Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wodniak jadra u niemowlaka jak postepowac

Polecane posty

Gość gość

Moj synek ma trzy miesiace. Urodzil sie z wodniakiem jednego jadra. Bardzo czesto synek zostaje z babcia ostatnio bardzo sie zmartwilam bo zauwazylam ze ona podczas zabawy z nim gdy np zmienia mu pieluche to bawi sie tak jakby tymi jaderkami nie wiem jak mam to opisac po prostu tak jakby potrzasa nimi a synek wtedy bardzo sie smieje. Powiedzialam zeby tego nie robila ale nastepnego dnia chyba zapomniala i znow tak zrobila. Boje sie zeby cos sie nie stalo nigdy sie nad tym nie zastanawialam. Dopiero jak to zobaczylam to sie martwie. Jestem pewna ze czesto tak robila bo twierdzi ze dziecku sie to podoba. Moje pytanie brzmi czy takie macanie wodniaka lub ucisk moze doprowadzic do czegos zlego? Dodam ze wodniak od urodzenia ani sie nie zmniejszyl ani nie zwiekszyl. Teraz boje sie zostawic z nia dziecko bo moze znow zapomni i zrobi yo samo. Bardzo sie martwie.

Gość gość
Genitalia dziecka to nie zabawka. To po pierwsze. I jesli babcia tego nie rozumie to nie zostawiala bym z nia dziecka. Nigdy. Porozmawiaj z lekarzem co mozna a co trzeba.