Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda zagubiona

Proszę o odpowiedź, możliwość ciąży, sytuacje

Polecane posty

Gość gość
No i dlatego ja dalej jestem zdania, że powinnaś mu powiedzieć o swoich lękach, mimo że są irracjonalne. Strach przed ciążą w twoim wieku jest zupełnie normalny i moim zdaniem on powinien o tym wiedzieć. Żeby on też wiedział, że musi być cierpliwy. Bo teraz on nieświadomie może zrobić coś co jeszcze bardziej Cię zniechęci. O co chciałaś dopytać Pontonu? Może będę umiała odpowiedzieć :)

Gość Młoda zagubiona
Może masz racje - jesteśmy ze sobą już sporo czasu i mówimy sobie wszystko, jednak o tym jakoś nie potrafię, chociaż ostatnimi dniami było tak, że nie myślałam o niczym innym, wszędzie - rano, na lekcji, przy komputerze ;x takie beznadziejne, to mi zawładnęło życiem, myśl, że mogę być w ciąży odbierała chęć na uśmiechanie się. Ta sytuacja też mi pokazała, że jestem słaba psychicznie. Chciałam się dowiedzieć coś więcej o preejakulacie, o tym jak z tym jest czy faktycznie sperma może zapłodnić w innych okolicznościach niż przez wytrysk do pochwy i jak to jest właśnie z tymi ciążami z palca, z pettingiem, bo tyle rzeczy teraz się czyta na forum, znaczy ja przeczytałam, że no.

Gość gość
Dziewczyno daj na luz! NIE MA ŻADNEJ SZANSY NA CIĄŻĘ W TYM PRZYPADKU!!!!!!!!!!! Nie ma opcji preejakulatu a tym bardziej ciąży skoro nawet nie dotykaliście się?! Pogadaj z chłopakiem i póki co spasujcie bo się wykończysz nerwowo!

Gość Młoda zagubiona
Ja bardzo zaprzestałam, tak jak mówię, aż za bardzo. Mam nadzieje, ze jak uspokoje się z tą sytuacją to to minie. Tak bym chciała okres, bo po prostu, dałoby mi to jakiś wewnętrzny spokój. Ginekolog przepisał mi Duphaston czy jak to się tam piszę na to żeby mniej mnie bolał brzuch w trakcie okresu, może od tego bolą mnie te piersi - nie wiem jeszcze kiedy okres po tym przyjdzie, co też mnie trochu stresuje. Nie wiem jak sobie radzić z tymi sprawami, a potem wychodzą takie sytuacje jak ta.

Gość gość
a kiedy miałaś mieć okres? ile się spóźnia? masz regularne cykle? im bardziej się stresujesz tym bardziej się okres spóźnia. A jakby nie patrzeć nie masz powodu do wkręcania sobie ciąży!

Gość Młoda zagubiona
Powinien przyjść po tym jak odstawiłam po 10 dniach tabletki, skończyłam je zażywać wczoraj.

Gość Młoda Zagubiona
Ostatni okres miałam 18 listopada.

Gość gość
No to jakie spóźnienie? Nie ma mowy o spóźnieniu nawet. A patrząc na ost. okres to również nic się nie spóźnia. Panikujesz na zapas i totalnie bez potrzeby.

Gość gość
Hej, pisałam wczoraj, że Ci odpowiem na pytania ale już nie dałam rady, wybacz. Ale już nadrabiam zaległości ;) Prerjakulat jak najbardziej zawiera plemniki i może dojść przez to do zapłodnienia bez wytrysku (dlatego stosunek przerwany to nie metoda antykoncepcji tylko loteria). Ale tych plemników jest tam odpowiednio mniej, więc i szansa na ciążę jest dużo niższa. Jeśli chodzi o petting to dopóki sperma nie trafi do pochwy to nie ma żadnych szans na ciążę - więc jak smyrasz go przez dżinsy to nawet jak będzie miał wytrysk to raz, że musiało by mu to przecieknąć, znaleźć się ma twojej ręce a potem jeszcze musiałabyś sobie tą rękę włożyć do pochwy, a i tak nie ma pewności, że dojdzie do zapłodnienia. A więc tak, ciąża z palca jest możliwa ale sama chyba widzisz, że to raczej trudne do zrealizowania ;) to nie jest też tak, że jeden stosunek i od razu będziesz w ciąży. Musi być jeszcze odpowiedni moment cyklu, a i to nie zawsze gwarantuje ciążę.

Gość gość
Nie wiem autorko czy jeszcze tu jesteś, ale odpowiem Ci:) Sama mam już 32 lata, jak miałam 18lat to inni już byli po seksualnych doświadczeniach, a ja dopiero zaczynałam od pieszczot i takich tam:P 18 lat to nie wielka dorosłość, to dopiero początki, nie ma się do czego spieszyć i jeśli masz wyrzuty to może nie powinnaś jeszcze tego robić, jeśli źle się z tym czujesz to przecież nic na siłę, chyba chłopak Cię nie musza? A jeśli chodzi o pieszczoty same w sobie to to absolutnie nic złego! To normalne, że osoby, które się sobie podobają czują do siebie pociąg i chcą się zbliżyć, jeśli jednak czujesz, że to jeszcze nie czas to przystopuj, na wszystko przyjdzie pora. A co do ciąży to nie ma żadnych szans, ze w niej będziesz. Uważaj jedynie na sytuację, że chłopak ma wytrysk, a potem wkłada CI palce do środka, a są one ze spermy.

Gość Młoda niedoświadczona
Bardzo dziękuję! No tak tylko przez spodnie go dotykałam, on mnie też. Jedyny moment to taki kiedy po większej namiętności z chłopaloem on poszedł do łazienki ja "sprawdzilam" bieliznę, było No "mokro" ale no z podniecenia mojego, a skoro ja w tamtej sytuacji nawet go nie dotykałam przez spodnie to noe miałam czego przenieść, prawda? Zaprzestałam wszystkich kontakrow prpcz przytulania i pocałunków, ale niektóre rzeczy już sie stały. Boję sie, że przez te nerwy wszystko jeszcze bardziej mi się przesunie, a zamiast cieszyć się zbliżającymi świętami chce mi ske płakać i nie mysle o niczym innym. Może ktoś to uzna za śmieszne, ze jakaś rąbnieta jestem, ale naprawdę nie umiem sobie z tym poradzić, z ta myślą, ze jak nie ma okresu to jest ciąża, to na pewno przez to! I chociaż tyle osób mi napisało, ze to niemożliwe sama też logicznie myśląc uwazam, ze to niemożliwe, ale kednak gdzieś w środku się boje i denerwuje. Dziękuję za wszystko.

Gość Młoda niedoświadczona
Niemożliwe, a nie potrafię uwierzyć :x

Gość Młoda zagubiona
Dalej nie ma tego okresu, stresuje się, cały czas o tym myślę, naprawdę w tej sytuacji to jest nierealne, ciąża? to działo się wszystko zawsze w ubraniach, nie było takiej sytuacji, że on mi wkładał ręce w spodnie czy ja jemu - raz, tak jak wspominałam wyżej - kiedy on poszedł do toalety, ja wsadziłam sobie rękę do spodni i dotknęłam swojej bielizny, poprawić ją i sprawdzić, ale w tej sytuacji, tego dnia, nawet jego kroku nie dotykałam. Analizuje każdą sytuacje związana z moich chłopakiem od zeszłego okresu i wszystko to były namiętne pocałunki na łóżku w ubraniach, a raz poszło o tyle dalej, że gdy mnie pieścił po piersiach, ja dotykałam jego członka przez spodnie. Zrobiłam wczoraj test - wyszedł negatywny. Czuje się źle, okropnie chce mi się płakać, boję się, jest mi wstyd za moją głupotę, może brak wiedzy, może ześwirowałam, nie wiem co mam robić. Co mam robić?

Gość gość
A na co jeszcze czekasz? jakiej odpowiedzi się spodziewasz? co jeszcze mamy ci napisać? wszystko zostało już napisane. na twoje schizy nie poradzimy nic niestety juz.