Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wstydzilybyscie sie córki która zaszla w ciąże bez slubu?

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo w maju okazalo sie ,że jestem w ciązy i w pazdzierniku musialam szybko brac ślub. Jestem z rodziny katolickiej i niestety musialam sie spieszyc z tym slubem zeby brzucha nie bylo widac.. Najgorsze,że mama wstydzila sie przyznac przed ludzmi do tego ze biore slub itd...miala do mnie pretensje ,że rozgadalam to koleżankom w pracy i ,że one to rozniosa wszystko i ludzie beda plotkowac.Zakazala mi mowic o ciązy bo niby wstyd ,że nieslubna ciąza itd.. Dzis jestem juz meżatką i sprawa niby sie rozwiazala ale niebawem rodze i teraz rodzina wstydzi sie powiedziec ludziom o tym ,że urodze bo mowią ze ludzie sobie przeliczą kiedy byl slub a kiedy urodzilam... Czy wg was przesadzam ,że czuje zal do matki ,że tak ukrywala mój slub i ciąze....?

Gość gość
Nie, pod warunkiem że ciąża byłaby zasługą jej chłopaka z którym zamierza być, a nie przypadkowego osobnika :P

Gość gość
musze sprostowac ,że ciaza byla bardzo chciana i cieszylam sie ze wpadłam bo akurat ta ciaza to bylo marzenie moje i mojego faceta. mamy po 28 lat i bardzo sie kochamy.uprzedzam wasze pytania o faceta.jest to milosc mego zycia i nie jest przypadkowym facetem:)

Gość gość
moja matka się wstydzila jak siostra wpadła, wrecz obrazila sie na nia, byla z chlopakiem 4 lata (wpadla podczas studiow)

Gość gość
Chciana wpadka? Masz schizofremie ? Jest albo wpadka albo planowana ciaza.

Gość gość
Nie wstydzilabym się. Teraz wiele młodych ludzi żyje bez ślubu i maja dzieci. Nie interesuje mnie co ludzie powiedzą

Gość gość
twoja mama to jakis beret katolicki.sama mam corke 24 letnia i nigdy bym sie tego nie wstydzila.to dzisiaj normalne i na dziennym porzadku.sama bylam w ciazy jako panna i tez moja mama mnie sie nie wstydzila.przymknij oko na mame ,wazne ze jestes szczesliwa.

Gość gość
Autorko tylko pamietaj o tym,ze jak za 15 lat w roku 2031 zostaniesz babcia to nie wstydz sie wlasnych dzieci!!!

Gość gość
Nie. Sama urodziłam bez ślubu. Dziecko było planowane, długo się o nie staraliśmy. Wiedzieli o tym rodzice moi i mojego faceta. Nie przeszkadzało im to. Ślub (cywilny) wzięliśmy gdy syn miał 4 lata.

Gość gość
Nigdy nie wstydzę się własnych córek i nie wstydziłabym się ciąży w żadnym razie. Może jeszcze nastolatka w ciąży to powód do dyskomfortu, ale też nie wstydu, ale dorosła kobieta, wręcz powiem "stara baba"? nie rozumiem. Z kolei nie rozumiem też tego, że jako katoliczka z religijnej rodziny marzyłaś o ciąży bez ślubu. Przez to rozkręciłaś niejako na własne życzenie całą tą sytuację.

Gość gość
Ze tez bierzecie sluby cywilne. Ja jestem za slubami koscielnymi bez cywilnego. Tzn.wg. panstwa jest sie wolnym a wg.kosciola jest sie w malzenstwie.