Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co kupić 19 miesięcznemu dziecku na prezent świąteczny

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co kupić mojemu chrześniakowi na prezent świąteczny. Sama mam już prawie dorosłe dzieci i nie jestem w temacie. Z chrześniakiem często się widuje, ale na prezent nie mam pomysłu. Chłopiec ma 19 miesięcy. Lubi klocki. Ma jeden zestaw podstawowych plastikowych klocków z których układa wieżę. Lubi książeczki, ale ma ich naprawdę dużo, i te grające, do czytania. Najbardziej lubi taką co wkłada się i dopasowuje różne obrazki. Myślałam nad ciastoliną albo piaskiem kinetycznym. Wiem, że ma kredki, ale zostały na razie schowane ponieważ głównie je obgryzał. Interesują go koparki, samochody. Ale nie bawi się nimi, woli pokazywać je na obrazkach lub naśladować dzwięki. Nie wiem czy kolejka byłaby dobrym pomysłem. Myślałam też na książkami typu obrazkowe np. pory roku, albo w mieście. Z innych zabawek lubi figurki zwierząt, nie lubi zabawek typu sorter, za to lubi układać jakieś małe puzzle. Myślałam nad sankami, ale rodzice powiedzieli, że to jeszcze za wcześnie. Może macie jakieś rady. Z góry dziekuję

Gość gość
Trasę wader, matę bebo,piesek bebo.

Gość gość
A ja polecę klocki lego duplo albo świetny jest domek dumela chyba odkrywczy się nazywa. Moja corka i jednym i drugim bawi się od niespelna 2 r.z. do dziś a ma prawie 6 lat.

Gość gość
Klocki drewniane, taki zestaw w różnych kształtach i kolorach, albo lego duplo, jedno i drugie polecam. Książeczki, z pojazdami jest cała seria dla chłopców, coś w stylu "koparka Jarka", świetne w tym wieku. Inne z serii "obrazki dla maluchów" Nathalie Belineau. Z piasku będzie jeszcze rób bałagan, uzgodnić to z jego mamą. Ciastolina w tym wieku jest już ok, zwłaszcza play doh która można pakować do buzi, pod warunkiem że lubi takie zabawy.

Gość gość
Mój jeszcze oprócz powyższych bardzo lubił w tym wieku właśnie proste pojazdy budowlane, zwłaszcza w połączeniu z ciastolina, kiedy ja dostał to była ulubiona zabawa, rozjezdzal ja, pakowal do ciężarówek, betoniarki itd, Chociaż większość zestawów budowlanych play doh była jeszcze za trudna w obsłudze i wymagała pomocy dorosłych, wiec kupowałam osobno ciastolina z prostymi akcesoriami i osobno pojazdy. Bard only bił tez kuchenkę i zabawę w gotowanie, puzzle piankowe które układał w różne konstrukcje, drewniana huśtawki montowana w futryny.