból i kłody pod nogami i to w domu co miał być ostoją spokoju . Wiecie nie widzę tego sensu , który wy macie .

Gość Autorrr
Dalej , d**y mnie zdradzały , rodzina oszukiwała , byłem uczciwy , przyjaciele zawiedli ale nie wszyscy . Moja praca nie daje satysfakcji ale daje pieniądz , mój dom jest pusty , nie ma w nim nic tylko ja i mój pies.

Gość gość
nie wiem czy potrafie to opisać w dodatku dokładnie. gdybym potraił to dokładnie opisaś to nie byłaby kwestia wiary tylko definicji a jedyne dostępne dla mnie pojęcia wg których mógłbym zdefiniować nierealność tego świata pochodzą z tego świata. sama rozumiesz że to nie ma sensu. chyba że jakoś matematycznie abstrahując od rzeczywistoścci postrzeganej zmysłowo. moge cie natomiast zapewnić że świat nie jest taki jak postrega go większosć ludzi. wsystkie jego oficjalne deffinicje oraz wsystkiego co sie na nim znajduje służa do mamienia ludzi

Autorze, zdziwiłbyś się .....gdybyś się dowiedział coś....Nie mogę tak opisywać bo, to otwarte dla tysiący ludzi forum, ale powiem.Ci tylko jedno przeszłość była minęła ona jest potrzebna, bo dzięki niej jesteś właśnie w tym miejscu, a jak widzę radzisz sobie nieźle.Jedynie wewnętrzny niepokój w sobie nosisz.Dopóki nie pogodzisz się z tym co było, dopóki nie odpuścisz tego wszystkiego co było złe, nie znajdziesz w sobie spokoju.

Gość gość
nawet słowa, język i sami ludzie są blagą. to znaczy to za kogo sie uważają. o historii i nauce nawet nie wspomne. światopogląd to kwestia indoktrynacji szkolnej i medialnej propagandy jak również tradycji czyli umiłowania do popełniania błedów przodków bez wdawania sie w analizowanie tego co ci ta tradycja narzuca. miłość jest blagą iara jest blagą i nadzieja jest blagą. bóg szatan dobro zło. to wszystko są majaki i widzą to wyłącznie lunatycy

Autorze, jest sens i to duży.Jedynie Twoje negatywne podejście utworzyło taki opis.A więc masz dom, masz psa :) ,nie brak Ci kasy.Mało??? Inni nawet tego nie mają.Co do braku szczęścia w miłości, to nie jesteś sam :)

Gość gość
a jeżeli coś nie jest blagą to postarano sie abyś posiadała na temat tego czegoś błędne informacje. podejrzewam, że nawet to co widzimy jest jedynie tym co mamy widzieć.

Gość gość
dobra bo widze że macie szanse ubić interesa:) to powodzonka

Jeśli chodzi o ludzi, to też mam ból w sobie.Że jesteśmy tacy bezwzględni, niszczycielscy tak piękną naturę doprowadzamy do ruiny i... te wojny...brak słów.

Gość gość
mów za siebie.

Gość Autorrr
Wiesz ,że psy bezdomnych są szczęśliwsze niż domowe ? ;) Serio są bliżej swojej natury. Ja nie potrafię przebaczyć a życie mogę mieć zaje .... Wiem to . Jaki jest twój cel życia ?

Gość gość
no jak sie spotyka dwoje ludzi i jeden potencjalnie może mieć tto czego potrzebuje drugi a drugi jest skłonny iść na wymiane w zalezności od tego co mu sie zaoferuje to jest szansa żeby każdy dostał to czego chce. to sie nazywa robieniem interesów

Gość gość
chyba że wpadliście tu żeby pozwiedzać to przepraszam

Gość gość
Dolać życia może jedynie Ten co Jest Twórcą Życia czyli Bóg :) I do Niego z taką prośbą warto się kierować :)