Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ex mąż nie używa imienia syna

Polecane posty

Gość gość

Witam, szukam pomysłu na rozwiązanie problemu z byłym mężem. Rozwiodłam się z nim ponad 2 lata temu, a dziś wyszło na jaw, że w momencie gdy jest z synem nie zwraca się do niego imieniem które mały nosi na codzień tylko używa innego, które tłumaczył, że traktuje je jako pseudonimem. Podejrzewam, że małego "pseudonimem" nazywa też cała rodzina ex. Boję się że będzie przekonywać małego by ten kazał do siebie mówić tak na codzień. Czy mogę mu w jakiś sposób zabronić takich praktyk? Czy mogę sadownie ograniczyć mu kontakt z małym przez coś takiego? Czy taka kwestia nadaje się do prawnika?

Gość gość
Prowo nawet nawet ciekawe jak to rozwiniesz

Gość gość
Jakie prowo!? Piszę serio. Naprawdę nie idzie tutaj znaleźć odpowiedzi? Nikt nie miał podobnej sytuacji? Chyba poradzę się w takim razie prawnika...

Gość gość
Jakie dziecko.ma imie? Jak mowi do niego ojciec?

Gość djdddj
Przeforsowałaś imię, którego on nie akceptował? Zarejestrowałaś dzieciaka bez ustaleń co do imienia? Teraz się zorientowałaś że się nie zgadzacie w podstawowych sprawach? Robicie sobie na złość? Naucz się porozumiewać z innymi, iść na kompromis.

Gość gość
Mikołaj/marek. Czy to jest w ogóle ważne?

Gość gość
Dziecko było rejestrowane jeszcze za czasu naszego małżeństwa. Nie róbcie ze mnie potwora. To że jemu się odmanilo po rozwodzie z imieniem to chyba nie moja wina? Chce dziecko uchronić przed chorobą jako skutek gdy różni ludzie będą go różnie nazywać. Poza tym jesteśmy po rozwodzie i raczej nie mamy w czym się dogadywać.

Gość gość
Ex nigdy wcześniej nie sygnalizował że imię małego mu się nie podoba? Skąd wziął się ten cały Marek w takim razie?

Gość gość
Mikołaj nazywał się zmarły brat mojego męża którego potrącił mój pijany ojczym.

Gość gość
gość 09:18 to nie autorka,troll?

Gość gość
Ex powiedział że nienawidzi mojej rodziny za to co zrobiliśmy jego bratu....dlatego nie chce słyszeć imienia Mikołaj, dopuszcza tylko Marek.

Gość gość
Jakaś menda się pode mnie podszywa!

Gość gość
Autorko, jesteś dziwna. Wytłumacz dziecku, że jego ojciec się tak do niego zwraca i już. lepiej, żeby dziecko miało kontakt z ojcem niz go ograniczać z tak błahego powodu. Nie jestem prawnikiem, ale sadzę, że w sądzie musiałabyś udowodnić, że dziecku dzieje sie krzywda z powodu używania innego imienia przez ojca.

Gość gość
A czy moge mu odebrac prawa zupelnie i zadac za to 2 razy wiecej alimentow za to imie?

Gość gość
Ile twoje dziecko ma lat ? Jeśli jest małe to kiepsko jeśli większe to samo może sie domagać by tak do niego nie mówić

Gość gość
Ma 22 lata.

Gość gość
Nie cierpię trolla który się pode mnie podszywa. Dziecko ma 3,5 roku. Z jego ojcem nie jesteśmy już 2 lata. Ojciec chciał dziecku co prawda zmienić imię, gdy to miało kilka miesiacy, ale nie było o tym mowy - rodzina już znała małego jako Mikołaja i było po chrzcie. Tylko wymysł z imieniem Marek dla mnie jest czymś nowym, bo nie był tak mały nigdy nazywany przez ojca.