Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwone pręgi na udzie niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wieczorem zauważyłam na udzie mojego Maluszka (7,5 msc) dziwne czerwone, jakby trochę sine pręgi (zdjęcie: zapodaj.net/f329064ef2ad9.jpg.html), myslalam, że to od siedzenia w krzesełko może, ale pręgi dalej sa..ani to rana, ani odparzenie.. czy któraś z Was spotkała się z takim czymś?

Gość gość
Ja tak miałam, ale po kupieniu dziecku wózka Anex Sport, przeszły.

Gość gość
Może ktoś mu zmieniał pieluchę i zbyt mocno złapał za udo. Może ojciec, może babka. To wygląda jak 3 grube dorosłe palce odbite. Albo usiadł na jakieś klocki, albo zabawki jak raczkował po podłodze. Po dobie powinny zblednąć, albo zmienić kolor. Nie panikuj, bo nie ma o co, tym bardziej jeśli nie powstawały stopniowo od dłuższego czasu tylko nagle zauważyłaś. Zwykłe odciśnięcie.

Gość gość
To odciśnięta dorosła dłoń. 100%. kto był z dzieckiem podczas twojej nieobecności?

Gość gość
Zgadzam się -to odcisk dłoni -palców.

Gość gość
To wygląda na solidnego "klapsa" :(

Gość gość
Jaka Normalna kobieta wrzuca zdjecie dziecka z sincem? Przeciez głupia nie jest i widzi ze to palce odbite. A kto to zrobil to tylko ona wie.

Gość gość
No to po co ten temat? Szuka innego wytłumaczenia?

Gość gość
Może to psychopatka, bije dziecko a potem pokazuje innym swoje dzieło. W internecie jest sie anonimowym skad my mozemy wiedziec kto jest po drugiej stronie a oszołomów tu nie brakuje na tym kafe. Oczywiście nie oskarżam ale roznie w zyciu bywa.

Gość gość
Dokładnie, ślad po solidnym uderzeniu, aż serce boli, pewnie dziecko nie leżało dość grzecznie przy przewijaniu albo za bardzo płakało i tatusia czy babcię nerwy poniosły... ciekawe czy matka zareaguje czy dalej nic z tym nie zrobi albo pozwoli sobie wcisnąć kit.

Gość gość
Nie znam sie na tym bo nie mam dziecka, ale da się samym sciśnieciem nogi dziecka (np w celu przytrzymania go) zrobić taki ślad? ???!

Gość gość
Myślałam, że komentarze są na siłę, żeby zdenerwować autorkę, ale ewidentnie na skórze dziecka jest odbita dłoń. Boże...takie maleństwo :(

Gość gość
Każdy w życiu widział coś takiego nawet na swoim ciele, nie wierze ze autorka nie wie co to jest i głupio sie pyta.

Gość gość
Oczywiscie, pregi, dziecko pobite...mozliwe,ale mozliwe tez,ze to co innego. przewrazliwione kury domowe; jak dzieciak spadnie z roweru,to na bank bedzie,ze kolano mu ojciec specjalnie rozwalil...

Gość gość
14.12 Śmieszna jesteś

Gość gość
Tiaa, pewnie że coś innego, np. to niespełna ośmiomiesięczne dziecko wdrapało się na parapet, a potem z niego spadło uderzając z wysokości gołym udem prosto o dużą dłoń. Rzeczywiście, że też nikt na to nie wpadł... autorko, co masz zamiar z tym zrobić?

Gość gość
Może to być odcisk od sztywnych, zbyt szczupłych spodenek np. jeansów. Na odcisk dłoni mi to nie wygląda, bo ślad jest zbyt mały - przynajmniej mam taką nadzieję.

Gość gość
Kto bije dziecko jest nienormalny, zrób coś z tym, żeby kolejne niewiniatko nie było katowane

Gość gość
A mi sie wydaje że to te wstrętne niebieskie tipsy ze zdjęcia zostawiły taki ślad:/:/ sama podrapałaś dziecko idiotko i teraz jeszcze głupa rżniesz. To nie jest uderzone tylko podrapane.

Gość gość
To jest uderzenie, nigdy klapsa nie dostałaś? Nie wiesz jak to wyglada?

Gość gość
Jestes autorko?

Gość gość
To moze byc scisniecie ręką?

Gość gość
Boże mój synek jest dokładnie w tym samym wieku. Fika przy przewijaniu ale nie jest to powód by dziecko tak mocno ściskać. Klaps to mi się nawet w glowie nie mieści.

Gość gość
Jest w domu starsze rodzeństwo?

Gość gość
Nie ściśnięcie, przy ściśnięciu/złapaniu są jeszcze poprzeczne ślady między poduszkami palców, na wysokości stawów (a przynjamniej pierwszego), tutaj ewidentnie ślad po biciu. Autorko, co z tym robisz? Wiedząc że dziecko mogło być bite- poszłaś, albo planujesz pójść do lekarza, podłożyć kamerkę w domu, w ogóle jakkolwiek reagować?

Gość gość
Tu autorka, nie mogłam wejść, bo cały dzień pilnowałam dziecka. Nawet nie mam słów żeby skomentować debilizm panujący w komentarzach... i to kobiety... jesteście psychopatkami, jak się nudzicie w domu to wypad na spacer, pobiegać, wyładować jakoś swoją agresję. Masakra, kobiety powinny trzymać się razem, ale nie dziwi mnie fakt, ze mam jedna serdeczna koleżanka, widząc takie żmije jak wy. Dziecko jest na okrągło ze mną i w życiu nie zrobilbym mu krzywdy, ani psychicznej, o fizycznej nawet nie wspomnę. Nawet pediatra nie miał takich chorych podejrzeń.. już wiem skąd ten ślad, ale nie będę się tłumaczyć takim jędzom.. szkoda słów, naprawdę jest to przykre. P. S. Nie lubię być wulgarna ale proszę przekazać mężom, żeby Was porządnie w********** może wtedy przestaniecie być takimi niewyżytymi hienami.

Gość gość
Dziecko było uderzone i podrapane. Moze warto zrobic print screena i przeslac zdjecie na policje, sprawdza po IP i na wszelki wypadek zbadaja sprawe. Tyle sie ostatnio slyszy o katowaniu dzieci, ze az strach. A autorka po ostatnim wpisie wyglada mi na patologie - wyzwiska, i przestraszona nagle. Zapisuje ta fote i ten temat.

Gość gość
20.33 A jak ktoś nie ma męża?

Gość gość
Autorko,nie przejmuj się. :) Kafeterianki wszędzie widzą spiski,gwałty,pobicia...Jakbyś wrzuciła zdjęcie uśmiechniętego dziecka,to by ci napisały,że jest brzydkie i pewnie je faszerujesz wódką. Z drugiej strony, teraz jest wysyp afer z zabójstwami dzieci i maltretowaniem,może też stąd taka reakcja.

Gość gość
Szłaś dzisiaj do pediatry i dodatkowo wrzucilas zdjecie dziecka? Ciekawe po co? A to ze nie chcesz napisac przyczyny tych preg swiadczy tylko o tym ze jest to uderzenie.