Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Profesor henry opinie

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś korzystał z kursu profesor henry? Warto w niego zainwestować jeśli ktoś od podstaw uczy się angielskiego? Jakie opinie?

Gość gość
Do nauki słówek ok ale jak ktoś chce uczyć się praktycznego angielskiego to mnie niestety nie pomogło, słówka umiałem ale do rozmowy ni w ząb ;/

Gość gość
Hmmm ale słówka też są potrzebne do podstaw. Ja akurat uczyłem się z http://enlinado.pl/ i tam są najpopularniejsze słówka i zwroty, świetnie wytłumaczone podstawy czasów i gramatyki i co najważniejsze ćwiczenia z native-speakerami - co prawda trzeba samemu nawiązać z nimi kontakt ale to pestka - wszystko w instrukcji jest napisane :) ja już mam 4 takich nauczycieli i piszę z nimi w każdej wolnej chwili na skype :) Polecam :)

Gość gość
no ciekawe ciekawe, sprawdzę :)

Gość gość
a czy ten profesor henry to tylko dla początkujących?

Gość gość
Właśnie obejrzałam tą darmową lekcję Enlinado i powiem wam, że bardzo fajnie zrobiony kurs :) Jeśli dalsza część jest tak samo wartościowa to ja to chcę :) zapytam tylko o tą gwarancję zwrotu w razie czego...

Gość gość
profesor henry 6 masz dla początkujących, średniocywilizowanych i zaawansowawszy, ale opinii nie napiszę bo nie testowałem

Gość gość
Napisz jak jest z tą gwarancją bo też jestem ciekawy kursu a mam tylko 400złotych przeznaczone na to i nie chciał bym utopić tych pieniążków w czymś co nie da mi pozytywnego efektu

Gość gość
odpisali od razu - GWARANCJA ZWROTU DO 30 DNI OD DNIA ZAKUPU - ja przetestuję :) Napisze później co i jak

Gość gość
ok dzięki - a wykupujesz dostęp online?

Gość gość
tak online

Gość gość
tak online już mam dostęp - wszystko bardzo proste - na maila dostałam dostęp do ich portalu szkoleniowego

Gość opinie o prof henry
Ja czekam na opinie o profesor henry = napiszecie jak ktoś kupił ten kurs i przerobił go całego

Gość gość
Profesor henry jest ok - mnie pomogli w nauce słówek po angielsku

Gość gość
Cześć. Do takiej domowej nauki, praktycznie wystarczy do tego komputer i internet, to świetnie sprawdza się wspominane tu enlinado. Jestem nauczycielką angielskiego, ale znam ten kurs bo kilkoro moich uczniów przed maturą z tego korzystało i zrobili niesamowite postępy.

Gość gość
Profesor Henry jest moim zdaniem najlepszym programem do nauki słownictwa zaraz po Supermemo (kursy do nauki słownictwa). Natomiast kursy kompleksowe Supermemo są moim zdaniem dość słabe. Chyba lepszym wyborem jest książka - English Grammar in Use (również z programem), następnie English Advanced Grammar In Use

Gość gość
ja korzystałem - kupiłem praktycznie cały zestaw do nauki ang. - niektóre ćwiczenia na słowotwórstwo są samą przyjemnością,gorzej z ćwiczeniami na gramatykę ale ogólnie pomaga by zwykłemu laikowi wpić zasady najprostszej konwersacji.

Gość gość
Z Henry'ego nie korzystałam niestety, a z Supermemo zależy od kursu - od podstaw Olive Green polecam, z filmem interaktywnym, do słówek najlepszy jest kurs Extreme. Metoda generalnie działa na mnie najlepiej.

Gość xwxwxw
Korzystam z serii Profesor Henry do angielskiego oraz Profesor Pierre do francuskiego i każdemu polecam te programy. Są oparte o krzywą zapominania, tzn. w oparciu o to jak idzie Ci zapamiętywanie danego słowa program sam wyznacza Ci za ile dni masz jego kolejną powtórkę. Kolejność ćwiczeń jest dobrana stopniowo, więc prawie się nie orientujesz kiedy nowe słowo samo zapada Ci w pamięć. Tylko nie można przesadzić - jak słownictwo jest dla Ciebie całkiem nowe nie ucz się więcej niż z 15 słówek dziennie. W kwestii oceny - angielski zaawansowany dopiero zaczynam, ale z postępów mojego francuskiego jestem niesamowicie zadowolona i tak jak mówię, programy polecam każdemu. Minus - czasem są błędy w słówkach, a firma nie wypuszcza aktualizacji do bazy słówek. Wydawnictwo EDGARD - duży apel do Was, zajmijcie się sprawą! Jest jeszcze na rynku konkurencyjny Super Memo - moim zdaniem system nauki słówek ma gorszy niż seria Profesor, natomiast uczy gramatyki.