Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staś, Hubert czy Robert?

Polecane posty

Gość gość

39 tydzień ciąży a my dalej nie możemy się zdecydować, macie jakieś sympatie do tych imion?

Gość gość
Szczerze to ....jak już musisz z tych trzech to chyba Hubert ....daj sobie spokój ze Stasiem i Robkiem

Gość gość
Hubert ! Stas ładnie, ale jak taki Stas dorosnie i bedzie w wieku nastoletnim, to juz nie bardzo. Stasiek...nie, nie.

Gość gość
Chciałabym nazwać synka Hubert a mąż nie zgadza się. Hubcio, nigdy, tak mówi. Nazwij Hubert.

Gość gość
Daj mu Adam . Mały Adaś jest super aportem dorosły facet bardzo męskie imię .

Gość gość
Nie Stasiek tylko Staszek się mówi. Fajne imię po naszych ojcach którzy w okresie PRLu byli mężczyznami koło 30-stki. Imię męskie a jednocześnie takie kumpelskie. Odeszliśmy od tych imion ze względu na skojarzenie ze starszym facetem, ale jak rodzice poumierają to będzie to rzadkie imię. Ma ono dużo uroku,a w obecnych czasach imię takie u małego chłopca będzie wręcz oryginalne. Robertów, Hubertów to wszyscy już znamy wśród rówieśników. Są to tez ładne imiona. Na pewno bardziej się nadają jeśli komuś brakuje swobody i odwagi aby nadać to pierwsze imię. Robert kojarzy mi się z przystojnym brunetem ubranym w płaszcz albo garnitur. Nie wiem skąd ale tak mi się kojarzy. Natomiast Hubert to też ładne imię. Kojarzy mi się tez nawet z dosyć przystojnym chłopakiem ale bardziej budzącym rezerwę, podejrzenia. Tak wiem że to brzmi bez sensu, oto dowód na to jak do imion przywierają napotkane wcześniej osoby które je nosiły.

Gość gość
19.41 według ciebie Staś to rzadkie imie? przecież teraz to tego wszędzie pełno tak jak Kubusiów i Jasiów...

Gość gość
zdecydowanie stas!

Gość gość
U moich sasiadow jest stas ale juz 11 letni i w szkole wolaja na niego stachu. Sasiadka zaluje ze tak nazwala syna i on tez niezadowolony bo fajnie sie wola na dziecko w wieku przedszkolnym stas a jak starszy to juz nie. Hubert ladne i nie oklepane

Gość gość
Robert też wcale nie jest oklepane. Było w latach 70-tych, ale nie obecnie. Hubert też ładnie. Staś nie przemawia do mnie, szczególnie jego pełna forma - Stanisław....

Gość gość
Napisałam jedynie na podstawie własnych obserwacji. Wraca sie do starych imion ale tu gdzie mieszkam to akurat na Stasia to jeszcze nikt nie wpadł.

Gość gość
Forma oficjalna imienia funkcjonuje tylko w dowodzie i tyczy to większości imion. Nikt sie tym nie przejmuje jeżeli wersja codzienna imienia jest spoko. Inna rzecz wiele imion działa odwrotnie. Wersja oficjalna brzmi ładnie, a codzienna prywatna wersja brzmi niewdzięcznie

Gość gość
Hubert i Robert bardzo fajne imiona. Takie normalne, ponadczasowe i międzynarodowe. Stas masakra!!! Coś jak Rysiek i Leopold... moja koleżanka tak nazwała synów...

Gość gość
Żadne mi się podoba Wiktor

Gość gość
Jak dziecko będzie miało wadę wymowy to może mieć problem z Robertem. Z Hubertem też.

Gość gość
Poza tym proponuję sprawdzić jakie były najczęściej nadawane imiona męskie w ciągu powiedzmy 5 lat i pod żadnym pozorem takiego nie dawać. Ja mam na imię Kasia. Rocznik '82. Więc rozumiecie...

Gość gość
Adam, Jerzy, Staś.

Gość gość
Hubert fajne Robert tez Stas srednio

Gość gość
Autorko, urodzisz, to dziecko ci samo "powie" jakie ma imie. Poza tym masz dwa tygodnie czasu po porodzie, aby zarejestrowac dziecko. Don't panic, da rade.

Gość gość
Robert mało męskie . Hubert męskie ale nie podoba mi się, a zdrobnienie Hubi to juz w ogóle okropne. A Stachu męskie tylko oklepane w tych czasach, choć nadaje sie i dla dziecka, i chłopaka i dorosłego. Od biedy mozna go używać tez poza Polską (Stanley). Poczekaj aż urodzisz. Jednej z córek daliśmy w końcu inne niz wybrane w ciąży imię, bo to pierwsze nie pasowało do jej twarzy ani trochę :)

Gość gość
uwielbiam imie Stanislaw, Stas, Staszek, Stach podobaja mi sie tez Robert i Hubert,