Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu mamy jedynaków

Polecane posty

Gość gość

planujecie drugie dziecko? jeśli nie to z jakich powodów? ile macie lat? ile lat ma wasze dziecko?

Gość gość
- nie planuje - z wielu różnych powodów - ja mam 34 lata, syn 2

Gość Mama 2 plus 1
Ja mam jeszcze 7 letniego jedynaka ale jestem w 6 msc ciąży więc już długo jedynakiem nie będzie. Różnica 8 lat. Na razie się bardzo cieszy, zobaczymy jak będzie jak się urodzi.

Gość gość
Mysle o tym by miec jeszcze dzieci. Ale moje pierwsze jest super, nieb mam żadnych problemów, madra ladna itp i mam trochę stres zw drugie moze będzie chore albo strasznie męczące? I wtedy sobie powiem miałam tak świetnie a teraz?' Ale z drugiej strony. Moje dziecię urośnie i moze będzie mi brakować małego dzidzia? jakbym miała pewność ze każde będzie zdrowe to bym miała jeszcze z 5 :)

Gość kamilkainkaaa
Mam 34 l i 6 letnia córkę Więcej dzieci nie chcemy, Tak sie umawialiśmy z mężem przed ślubem, ze będziemy miec tylko jedno dziecko i tak juz zostanie .

Gość gość
Mam 27 lat a moja corka 3lata. Wiecej dzieci nie planujemy, głownie dlatego ze corka była i jest nadal bardzo absorbującym dzieckiem a ja dopiero wróciłam do pracy. Nie chce znowu przez to wszystko przechodzić bo teraz jest juz duzo łatwiej

Gość gość
Ja mam 28, syn 3. Nie planuje kolejnego dziecka. Powodów jest wiele.

Gość gość
Ja mam 25 syn 4. Chcemy drugie, ale chyba nie będzie. Nie chciałam dużej różnicy wieku a najprędzej możemy o dziecku myśleć za jakieś dwa lata...dla mnie to za duża przepaść między dziećmi...

Gość gość
Mam 34, córka 3 lata. Nie miałam pojęcia że macierzyństwo potrafi być tak wyczerpujące, a dzieci absorbujace. Teraz mam już z górki. Pracuję, córka chodzi do przedszkola, nie choruje. Nie chce znowu tego wszystkiego przechodzić. 3 pierwsze lata życia dziecka to dla mnie za wiele....mój mąż ma lat 37 i jemu też się nie chce.

Gość gość
35 lat i jeden 3 latek. Dopiero wróciłam do pracy i jakoś się wszystko znowu kręci. Nasze małżeństwo rozkwitło. Nasze dziecko jest coraz bardziej samodzielne. Nie chcemy powrotu do czasów ciąży i niemowlęctwa.

Gość gość
Ja mam 39 lat syn 13, myślałam że będzie jedynakiem. Od 2 lat pragnę drugiego dziecka. Staramy się od 10 miesięcy jednak bezskutecznie.... A niby wszystko ok.

Gość gość
Mam 33 lata syn 14 lat. 2 lata temu bylam w ciąży ale poronilam w 4 miesiącu ciąży:-(. Wiecej się nie będziemy starać.

Gość gość
Mam 30 lat Syn 3 Jestem niepłodna, gdyby nie to na bank minąłym już conajmniej 2 i to w podstawówce ;)

Gość gość
Mam 28 lat. Syn 3,5. Wspomnienie porodu jest dla mnie najskuteczniejsza antykoncepcja. Nie wyobrazam sobie kolejnego porodu sn, mam na sama mysl atak paniki, zabilabym sie predzej. Mysl, ze moglabym nie zdazyc na cesarke mnie paralizuje. Przezylam taka traume, ze nie moge tego zrobic po raz drugi. Nie moge i koniec :( .

Gość gość
31 lat. Jedno dziecko dwa lata. Nie chce więcej dzieci. Maz tez nie chce. Z wygody.

Gość gość
- nie planuje - składa się na tą decyzję wiele powodów - ja 25, syn 2

Gość gość
Dlaczego innych wkurza ze nie chcemy mieć więcej dzieci?

Gość gość
jedno dziecko, nie planuję drugiego z wygody, bo uważam, że nie zyję na tym świecie po to aby zapieprzać przy dzieciach, życie jest za krótkie aby się tak męczyć.

Gość gość
40 lat, jedno dziecko, 7-letnia córka, zostanie jedynaczką bo nie czuję się świetnie w roli matki, a ponadto chcę żeby córka pozostała najważniejsza :D

Gość gość
Ja mam 29, syn 4,5. Chcialam wiecej dzieci, gdy syn mial 2 lata zaszlam w ciążę. Niestety dziecko stracilam, coreczke w 20 tc. Bylo mi bardzo ciężko. Nie chcialabym tego ponownie przechodzić. Boję się kolejnej ciąży. Zdecydowalismy wiec, ze kolejnej ciazy nie bedzie. Tak poza wszystkim, staram sie dostrzegac plusy tego, ze mamy jednego syna. Jest juz duzym chlopcem, i my tez mozemy wyskoczyc z mezem na randkę, badz z dzieckiem jechac gdzies bez problemu, jest juz samodzielny wszystkiego ciekawy, lubi z nami podrozowac. Tak jest nam dobrze.