Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mając niestabilna sytuacje zawodowa odeszlybyscie od męża?

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór. .. chciałam Was zapytać drogie kobietki czy mając umowę na czas określony odezzlybyscie od męża? Ja odeszłam. .. 3 miesiące temu. Pracuje w przedszkolu, zarabiam 1800 zł. Obecnie rozprawa o alimenty w toku, wnioskuję o 700zl. Razem będę miała 2500 bo mam córkę 4lata. Zdecydowałam się w końcu odejść gdyż lata doświadczyłam przemocy psychicznej. .. jednak ciągle mam obawy co będzie jak nie będę mieć pracy. ..

Gość gość
Gdybym doświadczała przemocy, to odeszłabym nawet, gdybym nie miała pracy i musiała spać w noclegowni. Rodzice nie będą Ci w stanie pomóc w razie czego?

Gość gość
Prędzej zwolnią Cię z produkcji niż z przedszkola. Nie do końca taka niestabilna sytuacja. Jest nawet ok.

Gość gość
No nie wiem. Pewnie w sytuacji krytycznej tak. Wynajmuje mieszkanie za które place 800. W styczniu mam sprawę o alimenty, jeśli stracę prace to będą jeszcze one.

Gość gość
Niestabilna ponieważ mam umowę do czerwca a od nowego roku przychodzi nowa pani dyrektor. Ale dłużej nie mogłam znieść obelg, wyzwisk, krytyki, upokorzenia. Itp.

Gość gość
dobrze zrobiłaś, ale b dbaj o kase, uważaj na wydatki, może odkładaj chociaż po 100 zł.. ja odeszłam, a właściwie wyrzuciłam mojego ex z domu, tez przez przemoc psychiczna, było nie do wytrzymania... nie miałam pracy wcale, dziecko niepełnosrpawne, miałam kase z wynajmu małego mieszkania...

Gość gość
Odeszłas i nie myśl już o tym, teraz patrz do przodu. Jeżeli stracisz pracę to pomyslisz co dalej, pewnie będzie inna, nie ma sytuacji bez wyjścia. Jesteś młoda, zdrowa, masz dziecko, będzie tylko lepiej.

Gość gość
a w czym sie przejawiała ta przemoc psychiczna

Gość gość
Wiele razy usłyszałam wulgarne słowa, upokorzal mnie ze jestem dnem, pochodzę z patologii itp zabrania kupować ubrania pomimo własnych dochodów, robiły dzikie awantury jak się z koleżankami spotykałam, chorobliwie zazdrosny, gdy córka coś w domu zniszczyła na mnie się wyzyl ze nie dopilnowalam. .. w końcu powiedziałam dość pomimo tego że nie mam pracy na stałe. Mam 27lat...

Gość gość
Kobieto bardzo dobrze,że od niego odeszłaś. wiem,że to marne pocieszenie ale zawsze jak stracisz pracę to dostaniesz te 500 plus. Tak jak wyżej ktoś pisal ja również radziłabym odkładać chociaz 100zł miesięcznie. Mogłaś wnioskować o większa kwotę jak 700 zł i tak sąd prawie zawsze obniża.

Gość gość
Dobrze zrobiłaś. A jeśli masz obawy ws pracy to juz szukaj nowej lub dodatkowej np. W klubach malucha, domach kultury, a może jako trener dla rodziców (szkoły rodziców). W takich dodatkowych zajęciach być może migkabys też zabierać swoje dziecko. Powodzenia!

Gość gość
Napisałam o 1000 jeśli chodzi o alimenty. Cały czas szukam dodatkowej bądź nowej i zabezpieczam się jakbym miesiąc czy dwa nie pracowała :)

Gość gość
Madra kobieta z ciebie. Bardzo dobrze zrobilas. Poradzisz sobie.

Gość gość
Zrobiłaś bardzo dobrze. Ale szukaj stabilnej pracy i na żadne 500 plusy nie licz, bo to już ledwie dyszy.