Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

syn fubu

Kafe Sherrif to brzydki i buraczany osiołek z kafe

Polecane posty

Gość gość
Oni byli koło 30. roku życia... zgrzybiali, nie ma co :-) Wtedy nie było internetu i wujka Google, starsi ludzie byli źródłem informacji i doświadczenia. Czyli, byli wiarygodni.

Gość Kafe Sheriff
Zglaszam temat na policje z art 196 kk

Gość gość
Na pewno nie z "demencją", bo taki człowiek nie byłby w stanie napisać najmniejszej części Biblii ;) A Biblia to jedna, wielka metafora, tylko głąby odczytują ją dosłownie. PS. Nie jestem chrześcijaninem ani żydem, w boga osobowego też nie wierzę, ale trzeba być ignorantem aby nie docenić jej piękna, tego natłoku anegdot, symboli, tej stylistyki, no i często płynących z niej uniwersalnych mądrości.

Kafe sheriif - jesteś burak. Po pierwsze koran jest napisany bardziej poetycko i lepiej literacko niż książka żydowska co nie znaczy że i tam nie ma poetyckości lecz mniej. A uniwersalne mądrości są również w księgach hinduizmu o wiele grubszych od biblii, i po trzecie - udowodnij że byli przed 30 bo wiele wskazuje na to że nie byli.

Gość Kafe Sheriff
Co mnie obchodzi co ty masz mi do powiedzenia? Temat zglosilem, teraz bedziesz sie tlumaczyl w prokuraturze za obraze uczuc religijnych.

Gość gość
Ależ ja przecież nigdzie nie napisałem, że inne księgi są mniej "poetyckie" czy wartościowe ;)

Gość gość
koran jest akurat pełny bredni pisanych przez niedojrzałych emocjonalnie szowinistów i pedofilów

Powinno cie obchodzić co mam ci do powiedzenia bo takie bezinteligentne brzydkie larwy jak ty ciągle mi to mówią tutaj. Czasy średniowiecza i inkwizycji już dawno się skończyły.

No pytam się co teraz? Wytłumacz się przede mną, straciłeś głos czy litery w klawiaturze?

Gość syn     fubu
Odpisz