Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy ciuchy ciążowe w trzeciej ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamusie, czy to normalne aby w trzecim czy czwartym miesiącu zakładać już ciuchy ciążowe? Czy brzuszek szybciej staje się widoczny?

Gość gość
myślę ze jak najbardziej mozliwe...przeciez jak ktoś ma mocno dopaskowane ubrania sprzed ciązy, to dość szybko np. jeansy stają sie zaciasne w pasie...

Gość gość
no może tak jest faktycznie

Gość gość
W 3 napewno!

Gość gość
Wywalenie kasy w błoto, serio. Kup zwykłe normalne leginsy z niepijącą gumą i noś pod brzuchem, do tego nakupuj tanich bawełnianych koszulek L/XL/XXL np. w Tesco na wyprzedaży (te rozmiary w PL zawsze zostają) i noś jako tuniki albo podwiązuj u dołu z boku na supeł, pod spód kup kilka rozciągliwych koszulek na ramiączka albo bokserek w podobnych rozmiarach, żeby były za tyłek, do tego zakładaj flanelowe koszule męża/chłopaka (noś je rozpięte z podwiniętymi rękawami do 3/4). Możesz wykorzystać też swoje rozpinane swetry i bluzy (nosząc rozpięte). Możesz wyglądać super bez ciążowych ciuchów, oszczędzając kupę pieniędzy.

Gość gość
ja pitole jakie rady chodzić prawie całą ciążę jak lump :O, leginsy i tanie bawełniane podkoszulki :O...bo szkoda za 200, 300 zł za co mona fajnych dopasowanych, wygodnych ciążowych ubran kupić...żebyście majątku na tych marnych groszach zaoszczędzonych na ubraniach ciążowych nie zrobiły :D

Gość gość
wyżej to chodzi mi o ubrania ciążowe używane, żebyście mnie nie posądziły o rozrzutność :P

Gość gość
Jaki lump? Z jakiej ty wiochy jesteś? Nie wiesz że kupę dziewczyn na świecie tak robi? Dziewczyn dużo atrakcyjniejszych od ciebie i z dużo zasobniejszym portfelem. Trzeba umieć myśleć. Użyj od czasu do czasu netu (nie Kafeterii, tylko Google) to się obudzisz.

Gość gość
A i nie wiem ile klas podstawówki masz za sobą, ale trzeba nie mieć za grosz wyobraźni, żeby nie wiedzieć że normalne ciuchy w rozmiarze L-XXL będą dopasowane na ciężarnej. Jak chcesz to dawaj się doić dalej. Za zaoszczędzoną kasę miałabyś już wkład na polisę dla dziecka.

Gość gość
głupoty gadacie, zadne jeansy NORMALNE nie będę tak wygodne jak te ciązowe z tym pasem bawełnianym, guzik nie uwiera, itp.!!!

Gość gość
A kto pisał o jeansach??

Gość gość
zajebista moda ludowa :D :D :D wszędzie w leginsach, jak 3-latka :D, zakupie sobie takie imitujące skórkę, będzie szał ciał :D :D :D

Gość gość
I przede wszystkim możesz te ciuchy potem wykorzystać. Zwykłe nieciążowe leginsy można nosić jeszcze parę lat po ciąży, a luźne podkoszulki i bluzki mieć po domu do sprzątania, malowania itd. No i przede wszystkim masz nowe, swoje, higieniczne, a nie po kimś, przepocone i po upławach.

Gość gość
ale nowe są nasączone chemią :P:P :P

Gość gość
Bo leginsy są po prostu wygodne i żadne spodnie (poza dresami i piżamą) nie są w stanie im dorównać. Szczególnie w ciąży kiedy ciało puchnie od retencji wody. Weź chodź wtedy w jeansach. Nie wygłupiaj się. Wygodne są jeszcze bawełniane haremki z działów sportowych, takie jak do gimnastyki - też mają elastyczny pas, a są dużo tańsze od ciążowych (np. w H&M albo Decathlonie). I tak samo dobrze wyglądają, ale nie podkreślają tak sylwetki jak leginsy i kobieta w zaawansowanej ciąży wygląda w nich trochę jak bombka. W leginsach szczuplej jednak.

Gość gość
ok, leginsy mozna sobie w domu nosic i gdzie tam ktoś chce...ja tez chodze trochę w domu w ciąży i poza nią w zwykłych leginsach...ale nie trawię chodzenia do tzw. ludzi tak ubraną, nawet jak mam bluzkę mocno za d**e. to nie mój styl...tak samo jak są kobiety nie chodzące w sukienkach...wiec nie bede sie zmuszac i chodzic na sile, bo 100, cy 200 zł zaoszczędzę na spodniach ciążowych w ktorych sie bede dobrze czuła :)

Gość gość
Nowe raz upierzesz i masz świeże i swoje, bez chemii. A nie z czyimś DNA i dezodorantem nie do sprania.

Gość gość
no przecież jeansy ciazowe są z reguły miekkie, elastyczne, ja takie mam, są prawie jak dresy :P

Gość gość
dla mnie to jest rodzaj tzw, głupiego oszczędzania...jak ktoś chce proszę bardzo, ale ja chce się czuć w ciązy jak kobieta i te parę stów nie robi mi róznicy :P

Gość gość
Jakaś dziwna jesteś. A co masz do chodzenia w leginsach do ludzi? Pełno - powtarzam: pełno - kobiet dużo bogatszych od ciebie, żyjących w dużo bardziej wyrafinowanych społecznościach z dużo wyższym PKB na głowę nosi leginsy do pracy, po pracy, w weekendy itd. Wystarczy coś ładnego za pupę, ewentualnie do/przed kolano i fajne kozaki do kolan albo po pół łydki (w ciąży najlepiej płaskie z szeroką cholewką, żeby było miejsce na opuchliznę/wodę), coś na ramiona i plecy rozpiętego i jesteś super ubrana!

Gość gość
zrozum babo, że nie każda ma takie styl!!!

Gość gość
Jeansy są nudne i tym bardziej mniej wyjściowe od leginsów, bo ani kiecki do nich nie założysz, ani tuniki, no i żeby chodzić w nich w ciąży musisz zabulić za ciążowe. Nie opyla się ani trochę. Poza tym, żeby były modne musisz mieć w nich teraz dziury, a grubym ciążowym udem nie ma co brylować. Zwykłe jeansy są aktualnie niemodne od około roku.

Gość gość
Poza tym nie rozumiecie jednego: te za duże koszulki z Tesco czy z H&M albo nawet z Zary, które zostają na wyprzedażach są często rewelacyjne, ze świetnymi aplikacjami, złotem, kryształkami, fajnymi napisami. Kurdę tyle rzeczy można z nimi zrobić w ciąży. Naprawdę więcej pomysłowości. No ale kto co woli. Są dziewczyny które całe życie wyglądają jak szaraczki, nudno i do tego przepłacają za tę nudność. Lepiej kasę odłożyć na dziecko, zrobić mu na to konto fajny pokój albo kąt.

Gość gość
koszulki zwykłe nie ciążowe tylko większe, jak najbardziej tak! bo są tak samo wygodne jak te typowo ciążowe! zwykłe spodnie tylko większe, czy na gumce recepturce ;), nigdy!!! nie ma to porównania do fajnie skrojonych z tą bawełnianą gumą typowych spodni ciążowych!!!

Gość gość
Spodnie NIE większe, tylko normalne. Układa się je pod brzuchem bez problemu. Wiele leginsów ma takie bumy które nie uciskają ani trochę. Trzeba przymierzyć przed zakupem. Najczęściej są to te z zestawów piżamowych z sieciówek, które niczym się nie różnią od zwykłych, ale gumę mają przeważnie super wygodną, no i takie ze sklepów sportowych np. z Decathlona.

Gość gość
Super są też sukienki rozkloszowane od biustu w dół, które są sprzedawane często normalnie, nie jako ciążowe, tylko w normalnych działach. Nawet niedawno widziałam takie z bawełny w H&M. Dają nie tylko miejsce na brzuch, ale i po ciąży mogą jeszcze długo służyć za normalne regularne sukienki.

Gość gość
A ty chodzisz np. ciągle w spódnicach?

Gość gość
W spódnicach nie ale w sukienkach i tunikach jak najbardziej, bo są wygodne i kobiece.

Gość gość
U mnie brzuch był widoczny dopiero w 7 miesiącu.,ale już od 4 miesiąca nosiłam jeansy ciążowe. Są bardzo wygodne nic nie uciska a do tego bluzki poprostu rozmiarowo większe ale nie koniecznie ciążowe. Uwielbiałam dresy i tuniki poprostu były wygodne i w nich tez można ładnie wyglądać i podkreślić ciążowy brzuszek