Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mleko na nietolerancja laktozy

Polecane posty

Gość gość

Polecacie dla 15 msc dziecka ?bebilon pepti i nutramigen odpadają nie chcę tego pic .

Gość gość
Alergolog tylko to mi polecił .. A może znacie jakies kaszki na wodę nie zawierające mleka ?

Gość gość
Wszystkie miesznki mlekozastępcze w smaku są... fatalne, że tak powiem. Alergolog żadnego innego mleka Ci nie przepisze. Są różne rodzaje bebilon pepti i nutramigenu ale w smaku się za bardzo nie różnią/.Inne mieszanki są zarezerwowane raczej dla dzieci, które mają naprawde poważne problemy z tytułu alergii i te mleka kosztują sporo. Z kaszek na wodę to znam tylko sinlac i z bobovity jest też odpowiednik tego.

Gość gość
Tu autorką.niestety mała nie chcę ich pic bo są okropne.Może znajdą się mamy z podobnym problemem i coś doradza.... A może mleka modyfikowane sojowe ktoś to podawał?

Gość gość
A czy nie lepiej wprowadzić takiemu dziecku mleko krowie ale bez laktozy? Albo inne mleka roślinne

Gość gość
Mój synek pił moje mleko przez rok, tez miał uczulenie, ale mając rok jadł większość produktów i po odstawieniu od piersi nie dałam mu żadnego innego mleka. Wolę nie dawać tego syfu wcale a dać inne produkty. Nie pije mm bo to moim zdaniem więcej szkody niż pożytku.

Gość gość
Tu autorką.córka do tej pory biła bebilon 3 i uwielbia to mleko więc nie mogę w ogole jej mleka nie podawac ...

Gość gość
Dawalabym zwykle w kartonie bez laktozy, są w supermarketach .

Gość gość
Ja podawałam Pepti z dodatkiem kaszki Sinlac, wtedy było to jadalne. Możesz tez doalc do mleka jakiegos soku, tak by zmienic smak, tak poradziła mi pediatra ale u nas lepiej szło z kaszką. Poza tym wspomagająco możesz podawac probiotyk Latopic, zmniejsza on dolegliwosci związane z nietolerancja laktozy, ułatwia jej trawienie, zmniejsza bole brzuszka a przede wszystkim wysypkę skórna. Działa na przyczynę problemu.