Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam kogo wziąść na świadkową

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Serio? Wolisz obcych ludzi od rodziny, czy przyjaciół? Chyba, że przyjaciół nie masz, ale to chyba Twoja wina. Jedyne wyjaśnienie, że wszyscy z rodziny i ze znajomych nie spełniają kryteriów do bycia świadkiem, ale to chyba nierealne trochę, żebys Ty jedna w swoim srodowisku pobożna była

Gość gość
Wymogi co do świadkowania nie sa tak restrykcyjne jak do bycia chrzestnym. To moze tez zalezy od parafii, ale ja bylam odtstnio na ślubie gdzie swiadkowie nie poszli do komunii bo zyja w zwiazkach niesakramentalnych. Moga byc ateistami lub innej wiary nawet. Oni tylko papier podpisują.

Gość gość
gość dziś Haha a to niby czemu? smiech.gif jakoś byłem na ślubach i kościelnych i cywilnych i jakos dużej różnicy między świadkami nie widziałem smiech.gif no wiadomo, że do kościelnego trzeba jakiegoś zaświadczenia z parafii, ale to chyba autorka wie xd i to tylko taka różnica xx A taka, że ja na przykład jestem z Podlasia i do kościelnego nie wezmę osoby prawosławnej a do cerkiewnego katolickiej, już nie wspominając o tatarach którzy są muzułmanami w cywilnym inna wiara nie przeszkadza, a w duchowym raczej berze się osobę tej samej wiary.

Gość gość
gość dziś Tak samo jakbyś napisał, że zupe je się łyżka xd nie zablysnales, spróbuj jeszcze raz

Gość gość
gość dziś gość dziś Tak samo jakbyś napisał, że zupe je się łyżka xd nie zablysnales, spróbuj jeszcze raz xx hahahaha chcesz błyszczec to sobie błyszcz:) Ja takich potrzeb nie mam. Napisałam tylko swoje zdanie na temat różnicy.