Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach którzy nie chcą mieć dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie o takiej kobiecie i takim mężczyźnie?

Gość gość
To ich wybor,sa plusy i minusy posiadania dzieci.

Gość gość
Są nienornalni i niedojrzali

Gość gość
Że są odważni i idą swoją własną drogą, nie ulegają presji społecznej i owczemu pędowi. Zazdroszczę im w pewnym sensie.

Gość gość
a co mam myśleć... że nie chcą mieć dzieci ich wybór ludzi i tak na świecie jest za dużo o co najmniej 3-4 mld

Gość gość
to zależy z jakiego powodu nie chcą mieć dzieci .

Gość gość
Kobieta która nie chce - dziwna, niekobieca, niedojrzała

Gość gość
Niech kazdy robi co chce i nie patrzy na innych

Gość allium
to zależy z jakiego powodu nie chcą mieć dzieci . x dokładnie bo powód powodowi nie równy

Gość gość
Nic nie myślę, mało mnie to interesuje 14.50 - sama jesteś niekobieca , bo nie zadbałaś o siebie po porodach i już Ci tak zostało

Gość gość
Mysle, ze to ICH sprawa. Kazdy ma prawo zyc jak chce, a tobie nic do oceniania innych.

Gość gość
Ja mysle ze to ich sprawa. Zreszta nie kazdy moze miec dzueci a nie przyzna sie do tego. Glupie jest zajmowanie sie ich zyciem. Patrzcie na swoje zycie a nie czyjes

Gość gość
A dlaczego nie dojrzali? Przecież dzieci robią wszyscy, czy dojrzali, czy niedojrzali, czy nadają się na rodziców, czy się nie nadają. Przecież to jest zwyczajny zwierzęcy instynkt. Dla mnie jak ktoś świadomie rezygnuje z dzieci jest oznaką dojrzałości życiowej.

Gość gość
A co wam do tych ludzi ktorzy nie maja i nie chca dzueci ? Przeszkadzaja wam takie osoby? Gowno wam do tego

Gość gość
allium dziś Załóżmy, że po prostu nie chcą. Bez konkretnego powodu.

Więcej miałbym do powiedzenia na temat tych, którzy mają dzieci i to często po kilkoro a nie powinni mieć wcale :O

Gość gość
pulchny dziś Otóż to!!!

Gość gość
Nie rozumiem takich kobiet, są dziwne, niekobiece. Ja mam 2 i jestem szczęśliwa właśnie dzięki nim, a figurę dawno odzyskałam, ważę nawet mniej niż kiedyś.

Gość gość
Myślę, że dobrze robią. Świat sie kończy, wojny konflikty po co dzieci wydawać na taki okrutny świat.

Gość gość
gość dziś Uważasz, że ktoś zastanawia się nad tym po co wydawać dzieci na świat? Każde zwierze wydaje młode świat i raczej nie myśli o tym po co. Przecież to jest zwykły instynkt, który pcha zwierzęta do powielania genów.

Gość gość
To prowo. Nie karmcie trola, smieje sie z was

Gość gość
gość dziś Wiesz, że każdego uszczęśliwia co innego. To co ciebie uszczęśliwi inną osobę może unieszczęśliwić. A kobiecość to pojęcie względne. Dla niektórego kobieca będzie matka karmiąca z nabrzmiałymi piersiami a dla drugiego bezdzietna robiąca karierę businesswomen.

Gość gość
To nie moja sprawa. Może stan zdrowia komuś nie pozwala, może sytuacja materialna, nie jestem jakieś prymitywne chamidło, żeby oceniać i krytykować ludzi :-)

Gość gość
Uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnych przemyslen i decyzji, co chce a czego nie chce. Jest to wylaczna sprawa zainteresowanego czlowieka i jego partnera / partnerki, ktory / ktory ma te decyzje respektowac, albo wiazac sie z kims innym. A teraz prosze - strzelajcie. najglosniejsze beda na pewno panie, ktore koniecznie chca miec dzieci i sa z facetami, ktorzy od popczatku to wykluczali - otwarcie i jasno. Ten temat na pewno rozwinie sie w strone "jak go zlapac na dziecko", "odstawic antykoncepcje i postawic partnera przed faktem dokonanym" itp.

Gość wsadzać w szpare i wio
nie każdy musi mieć dzieci, jest w hooj ludzi wszędzie, mało??

Gość gość
Nie karmimy trolla. Trolla sie olewa cieplym porannym moczem.

Gość gość
nic, nigdy nie zastanawiałam się nad tym dlaczego ktoś chce lub nie chce mieć dzieci. Sama niespecjalnie chcę i to się trochę zaczyna odbijać na moim związku

Gość gość
Moze nie maja odpowiednich partnerow, moze nie lubią na tyle swoich rodzin, albo siebie samych, zeby chciec stworzyc kogos do nich podobnego, moze miel niezbyt ciepłe dziecinstwo , nie wspominaja go czesto i nie chca czegos w rodzju powtórki. Rozne sa powody,

Gość gość
Unia się wali, Rosjanie stoją przy granicy, Swiat się zbroi, czy to dobry pomysł, aby rodzić dzieci?Nawet na zagraniczne wczasy coraz trudniej się wybrać, przemoc, zamachy nam grożą. Po co rodzić dzieci, aby żyły na tym porąbanym świecie? I na tą niepewność nie mamy ochoty sprowadzać na Świat nowego przedstawiciela. Ja tak nie chcę, mój wybór, nie chcę się martwić o dzieci, potem wnuków. Jesteśmy z mężem wolni, spędzamy czas tak jak lubimy, nie czujemy się zobowiązani na Świat powoływać potomków. Pracujemy, odpoczywamy, bawimy się i pomagamy innym. Jesteśmy spełnieni, bo to nasze życie i tak nam jest wygodniej, a przymusu rodzenia jeszcze nie ma.

Gość gość
Że się kochają naprawdę a nie ze są razem bo są dzieci