Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szwaguerka ma wiecej zasilkow niz ja zarabiam wrrr

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj byla u mnie na kawie i tak sie zgadalo o pieniądzach ze swięta , zakupy, prezenty ze tyle pójdzie kasy itd Faktem jest ze sytuację zyciowa to ooa nie ma za ciekawą, jakiś czas temu pogoniła męża (wiecznie bezrobotny lub ptacujący na czarno pijak) i dostała 400 zł alimentów na 22 letniego syna .Mieszka jeszcze z 22letnią córkę która ma dziecko jako samsamotna matka (alimenty z funduszu 500 zł)do tego 2x po 500+ i rodzinne na syna i wnusię to daje im 2202200zupełnie za darmo a ja zarabiam 1800

Gość gość
Jak ma 2x500+ skoro dzieciaki pełnoletnie. Słabe prowo autorko

Gość gość
Syn ma 12 lat a wnusia 2

Gość gość
Syn ma 12 lat a wnusia 2

Gość gość
A Ty też masz na samodzielnym utrzymaniu 2 dzieci i dorosłą dziewczynę? I jakie za darmo - 900zł z tych 2200 to są NALEŻNE dzieciom pieniądze :O Bo to sa alimenty. Idź wyciągnij w takim razie do męża łapę, też będziesz mieć takie samo "za darmo"

Gość SlowianskaLala
To tez zrob sobie z dwoje potem pogon meza rzuc prace i moze nawet wiecej wyciagniesz. Niewiem jaki problem.

Gość gość
gość dziś Nieco się mylisz, bo te 500zł z alimentacyjnego, to tak naprawdę pieniądze z budżetu państwa. Te 500 zł powinien płacić tatuś, a nie płaci, więc są za darmo.

Gość gość
gość dziś gość dziś Nieco się mylisz, bo te 500zł z alimentacyjnego, to tak naprawdę pieniądze z budżetu państwa. Te 500 zł powinien płacić tatuś, a nie płaci, więc są za darmo. " Nie, nie jest za darmo. Dług alimenciarz ma i tak i tak, i gmina, która pokrywa alimenty i tak będzie się domagać spłaty (wraz z odsetkami).

Gość gość
Nie tak znowu za darmo - bo FA kiedyś tatusia dopadnie. Może jakąś rente dostanie, albo emeryture, np. 600 zł, to mu FA zabierze z tego 300...

Gość gość
Ale ha jej nie zazdroszcze ani nie chce sie z nia zamieniac , napisałam wpirwszym poście że sytuacja nie ciekawa wiec bez takich."łap" tez nie nusze wyciągac bo mamy z mężem wspólną kase.Wszyscy sie tej szwagierki w rodzinie żałuja a ha soojrzałam po prostu z drugiej strony mianowicie dwie młode jeszcze baby zajmują sie jednym odchowanym juz dzeckiem i poza tym nie robią kompletnie NIC.Tego 22 letniego dzueciaka tak wyćwiczyly ze w domu robi w piecu pali itp a obe dzidzię w wózek u heja w miasto

Gość gość
" tez nie nusze wyciągac bo mamy z mężem wspólną kase." Czyli masz tak samo za darmo jak one mają alimenty.

Gość gość
Naucz się trafiać w klawiaturę bo naprawdę bełkotliwie piszesz, autorko.

Gość gość
Nie, nie jest za darmo. Dług alimenciarz ma i tak i tak, i gmina, która pokrywa alimenty i tak będzie się domagać spłaty (wraz z odsetkami). gość dziś Nie tak znowu za darmo - bo FA kiedyś tatusia dopadnie. Może jakąś rente dostanie, albo emeryture, np. 600 zł, to mu FA zabierze z tego 300... x I tu byście się zdziwiły, bo takie alimenty rzadko, kiedy są ściągane z panów tatusiów. Albo on wypierdzieli za granicę, albo mu się szczęśliwie wcześniej umrze. Jak trafi do pudła za alimenty, to co z tego, że on je tam odpracuje, skoro budżet państwa, on jako więzień kosztuje ze 2 tyś miesięcznie. A autorka ma rację, dwie młode baby, z których przynajmniej jedna spokojnie mogła by iść do pracy, nie robią nic, tylko siedzą na zasiłkach.

Gość gość
15:46 ale my z mężem oboje pracujemy 15:47 przepraszam za te literówki, pisałam wcześniej z telefonu w dodatku na leżąco 16:04 co do alimentów jest dokladnie tak jak piszesz FA będzie płacił do 18 r ż bo tatuś nawet więzienia się nie lęka ale dla nich to qakurat nie istotne bo aby kasa była