Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki polecacie smartfon do 1 tys zł z systemem android a jaki odradzacie?

Polecane posty

Gość gość
do osoby, która pyta czy bez smartfona da się przetrwać: oczywiście - da się. Jednak taki telefon ma wiele zalet, począwszy od aplikacji z rozkładem jazdy na bezpłatnych wiadomościach przez mesenger lub whatsap kończąc. do mojego eksperta - dobrze, gdyby bateria była wymienna, żeby również była możliwość włożenia karty sd, czy ten android 7 jest ważny to nie wiem, jeśli bez niego będą dzialac aplikacje to ok, aktualnie mam androida 5 lolipop

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Ja takie nie wiadomo jaki wielki ekspert nie jestem ^^ ale dzięki. Co do SD to problem, bo teraz to microSD jest. Więc pozostaje karte SD używać w czytniku jak pendrive. Z wymienną baterią to licho. Ale zawsze musisz sprawdzać specyfikację. Na komputronik.pl zawsze opisywali ale ostatnio zmienili portal że MI mało co się chce wyświetlić. Widać u mnie też czas na inny telefon. Ogólnie specyfikację warto sprawdzać na różnych stronach.

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Tutaj (https://www.kimovil.com/en/list-smartphones-by-processor/qualcomm-snapdragon-430-msm8937) masz listę telefonów ze Snapdragonem 430. Który jest kompatybilny z Vulkanem. Jest tam Lenovo K6 który ma mieć trzy wersje na rynku więc sprawdż jakie ceny Lenovo K6, K6 Power, oraz K6 Note. I nie wiem czy któryś model będzie miał Snapdragona 435, który na razie na wikipedii nie widnieje. Ale jeśli obsłuży OpenGL 3.1 (to jest coś takiego jak DirectX) to i Vulkana powinien.

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Przy czym K6 powinien wejść na rynek w tym miesiącu, lub już jest. Acz jeszcze nie znalazłem. Na razie szukam. Czytaj też opinie o tych telefonach. I poguglaj: lenovo k6 w polsce

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Jest jeszcze Asus Zenfone 3 Laser. Jednobryłowa obudowa, ale przez to bateria niewymienna (ciężko o wymienne, ale sprawdzaj w specyfikacji, np. na gsmowo.pl, komputronik.pl acz ten ostatni coś pozmieniał tak że wyświetla mi się tylko podstawowy opis; cóż, u mnie też czas na zmianę telefonu). W Polsce ma też być Archos 55 Diamond Selfie z ciekawą specyfikacją. Po 1200zł i wersja Lite po 999zł. Gugle: gsmmaniak 582384

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Ech ta kafeteria. Człowiek się częściowo powtarza, bo myśli że post nie przeszedł, gdy się nie wyświetla od razu :[ Zobacz też podobną notkę na temat Archosa na http://gsmonline.pl/artykuly/archos-55-diamond-selfie Wszystkie telefony które wskazuję powinny być w grudniu w sklepach, ale jak nie to warto trochę poczekać niż kupić coś na szybkiego.

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Co do Andka7 to nie nawet pomyślałem o tym czy aplikacje będą działać. Na pewno te obecne będą działać, ale te nowe to nie wiem jak w przyszłości. Kiedyś tam pewnie przestaną robić aplikacje i ich nowe wersje dla Andka 5 i 6. Ale póki co to może być tak że aplikacje w telefonie bez Vulkana będą działać nie tak szybko jak w telefonach z Vulkanem. Bo np. na komputerach gry które wspierają technologię CUDA i tak działają na kartach graficznych które nie mają wbudowanej obsługi CUDA.

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 Acz szkoda nie skorzystać z Vulkana, bo nie tylko m gry na smartfonie chodzi, ale i o płynniejsze działanie aplikacji i systemu. I jeśli się nie mylę (muszę zajrzeć do czasopism) to i bateria powinna wolniej się zurzywać.

Gość Josh
@GośćWczoraj22:26 * zużywać a nie zurzywać ^^ Jednak wolę pisać na klawiaturze, niż na telefonie.

Gość Josh
Jak byś chciała Xiaomi Redmi 3s z kartą microSDXC 64GB za900zł do 24.12.2016 to właśnie dostałem ulotkę w skrzynce z taką ofertą,acz tak o ok.100-150zł za drogo. Acz takie są ceny w sklepach gdy oficjalnie masz dostępne a nie z Ali. W euro.com.pl i x-kom ta sama cena ale bez karty microSD, chyba że coś mi się nie wcztało,bo nawet komputronik coróż jest niedostępny. Tylko upewnij się że procesor to Snapdragon 430, bo na euro podają że tak. Rozdzielczość to niestety nie FullHD, a 1280x720 ale tragedii nie ma.

Gość Josh
Tu (http://m.euro.com.pl/telefony-komorkowe,_xiaomi.bhtml?link=lp) cała oferta Xiaomi w euro. Więcej miż w komputroniku, ale poróxnaj z innymi, bo z cenami różnie a mi chodzi tylko o specyfikacje kontra poglądowe ceny, bo może gdzieś jest taniej. No ale ogólnie to nie wiem jak te całe Xiaomi. Acz ceramicznych modeli nie kupuj.

Gość gość
Xiaomi redmi 3 chyba to widziałam za 160dolarow,ale juz wole z chin nie zamawiać teraz sama mam lenovo i pelno chinskich aplokacji,ktor*****ie umiem odinstalowac :-P chociaz szkoda mi w sklepie przeplacac

Gość Josh
Co do Xiaomi Redmi 3s to jest to wersja z 32GB i jest w oficjalnej dystrybucji w euro.com.pl oraz w ww. promocji w komputroniku. Ale to właśnie ta cena. A z Ali to licho z naprawą. I jak zamówisz z zagranicy to możesz nie trafić z obsługiwanymi częstotliwościami. Mogłabyś poczekać na tego Archosa lub Zenfone 3 Laser, tyle że Zenfony baterii nie mają wymiennej, no i są przeładowane aplikacjami i nie wszystkie da się usunąć. Póki co dalej będę szukać bo i dla siebie też coś muszę znaleźć. Zobaczymy jak będzie

Gość KrzysztofNowak
Zdecydowanie Xaiomi będzie dobrym wyborem www.x-kom.pl/p/331539-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-3s-32gb-dual-sim-lte-dark-grey.html www.x-kom.pl/p/331540-smartfon-telefon-xiaomi-redmi-3s-32gb-dual-sim-lte-gold.html W X-kom masz gwarancje 2 lata w serwisie w Polsce :)

Gość gość
chcę mieć bliznę - a jak telefon leci na gwarancję do Chin to podczas powrotu może być zatrzymany przez urząd celny?

Gość gość
Galaxy j5

Gość gość
xiaomi redmi 3s lub 3s pro bije na głowę szajsungi i inne tel pod względem cena jakość i bateria kosmos 3 dni min.

Gość Josh
@KrzysztofNowak2016.12.13 15:08 Na komputronik jest w tej samej cenie 899zł plus karta microSDXC 64gb za 1zł bo w promocji (do 24.12.2016) i też 2 lata w serwisie (zewnętrznym, ale gwarancję realizujesz bezpośrednio w komputroniku). Najlepiej zamówić telefonicznie podając że model w promocji z ulotki. Także xkom na dziś odpada. @artinnWczoraj17:15 Galaxy j5 ma gorszą specyfikację niż te co wymieniałem, mniejszą baterię i to nawet w wersji z 2016.

Gość Josh
Poprawka. Galaxy J5 2016 ma większą baterię od Archosa i Zenfonów3, ale tylko o 100mAh, nie licząc modeli Max, ale te w Polsce póki co są tylko z procesorami MediaTek, więc odpadają.

Gość Josh
@gośćWczoraj17:38 Wcale nie biją na głowę.Trochę fanbojujesz, bo choć ceny są świetne to wykonanie nie zawsze idealne. W komentarzach pod ww. recenzją na benchmark.pl napisali o problemach w łączeniu i jakości rozmów. A w recenzji o słabym dźwięku w nagraniach i słabszych zdjęciach. Acz i tak dla siebie myślę o LG G5, tyle że coś małą baterię ma i chromowanie złazi (więc cena za duża). Z kolei Zenfon 3 ZE552KL niedostępny w PL, a i tak nie idealny. Słaby głośnik, bateria niewymienna i bloatware.

Gość Josh
A myślę jeszcze o Xiaomi Mi Max i nie o baterię chodzi,ale o ogół,ale muszę o nim jeszcze poczytać. Przy czym przekątna jest kosmiczna bo 6,44" więc przebija nawet Asus Zenfon 3 Deluxe 5,7 który ma super jakość obudowy, ale głośnik przy cenie 3000zł to kpina. A wystarczyłoby dodać drugi by zrobić stereo i bloatware bym wybaczył a nawet niewymienną baterię. Tyle że LG G5 jest jednak lepszy no ale słaba bateria,na obudowie łatwo o odpryski i to wszystko za JEDYNE :[ 2200zł. Producenci smartfonów są niemożliwi

Gość Josh
Weźmy takie Google Pixele. Przecież przy tej cenie jak za iPhone'a (więcej niż za Galaxy S7) wszystko powinno być w stereo. A wszystko jest w mono, nawet nagrania wideo (http://www.komputerswiat.pl/wideo/smartfony-testy/cala-seria/odcinki/google-pixel.aspx). Kpina z konsumentów, bo Google zostawił pustą przestrzeń w obudowie, by łatwo na taśmie produkcyjnej dodać drugi głośnik w nowym modelu za rok. No i co tu wybrać.

Gość Josh
Gdyby nie to to Google Pixel XL byłby super, bo naprawę reszta jest super. Ciekawe na pewno. Weźmy stabilizację obrazu. Nie ma optycznej, ale może mieć lepszą, bo ma opartą o żyroskop.