Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne dziecko nie spi w nocy po kilka godzin

Polecane posty

Gość gość

Idzie spac okolo 19.30. Budzi sie okolo 23-24 na mleko i odrazu ladnie zasypia. Pozniej budzi sie okolo 2.30-3 i nie chce spac przez okolo 2 godziny. Jestesmy z mezem wykonczeni. Oboje pracujemy. On na pelny etat ja na pol. Mamy jeszcze jedno dziecko i niemozliwe jest abysmy odsypiali w dzien. Jakies sugestie? Dlaczego mala nie chce spac w nocy? Jak to przetrwac? Dodam ze ma dwie drzemki w ciagu dnia. Jedna 2 godziny okolo 10-11 i pozniej kolejna drzemka okolo pol godziny o 16ej.

Gość gość
Może trzeba zmienić porę wieczornego spania

Gość gość
za wczśnie chodzi spać , o 16 powinno spać minimum godzine , a na noc o 21 , moja córka ma 8 miesięcy i tak śpi 10-11 ok 2 godziny 16-17 godzinę lub dwie 21-22 śpi do 7:30 z jedną lub dwoma przerwami na jedzenie

Gość gość
Ja też mam dziecko 8 miesięczne i śpi tylko raz dziennie i nic mu nie zrobi a w nocy to jest koszmar budzi się co 2 godziny, starsze też tak miało i dopiero niedawno zrobiło się lepiej, więc Cię rozumię, musisz to przetrwać.

Gość gość
Moja córka ma 9 miesięcy i spi juz od dawna cala noc od 19.00 do 8 rano. Zadnej przerwy na mleko. W dzien 2 drzemki. Podam Ci kilka sposobów, które ja stosowałam, może pomogą. 1. W nocy gdy dziecko przebudzi sie to zadnego usmiechania do dziecka, niereagowanie na jego zaczepki. Mowie szeptem "spij kochanie " i nic wiecej. W nocy calkowita cisza. 2. Drzemka druga tak ustawiona, żeby dziecko spalo nie dluzej niz do 15 wtedy o 19 zasnie bez problemu. 3. Codziennie od urodzenia ten sam rytm wieczorny tzn. 18.30 kapanie, mleko i spanie. 4. Wieczorem zadnej tv, zadnych rozbudzajacych zabaw, zadnej muzyki. Dziecko ma sie wyciszyc. 5. Codziennie spacer o stalej porze. 6. Byc konsekwentnym. Codziennie klasc dziecko o 19.00 7. Jesli dziecko obudzi sie w nocy, nie baw sie z nim. Gdy moja corka przebudzala sie udawalam ze spie. Zauwazyla ze w nocy nie ma zabaw.