Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xpox

Czy mam obsesje? Ciąża?

Polecane posty

Gość Xpox

Hej :) biorę tabletki antykoncepcyjne od początku kwietnia tego roku. Od początku gdy tylko zaczęłam je brać miałam bardzo skąpy okres. Z chłopakiem zawsze zabezpieczaliśmy sie dodatkowo (prezerwatywa), ponieważ ja nie do końca ufałam tabletka, ponieważ wiecie.. Jak jest zabezpieczenie mechaniczne to jest to widoczne dla oka, widzisz czy cos nie tak itd.. Ale po wielu przeczytanych opiniach chciałam spróbować bez prezerwatywy. Dodam ze pierwszy raz bez niej był w przerwie 7 dniowej w dniu 1 a ja zawsze okresu dostawałam w dniu 3 co nie nastąpiło a dostałam w dniu 5. Pózniej używaliśmy gumek znowu, bo oczywiście spanikowałam. (To wszystko działo sie mniej wiecej w połowie lipca) Wyjechaliśmy na wakacje( w połowie sierpnia) za granice no i tam znowu nabrałam pewności i zrobiliśmy to 2 razy bez prezerwatyw. Dodam ze na wyjezdzie nie zrobiłam 7 dniowej przerwy bo byliśmy nad morzem i nie chciałam mieć okresu :) gdy wróciliśmy ja normalnie dostałam okresu i teraz nie pamietam niestety czy 2 razy dostałam czy 3, ale cos koło tego. Ten ostatni okres był bardzo mocny w porównaniu do tych co miałam od początku brania tabletek. I nagle w następnej przerwie nie ma okresu... Oczywiście zrobiłam testy w ostatnim dniu 7 dniowej przerwy. (Dodam ze nie kochaliśmy sie od końca sierpnia/początku września ponieważ nie było go w Polsce) Wyszły negatywne, ale mam z tylu głowy ze moze zle je zrobiłam, dlatego nic nie wykryło na nich. No ale nic stwierdziłam ze poczekam do następnej przerwy, jak nie dostanę to pójdę sie zbadać. No i dostałam, ale było to tak jakby jedno razowe. Poleciało trochę krwi jednorazowo, a pózniej przez 2/3 dni taki inny śluz. Troszeczkę jakby brązowy. Juz widzę jak mi brzuch rośnie i nie mogę sobie wbić do głowy ze po prostu jem nie to co trzeba. Ciagle mysle o tej ciąży... Dodam jeszcze ze po pierwszym stosunku bez prezerwatyw tez robiłam testy i rownież negatywne. Nie mam rownież objawów za bardzo. Piersi mnie ani trochę nie bolą. Jestem moze trochę przewrażliwiona, łatwo sie denerwuje, ale mysle ze inne czynniki na to wpływają. Prosze o pomoc, powiedzcie mi czy to możliwe ze jestem w ciąży? Chłopak mi powtarza ze nie, ale jednak ja nie daje sobie tego uświadomić, nie ma dnia kiedy nie mysle o tym co ja zrobię jeśli jestem w ciąży, jak ja sobie poradzę, ze zrujnuje wszystko, jak rodzice zareagują... Mam 17 lat

Gość gość
tabletki czasem tak działają na miesiączkę..wybierz się do ginekologa i opowiedz o swoich obawach.I kochałaś z chłopakiem zabezpieczona tabletką czy nie??

Gość Xpox
tak, od kiedy zaczęłam brać tabletki to nie odstawiałam ich, oczywiście jeżeli nie bierzemy pod uwagę 7 dniowych przerw. a odbiegając od tematu.. dlaczego jest taki problem z dodaniem odpowiedzi z telefonu? teraz dopiero, żeby odpowiedzieć musiałam przez laptopa tu wejść... z dodaniem tematu to samo, ale jakoś sie w końcu udało na telefonie...

Gość gość
Ale nie kochałaś się podczas tej 7 Dniowej przerwy tak? Jeżeli nie to nie ma takiej opcji abyś była w ciąży

Gość Zpox
Kochałam sie tylko raz podczas 7 dniowej przerwy i to w 1 dniu. Na ulotce jest napisane, ze w ciagu 7 dniowej przerwy rownież jestem zabezpieczona, wiec mysle ze jeżeli bym zaszła w ciąże to nie dlatego czy robiłam to podczas przerwy czy biorąc tabletki tylko dlatego ze cos sie porobiło w moim organizmie, a moze tabletki nie sa dla mnie... Nie wiem zreszta, juz sie gubię w tym wszystkim :p

Gość Xpox
Podczas 7 dniowej przerwy kochałam sie za 1 razem. Pózniej miałam okresy normalnie i dopiero następny raz bez gumki był na wakacjach kiedy nie robiłam przerwy tylko wzięłam jedno pudełko i za nim odrazu drugie

Gość Xpox
Błagam niech ktoś sie wypowie bo ja juz wariuje.... Mam dość juz...