Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fatalnafatalna

Spirala a ciąża

Polecane posty

Gość Fatalnafatalna

Witam, od dwóch miesięcy mam założoną wkładkę gynetics cu 375. Wcześniej przez rok miałam nova T, ale zsunęła się do kanału szyjki macicy i musiałam ją wyjąć. Z tą nową spiralą nie byłam niestety na kontroli, ale wiem, że tam jest bo sprawdzam nici. Powinnam dostać teraz okresu, ale zamiast tego mam dość silne skurcze macicy i wrażliwe piersi. Niepokoją mnie właśnie te piersi bo od urodzenia dziecka (od 3 lat) nie miałam bólu piersi przed okresem. Pojawił się tylko 2 miesiące temu po zażyciu ellaone i był o wiele silniejszy niż teraz. Z mężem nie kochamy się do końca, ale wiem, że gdy wstrzymuje orgazm to troszkę tej spermy się wydostaje. Gdybym zaszła w ciążę to byłby ogromny pech jak widać. Myślicie, że jest to możliwe, że spirala nie poradziła sobie z tą niewielką ilością plemników?

Gość gość
zrób test to się dowiesz!

Gość Fatalnafatalna
Odpowie ktoś jeszcze?

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji,jak się bzykasz to zaciążąrz Z pizą nie ma żrtów.

Gość gość
Spirala ponadto zabija zarodki. A jesli juz zaszlas to dziecko moze urodzic sie z wrośnietą spiralą.

Gość gość
Ja mam związek bez tabu i mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki i wspierał porody. Dlatego raz podczas badania cipki mąż spytał o nieszkodliwą antykoncepcję. Odp. że tylko kalendarzyk i guma reszta szkodzi wątrobie a nawet spirala powoduje beztlenowce! !!

Gość gość
Ginekolodzy zalecają tabletki, spirale itp bo potem chorują pacjentki i mają znów pacjentki.

Gość gość
17.36 No wlasnie i kadiorka do kieszeni. Zyskuja lekarze i koncerny farmaceutyczne a głupie baby potem się dziwią skąd ten np RAK

Gość gość
*kasiorka ( a raczej gruba kasa) To jest spisek.

Gość Fatalnafatalna
No nie wiem... Chciałam antykoncepcję, która będzie miała wysoką skuteczność no i spirala jest wg badań jednym z najskuteczniejszych środków. Nie chciałam się faszerować hormonami. Kalendarzyk skutkowałby już dwójką dzieci przy moim trybie życia, a prezerwatyw nie lubię.

Gość maradna
Dla mnie wkładka jest super, omija wątrobę i żołądek, zatrzymuje krwawienia, mam spokój na kilka lat bez martwienia się i zastanawiania czy wzięłam pigułkę czy nie...

Gość gość
Jeżeli wkładka dobrze się przyjmnie jest wygoda na 5 lat.Poczatkowymi trudnosciami nie trzeba sie przejmować.