Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam sama i co 2 miesiące płacę 130zł za prąd

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego aż tyle? Czytałam porady jak oszczędzać na energii. Stosuję je wszystkie za wyjątkiem wyłaczania ładowarki z prądu po zakończeniu ładowania plus za wyjątkiem wyłączania telewizora z trybu stand by. Czy to możliwe, że tylko przez to płacę tak wiele? Ogólnie mam z domu dobre nawyki.

Taryfa obejmuje dostarczenie energii. To wiąże się z odczuciem niesprawiedliwości. Sprawdź czy coś nie pobiera energii za dużo, np: lodówka.

Gość gość
nie mam ustawionej lodówki na maksymalne mrożenie, tylko w skali 1-6, na 2

Gość gość
Kobieto 50 zł płacisz za przesył czy używasz czy nie to jest koszt stały , nawet jak wszystko wyłączysz to i tak bedziesz płacić za tzw gotowość . Przypatrz sie rachunkom i poszczególnym pozycja a poza tym 75 zł miesięcznie to nie jest dużo

Gość gość
65 zł miesięcznie , sorry pomyliłam sie , przy normalnym życiu to nie jest dużo

Gość gość
bo sa oplaty dodatkowe i podatki

Gość gość
ja też mieszkam sam, telewizora nie włączałem nawet od 2 lat. W mieszkaniu niemal wyłącznie śpię i myję się. I płace 186/2mies. Masz małe rachunki, wyluzuj

Gość gość
ja tez mieszkam sama i place 160 :O

Gość gość
o, trochę mnie pocieszyliście;-) zastanawiałam się, czy nie oszczędzić jakoś...ale nie uda mi się chyba zejśc niżej

Gość gość
2 osoby 68 zł mies.Dużo ciągnie czajnik elektryczny.Zależy czy masz kuchenkę na prąd czy gaz.

Gość gość
zobacz ile masz podatku na rachunku bedziesz miala odp :o to nie jest twoj faktyczny koszt zuzycia,ale oblozone to jest jeszcze podatkami jak ktos tu juz wyzej napisal :o

Gość gość
u mnie ao dwie osoby 70 zl miesiecznie,rachunki teraz grudzien 140 zl,pozniej place w lutym 140 zl.,pozniej place w kwietniu 140 zl,ale w tym jest 98 zl podatku :o

Gość gość
mam prad w RWE

Gość gość
U mnie na 2 osoby 160 zl co 2 m-ce, czyli 80/mc.

Gość gość
kurde....czemu wydaję więcej jedna niz wy we dwoje? mam plyte indukcyjną, czajnik elektryczny, bez spirali tylko z płytką, i gotuję wody tylko na kubek

Gość gość
kurde....czemu wydaję więcej jedna niz wy we dwoje? mam plyte indukcyjną, czajnik elektryczny, bez spirali tylko z płytką, i gotuję wody tylko na kubek

Gość gość
a tym myślisz, że jak mieszkasz sama to w porówniu z dwoma osobami mniej prądu zużyjesz? : co, pół telewizora włączysz, połowę palnika na płycie czy pół żarówki? Bo nie rozumiem dlaczego niby miałabyś mniej płacić