Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość luna

Czy jest tu ktos co spedzi Wigilie sam?

Polecane posty

Gość gość luna

Tego roku nie bede obchodzic tej szopki.zostalam sama ze swoim psem.tez tak macie?nie zalamuje sie tym,ale troche jest mi przykro.

Gość gość
a ja spędze wigilie ze znienawidzoną teściową i porąbanym szwagrem. autorko uwierz milion razy wolalalbym spedzic ją samotnie

Gość gość
nie spedzalam swiat samotnie,ale skoro juz takie cie czeklaja to ja na twowim miejscu zaopatrzulabym sie w dobre jedzenie,alkohol o ile pijesz i lubisz dobre filmy,ksiazki i sprobowala te dni spedzic jak najlepiej potrafie,ewentualnie zaprosilabym na pierwszy lub drugi kogos ze znajomych,kolezanek,sasiadow no ktokolwiek ci przychodzi do glowy z kim chcialabys troche posiedziec przy winie i dobrym jedzeniu,no i by, sie tak ta samotnoscia nie przejmowala,bo im bardziej w nia sie bedziesz zanurzac tym trudniej ci bedzie sie z niej otrzasnac,skup sie na malych przyjemnosciach dla samej siebie,najmniejszych i bedzie dobrze

Gość gość
Autorko, zrób tak: ugotuj albo zamów sobie ulubione świąteczne żarcie. Wyczaj wcześniej jakiś fajny, pozytywny film w tv czy na dvd. Zaopatrz się w butlę dobrego, czerwonego wina, zrób sobie grzańca. Koniecznie dopilnuj, żebyś miała w domu coś pysznie słodkiego. Nakryj sobie pięknie i uroczyście do stołu a wcześniej (o ile masz na to ochotę) rozejrzyj się, czy wśród przyjaciół i znajomych nie ma kogoś, kto ma podobną sytuację? Może się połączycie na ten wieczór :D A jeśli nie, spędź ją sama - w ciszy, spokoju, relaksie, odpoczynku, z dobrym jedzeniem i dobrym winem. I pomyśl o tym, że jest na świecie trylion ludzi, którzy chcieliby być na Twoim miejscu ale nie mogą :D Ja na przykład:D caluje

Gość gość
Mam b.małą rodzinę z którą spędzę wigilię ale i tak większą część dnia będę siedziała na kafeterii, więc i ty bądź w tym dniu tu to sobie pogadamy,

Gość gość
ja spędzę samotnie wigilie,którys rok z rzędu zresztą,moze chłopak przyjedzie w 1 albo 2 dzien swiat i powiedzi pare godzin

Gość gość luna
Dziekuje za pocieszenie,tak pewnie zrobie jak piszecie,cos sobie zorganizuje i pewnie na kafe tez wyladuje,buziaczki

Gość gość
Samotnym w święta można być nawet w domu pełnym ludzi.

Gość gość
Do 20:46 zgadzam się.

Gość gość
Nienawidze świąt od zawsze .... Będąc dzieckiem święta uprzyjemniał ojciec alkoholik , będąc mężatką świąteczne przygotowania czyniłam ostatkiem sił , w dzień wigilijny wpadalam do domu ze wzgledu na pracę tuż przd wigilją i pamiętam do tej pory niezadowoloną minę męża,,,,,,,,,, Na szczęście męża już nie mam , ma nową żonę dyspozycyjna czasowo , W tej chwili moja rodzina , to syn i dwa psy........... Syn woli spędzać świeta u ojca , ponieważ jest tam bardziej odświetnie i u swojej dziewczyny , bo ją kocha............ Ja czuje sie zakłopotana wiedząc , że towarzyszy mi z obowiązku........... Może ktoś wie , gdzie jest jakieś miejsce na świecie , gdzie można zapaść się pod ziemię na czas świąt............... Kolejne " radosne " święta tuż tuż.......

Gość gość
ty masz psa, ja to naprawdę spędzę sama, pewnie wezmę coś na sen i pójdę spać żeby nie płakać

Gość gość
a ja nie lubie swiat...zawsze sam.....mam dzieci ale one zyja swoim zyciem a o ojcu nie chca pamietac bo i po co...zbedny bagaz....

Gość gość
gość 20,49 Też przydało by mi się takie miejsce gdzie można by było schować się albo przespać całe te cholerne święta. Niby mam męża i dzieci ale........ Nie ma nic gorszego jak samotność w związku to całe udawanie

Gość gość
Też nie lubię świąt,

Gość gość
. Ja bede samotnie spedzac swieta. To znaczy wyjezdzam na wycieczke i teraz sie boje ze to nie jest dobry pmysl. Zymiast siedziec w tanim hotelu moze lepiej by bylo w domu. No ale zamowilam, przepadlo! Jestem w zalobie, zmarl moj maz. Beda to trudne swiata. Nie chce jechac do rodziny. Bedzie za duzo zgielku, halasu. No coz to sa wesole swiata, ale nie dla mnie. Nie mozna sie smiac na rozkaz. A tlumic w sobie placz jest ciezko.... Pozdrawiam wszystkich samotnie spadzajacych swiata.

Ja będę w wigilię sam. Mam gdzieś te obrządki i całą tą szopkę. Rano w wigilię nawet nie wychodzę bo do poludnia będzie wszechobecna glupawka przedświąteczna ludu(wiary), korki na ulicach kolejki w sklepach itd.

Gość gość luna
Zawsze lubilam i nadal lubie swieta,bez wzgledu na to jakie byly.a roznie bywalo,ale z psem nie nagadam sie wiele,bo to by tylko jadlo i spalo..sprawa wyglada tak,ze kupie te butle wina i pare piw itd.a co mi tam?

Gość gość
Autorko a dlaczego sama i do innych tez? Wybor czy jakas koniecznosc?

Gość gość
a ja w tym roku w ogóle jadę po bandzie.:D:D:D Wyprawiam męża i córkę do jego matki na wigilie a na Boże Narodzenie do mojej rodziny a ja zostaje sama w domu, sama samiutka usmiech.gif . Bosko, cisza, spokój, ciepły koc, dobra książka i filmy. Będę leżeć i odpoczywać. I ta bloga cisza w domu. I nie interesuje mnie stękanie innych, "że jak to sama w domu", " że nie przyjedziesz". G mnie to interesuje. Nie mam ochoty na ta 2-dniową nasiadówkę przy stole a niestety u nas tak to wygląda, siedzą, gadają i jedzą cały boży dzień. Ja sobie cos tam w domu specjalnego zrobię, pójdę pobiegam, dotlenie się i zrelaksuje. Nie mogę się doczekać.

Gość gość luna
Koniecznosc,tez jestem w zalobie jak ktos wyzej napisal,tylko po narzeczonym,a rodzenstwo daleko.rodzice tez nie zyja,tak ze zostal mi pies.nie chcialam sie rozczulac,bo emocje maja na moja psychike zly wplyw.pani w zalobie po mezu wspolczuje,bo bylam dlugo w zwiazku narzeczenskim i wiem co czuje...

Gość gość
Wspolczuje Ci bardzo.

Gość gość
Moj maz zmarł 31 grudnia 2014 i nie mogę sie z tego otrząsnąć . Swieta , Nowy Rok to smutny czas dla mnie. Współczuje Paniom wyżej ktore straciły bliskich .

Gość gość
czy jako wdowa masz chętkę na młodego ogiera ?

Gość Euzelioszka
Ja w tym roku też. Moi rodzice wyjezdzają do senatorium, więc na święta zostanę w swojej malutkiej kawalerce. Pewnie nie będą to ostatnie samotne święta dla takiego przegrywa jak ja. Przyjacioł, ani znajomych nie mam.

Gość gość
popełniłaś błąd za młodu,trzeba się było puszczać i dzisiaj miałabyś przynajmniej bachora,a tak nic,tylko nora i ty,może flaszkę sobie kup

Gość gość
Euzelioszka dziś takie góówna jak ty srysia powinny zdychac w samotności, więc jest dobrze...

Gość gość
Święta Bożego Narodzenia są piękne,choinka ,śnieg za oknem. Bardzo je kochałam dokąd nie znałam życia,kiedy ludzie dali mi w kość a ciosy od najbliższych bolą najbardziej ,doszłam do wniosku że to nie święta ,to żarcie. Ludzie są zakłamani,składają życzenia a w duchu myślą co innego. Tak że autorko,lepiej być samej niż z draniami. Masz psa ,a pies to prawdziwy przyjaciel,w żadnym człowieku takiej zdrowej przyjazni nie znajdziesz,on cie nie zdradzi ani nie skrzywdzi,człowiek zrobi to dla własnej przyjemności. Życzę ci spokojnych Świąt.

Gość gość
Do 18:56 racja, najbardziej bolą ciosy od rodziny tym bardziej że czesto są to ciosy w plecy.

Gość gość
Zostaw numer telefonu jest cała masa takich ludzi,nie jesteś sama ;)