Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adopcja dziecka matki pijącej

Polecane posty

Gość gość

Mamy swoje biologiczne, już 5 letnie dziecko. które nie sprawia nam problemów, więc chcielibysmy mieć jeszcze drugie. Niestety, z powodu choroby przed laty biologicznego dziecka już mieć nie mogę. W dalszej rodzinie mam kuzynkę, która strasznie źle żyje- pije, pali, taki przykład patologii. 3 miesiące tamu urodziła swoje 5 dziecko (pozostała 4 jest w rodzinach zastępczych. Tę małą wychowuje ze swoim partnerem, ale chce ją oddać. MYslelismy z mężem, by wystapić o adopcję tej dziewczynki, to jeszcze maleństwo. Urodziła się zdrowa, pomimo tego, ze matka całą ciążę ponoć piła, paliła (do czego mi się przyznała). Mam takie pytanie- czy jeżeli matka w ciąży tak się nie oszczędzała, to ta mała może w przyszłości mieć problemy zdrowotne? Jesteśmy własnie przed załatwianiem formalności adopcyjnych

Gość gość
Oczywiście że ja na twoim miejscu adoptowała bym to maleństwo jak otoczysz ją troskliwą opieką to wyrosnie z niej zdrowa i fajna dziewczyna uważam że dobrze będzie jak adoptujesz tak małe dziecko gdyż to tybędziesz miała wpływ na jej wychowanie.