Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co niby jest takiego niezdrowego w hamburgerze?

Polecane posty

Gość gość

Przecież to warzywa,wołowina i bułka,która też może być zdrowa bo np. pełnoziarnista. Dlaczego ludzie twierdzą ,że hamburger jest niezdrowy?

Gość prawictwo pospolite 152
Jest robiony na starym oleju

Gość gość
może być zrobiany na świeżym albo grilowany

jeśli robisz samw domu to ok, ale jeśli kupujesz w przydroznej budzie to uważaj. Kotlet z niewiadomo jakiego pochodzenia mięsa lub może to być zwykły burger z marketu, który w składzie ma sam MOM. smazony na Starym tłuszczu warzywa - niewiadomo jak umyte i czy umyte i skąd pochodzą. sosy - bomba chemiczna i tłuszcz Kiedyś zjadłam takiego hamburgera, po kilku minutach zaczęło przywracać mi się w brzuchu, choć na szczęście nie doprowadziło to do biegunki :)

sa np. restauracje, które w menu mają glownie hamburgery i tu z chęcią bym takiego skonsumowala, bo sa one dopracowane do perfekcji i naprawdę dobre jakościowo. hamburgery przygotowane w domu też są bardzo dobre. należy po prostu omijać zwykle budy z fastfoodem tam na pewno nie znajdziecie nic dobrego

Gość gość
Przede wszystkim tłuszcz , poza tym mięso wolowe i bułka często zawierają sporo konserwantów ,często warzywa tak samo żeby się szybko nie psuly

Gość gość
propaganda i tyle. Hamburgery są normalnym jedzenie,kotlet, sosy, sałata i bulka, faktycznie trucizna jak chuj.

Przestańcie chlać jak świnie i ćmić szlugi najpierw, to będziecie zdrowsi, a nie czepiajcie się burgerów.

jeśli chodzi o hamburgery z maca to choć jestem negatywnie nastawiona to przyznam, ze nie moge się oprzeć i czasem skuszę się nawet na zwykłego cheeseburgera. nie wiem co w tym siedzi, ale uzależnia jak narkotyk. może dodają tam jakieś substancje uzalezniajace :o

Gość gość
No i sos tez kaloryryczny i niezdrowy .sama chemia

Gość gość
No w macu wszystko jest idealnie dobrane smakowo i dlatego tylu ludzi tam jada ale tez cholernie niezdrowe i tuczace

Gość gość
Ale tez mysle ze jak raz na jakis czas zje się coś niezdrowego to nic się nie stanie, bez przesady ,byle to nie było zbyt często

no wiadomo ze niezdrowe, ale nie można tez panikowac i sobie odmawiac przyjemności :D i tak umrzemy Ja jeśli chodzi o hamburgery to jem tylko w macu.Raz na jakiś czas.

Gość gość
Studzia dziś nic tam nie dodają na 100% jest to czyste zdrowe jedzenie. Cheesburger jest po prostu przepyszny i wie to każdy, ten sos i ogórek razem z tą mięciutką bulką tworzą zgrane trio , że tam tkwi cały sekret :)

Gość gość
a ja własnie nie lubie tych hamburgerów z maca, uwielbiam takie z dobrej amerykańskiej burgerowni, takie ogromne z solidną porcją soczystej wołowiny i ogromem dodatków, pycha!!