Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co aż tyle kobiet bierze ślub kościelny

Polecane posty

Gość gość

Jak nie są dziewicami do ślubu

Gość gość
bo co ludzie powiedzą

Gość gość
bo chcą być żoną mężczyzny, którego kochają

Gość gość
żoną mogą być bez ślubu kościelnego. Ale w kościółku jest tak romantycznie :) to najwazniejsze

Gość gość
A co ma do rzeczy spanie przed ślubem, do ślubu kościelnego? Możesz nawet spać z całym tabunem ludzi, a potem wziąć ślub kościelny z wybrankiem/wybranką życia i ten ślub jest ważny i wiąże ludzi w obliczu Boga, jeśli ktoś chce i jest wierzący niech bierze ślub kościelny, bo każdy popełnia błędy, każdy może się mylić, każdy może ulec pokusie, normalne jest nawet w tej religii, że ludzie poszukują na rożne sposoby drugiej połówki, grzeszą w ten czy w inny sposób każdy grzeszy bo nie ma ludzi idealnych, uczymy się na własnych błędach, faktem jest, że gdy już poznamy tego jedynego którego na prawdę pokochamy to często żałujemy swoich wczesniejszych uczynków. Ja przynajmniej tak poczułam i żałowałam. Ślub w kościele to jest takie duchowe zawarcie małżeństwa nie tylko fizyczne, coś co daje nam poczucie wyższe więzi ponad tym co jest namacalne i fizyczne, jak na razie nie wymyślono alternatywy, sam ślub w urzędzie stanu cywilnego jest czysto prawnym zawarciem paktu między dwojgiem ludzi. Nie jestem praktykująca zagorzałą katoliczką, ale widzę jak wiele ludzi o tej religii i jej prawach ma znikome pojęcie. Wyrażacie się pogardliwie nie rozumiejąc sensu, właściwie to gdzieś usłyszycie piąte przez dziesiąte i tak powtarzacie bezmyślnie jak papugi. Ja osobiście zawsze interesowałam się religią katolicką jako dziedziną, nie tylko katolicką z resztą i nie wszystko jest tam takie bez sensu, każdy powinien się porządnie rozeznać w temacie najlepiej z niezależnych źródeł, zanim zacznie pogardliwie się wypowiadać na jakiś temat.

Gość gość
Seks przed ślubem grozi grzechem śmierelnym a ślub w taki przypadku nie jest ważny

Gość gość
Problem w tym ze seks przed ślubem to puszczanie i nie szanowanie własnego ciała

Gość gość
Jak żałowałaś ze sie seksilas w zwiazkachi wzielas slub koscielny ??? Nie wstyd ci przeciez za seks przed ślubem grozi grzechem śmiertelnym