Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DEUBEKIZACJA kto w temacie?

Polecane posty

Gość gość

Jest ktoś kto się tym interesuje, bo mam ważne pytanie.

Gość gość
Może już zadam, będę zaglądać czy ktoś odpisał. Wiem że dotyczy to UB-eków, nawet gdy przepracowali tam 1 dzień itd. Ale ja nie o nich. Chodzi mi o kogoś, kto w Milicji przepracował 12 lat, potem przeszedł do policji. Czy te zmiany emerytur będą dotyczyły także takich osób? (dodam że ta osoba nie była na stanowisku oficera ani żadnym wysokim - za czasów Milicji)

Gość gość
wszyscy byli milicjanci zawisną na latarniach w kolejną miesięcznicę katastrofy smoleńskiej i będą dzwonić jajami na wietrze na trwogę ubekom

Gość gość
Tak Dotyczy to również milicjantów którzy chociażby dzień pracowali w milicji. Dotyczy to również nie tylko ubeków ale i esbeków.

Gość gość
Nie ma znaczenia czy miał wazną funkcje, bo sprawa obejmuje również sprzataczki, sekretarki, księgowe itp.

Gość gość
zwłaszcza sprzątaczki będą brane pod lupę jako że niby wszystko pozamiatano pod dywan po 89r.

Gość gość
szczerze powiem że nie rozumiem tej nagonki na miesiecznice. jeżeli tracisz tylu ważnych ludzi w jednej chwili to normalne jest że raz w miesiącu chcesz je odwiedzic. byli to bardzo ważni ludzie w skali całego kraju, wiec specjalne okoliczności też mnie jakoś specjalnie nie dziwią

Gość gość
miesiecznica powinna przekształcić się w dziennicę i co dzień pielgrzymować do krzyża,ludzie giną wszędzie,ważni i mniej ważni ale to nie jest powód żeby robić patologiczną szopkę z czegoś co się stało i tyle

Gość gość
dzieki za info

Gość gość
kuma ktoś ten temat?

Gość gość
ktoś jest na bieżąco?

Gość gość
dotyczy tylko ubeków żadnych milicjantów nie dotyczy ustawy nie czytałaś>

Gość gość
do KODomitów i oPOzycji dziś Art. 127. § 1. Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. Art. 128. § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. 🌻 I wszystko w temacie :) Pozdrawiam

Gość gość
12:53 i 13:01 ale zauebiste poczucie humoru :-D :-D ubawilam się 😍 :-D

Gość gość
kwiczą świnki kłiii kłiii kłiii

Gość gość
No właśnie czytałam, stąd nie wiem dlaczego policjanci strajkują, ci którzy są jednocześnie byłymi funkcjonariuszami MO, kto mi to wytłumaczy, skoro im nic mają nie zabierac!

Gość gość
Jego zdaniem, świadczenia mogą zostać obniżone znacznie większej liczbie niż podaje ministerstwo (według ministra Błaszczaka 32 tys. - red.). - Według nowych zapisów może to dotyczyć ogromnej liczby funkcjonariuszy Milicji Obywatelskiej m.in. z wyższym wykształceniem cywilnym, którzy kończyli w tamtym okresie kursy oficerskie na Podyplomowym Studium Oficerskim, czy szkołę chorążych mimo, że nigdy nie służyli i nie byli na etacie SB - podkreślił insp. Kląskała. Niepokoi go także, że ucierpią obecni policjanci, którzy uczyli się w szkołach policyjnych wymienionych w projekcie ustawy w kontekście "służby na rzecz totalitarnego państwa".