Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Dlaczego mimo iż mam już 22 lata, to nadal niektórzy

Polecane posty

"Poza tym nie każdy kto ma długie włosy to metal - hipisi i goci też takie mają." Jesli mowa o grupach społecznych występujących w Polsce w ilościach większych niż śladowe, to długie włosy mają właśnie metale czy tam fani rocka i podobni, oraz niektórzy hipsterzy i inni modnisie. :P

Gość gość
to jakie wartości ma ta subkultura poza modą na długie włosy?

Tak poza tym, jeszcze do tego postu "Zmieni Ci się." - czemu uważasz że jestem taka sama jak ty, mam taką samą psychikę itp? Czemu mierzysz mnie swoją miarą i uwazasz że kiedyś ograniczałam się muzycznie, tak jak ty, i kiedyś strace zainteresowanie metalem, tak jak ty? Nie martw się, nie mam w zwyczaju porzucać zainteresowań, które bardzo mnie wciągneły.

Takie wartości, że służy dobrej zabawie i świetnie się w tej roli sprawdza. Łączy ze sobą różne fajne elementy. Poza tym podtrzymuje zainteresowanie tą muzyką, jest jej paliwem.

Gość gość
widzę, że celowo ignorujesz moje pytania, więc powtórzę: 1. Jakie wartości ma subkultura metalowa? 2. Co z ludźmi których wygląd pasuje do opisu, ale nie są metalami?

Gość gość
czyli nie ma żadnych wartości, to po prostu zabawa

Gość gość
jak Ci porządnie dogodzi jaki Punk czy nawet zwolennik disco polo to Ci ... przejdzie metal....

Gość gość
no skoro dla ciebie ta subkultura to tylko kudły....to co z ludźmi którzy mają długie włosy i nie są metalami? :D

Gość gość
Już wiele razy była dyskusja na ten temat lub podobny, z inicjatywy autorki. Moim zdaniem kolejne są bez sensu, bo kto z czego wyrasta jest raczej indywidualną sprawą i nie da się tego uogólniać. Na pewno wyrasta się z ubrań, w pewnym wieku, na długość, albo na szerokość. Co go sposobu ubierania się, zainteresowań określonym rodzajem muzyki, to już inna bajka. Jednym faktycznie przechodzi z wiekiem, coś się znudzi, przeje, innym zostaje. Mnie nie przeszło :-)

"no skoro dla ciebie ta subkultura to tylko kudły....to co z ludźmi którzy mają długie włosy i nie są metalam" Napisałam tylko że subkultura metalowa ma pozytywny wpływ na mężczyzn, objawiający się zapuszczaniem przez nich włosów. Nie "subkultura to tylko kudły". Czytanie ze zrozumieniem chyba szwankuje :)

Gość gość
Moim rodzicom tak strasznie nie przeszło, że kupili sobie bilety na koncert Metalliki w Danii. Starali się to utrzymać w tajemnicy przed rodziną, ponieważ niektórzy uważają ich za dziwaków. Właśnie dlatego, że nie wyrośli. Matka ostatnio śledziła dokonania muzyczne Austina Dickinsona, słuchała As Lions, widzieliśmy z bratem na jej laptopie. Jak odbierała ziemniaki na obiad akurat "Aftermath" leciało. Rodzice w młodości bywali na koncertach, teraz też, ojciec żartuje, że luz, małe dzieci nie płaczą. Mogą się wybrać wszędzie

Gość gość
a to spoko, moim też nie przeszło, interesują się też nowszymi zespołami i bywają na koncertach, festiwalach, szczególnie poza krajem ☺

Gość gość
za pozytywny wpływ uważasz zapuszczanie włosów więc wychodzi na to samo - subkultura to kudły :)

Gość gość
MizantropiaOdraza1994 dziś - nigdy w życiu. Dorośli ludzie mają wiele różnych hobby. Uważam po prostu, że z wiekiem odkryjesz różne fajne rzeczy w innych gatunkach. Może to będzie klasyka, może jazz a może funk, kto to wie. Mówię tylko, że z wiekiem gusta nam się poszerzają i przestajemy być tacy "zafiksowani" na jeden gatunek. To przywilej ludzi młodych i zapalonych. Jest też szansa, że będziesz jak mój były, dla którego każda muzyka poza blackiem jest "chujowa" tylko dlatego, że nim nie jest.

Gość gość
miałam takiego znajomego....jaki on był denerwujący