Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ulewanie po jedzeniu, poradzcie cos :(

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 3 miesiace i od urodzenia strasznie ulewa... nie pomaga dlugie noszenie w pionie ani pozycja pollezaca ... po kazdym karmieniu wszystko mokre, co chcwile przebieranie. Czasem nawet podczac jedzenia ulewa. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale karmie jeszcze piersia. Czy przejscie na mm moze cos zmienic?

Gość gość
Nie zmieni. Spróbuj zageszczacza do pokarmu. Podasz przed karmieniem z odrobiną swojego mleka A potem normalnie karmisz piersia. W tym wieku to nadal ulewanie fizjologiczne wiec czas tu najwiecej pomoze.

Gość gość
Nie slyszalam o takim czyms, ale na pewno sprobuje :)

Gość gość
Nutrition to się bodajże nazywa :)

Gość gość
A moze za dużo je na raz? Moze spróbuj karmic częściej a krócej? Co ile karmisz i jak długo?

Gość gość
Przejdzie samo , mojej córce tez sie ulewalo przez jakiś czas miesiąc moze dwa , a później coraz rzadziej i nagle przeszlo , teraz ma 6 miesięcy i juz nie pamiętam kiedy ostatnio jej sie ulalo, musisz to przeczekać , jest tez mleko na ulewanie sie jakbyś chciala spróbować

Gość gość
Wczesniej karmilam co okolo 2-3 h ale teraz jest wiekszy problem bo ona W OGOLE nie spi w dzien a jak juz to pol h.. no i karmie co godzine okolo. Czasem dwa razy na godzine a krocej, roznie to teraz bywa i nie kontroluje tego do konca. Zastanawiam sie czy nie przejsc na mm A.R

Gość gość
Co godzinę albo dwa razy na godzinę to bardzo często. Może po prostu za dużo zjada? Poprzednie nie zdąży się strawić a tu już kolejne leci? Ale rozumiem Cię bo mam ten sam problem, też 3-miesięczne dziecko i też nie śpi w dzień. Ja karmię różnie, głównie co 1,5 godz, ale zdarza się też co 2 godz.

Gość gość
Zacznij inaczej przystawiać, tak żeby lepiej obejmowało ustami brodawkę bo może po prostu dziecko źle je zasysając powietrze i mocno mu się odbija?

Gość gość
Mm to nie lek. Nie sadze, ze przyrproblemach z ulewaniem pomoze sztuczna mieszanka. Moj synek mial podobny problem, pomogla chusta. Jak byl taki malutki jak twoj to nosilam go dlugo w ciagu dnia, byl w pozycji pionowej w chuscie. Kp pod gorke, zeby wolniej jadl.

Gość gość
Tu autorka. Ale co mam zrobic jak domaga sie jedzenie i ssie wlasne paluszki? A smoczka wypluwa. Naprawde chustonoszenie moze pomoc?

Gość gość
Mojemu synkowi pomoglo. Tylko sporo go nosilam I nawet kp w chuscie. Przeszlo mu to ulewanie w koncu. Naprawde zastanow sie nad tym mm. Bo karmiac z butelki wlewasz czasem w dziecko wiecej, niz potrzebuje a to dopiero skonczy sie mega ulewaniem. Moja znajoma tak miala, cale niemowlectwo jej maly spedzil w tych duzych sliniakach bo co chwile sie z niego lalo.

Gość gość
Autorko spróbuj nutrition, pionizacje i będzie lepiej. Po prostu u niektórych dzieci to trwa dłużej. Jakby jednak problem się nasilil to możesz szukać przyczyny w refluksie (ale na ten moment to czysta fizjologia).

Gość gość
mojemu synkowi tak sie ulewalo ze lekarze mysleli ze z jakas wada sie urodzil ze ma refluks , z czasem wszystko przeszlo, daj mu to o czym dziewczyny pisza

Gość gość
Jak płacze to nie zawsze dlatego, że jest głodny. Jak ssie palce w tym wieku to też nie oznacza, ze chce mu się jeść. Dzieci w tym wieku bardzo często ssą palce.

Gość gość
Zresztą jak ulewa w trakcie jedzenia to chyba oczywiste, że za dużo zjada.

Gość gość
Moja jadla mm i tez jej sie ulewalo

Gość Katarzy5
Niestety, ulewanie u dziecka to ponoć problem 40% maluchów i ich mam. Tutaj jest ciekawy film opisujący cały mechanizm https://www.youtube.com/watch?v=UyqSaLM63cQ Są pewne sposoby, żeby zminimalizować te przykre dolegliwości, ale chyba i tak trzeba poczekać aż dziecku rozwiną się zwieracze przełyku. Warto tylko pamiętać i obserwować, żeby nie przegapić refluksu mylnie branego za zwykłe ulewanie.