Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwona wysypka na twarzy 9 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Moja corka od ok 2 miesiecy ma czerwona wysypke na twarzy.poczatkowo bylo to tylko na jednym policzku pozniej tez na brodzie a dzis jest tez na drugim policzku. Najbardziej widoczne jest wieczorem. Co to moze byc ?czy to uczulenie na gluten ?poradzcie czym to smarowac ?

Gość gość
A u lekarza bylas?

Gość gość
Nie bo mam takiego pediatre ze szkoda isc a mieszkam w takiej miejscowosci ze jest 1 (!) pediatra

Gość gość
jak jest na piersi tzn że coś jesz niedobrego od dwóch miesięcy

Gość gość
Jest na piersi od poczatku nie stosowalam zadnej diety i jadlam wszystko i bylo ok

Gość gość
Jest na piersi od poczatku nie stosowalam zadnej diety i jadlam wszystko i bylo ok

Gość gość
Moja córka tak miała w wieku 11 miesięcy. pediatra powiedział, ze uczulenie i ze trudno stwierdzić od czego, jeśli nie zmieniałam proszku do prania to zapewne od jedzenia i żeby stwierdzić od czego to trzeba by z powrotem eliminacje zastosować, od marchewki czy ziemniaka zacząć i codziennie dokładać. I to ja tez, bo karmiłam

Gość gość
Ucięło końcówkę... pisałam ze wg zaleceń dałam małej wapno 2xlyzecxka i fenistil 3x5 kropelek. Mycie tych miejsc krochmalem, ale ja myłam woda i zasypywałam delikatnie kartoflanka. Pomogło i nie wróciło mimo ze diety nie zmieniałam. Wróciłam tylko do proszku dziecięcego. Pozdrawiam

Gość gość
Moj ma 10 m-cy i od paru tyg tez ma czerwona wysypke. Rano jak sie budzi to nic zaczyna wychodzic w ciagu dnia a czasem na wieczor to istny ogien. U nas to raczej ze sliny lub wody bo maly duzo pije i czasami mu leci po brodzie, myslalam ze od masla ale po kilku dniach bez nie bylo zadnej roznicy. Staram sie mu bardzo czesto wycierac buzie i jest duzo lepiej

Gość gość
Dziekuje za odp.moze ktos cos jeszcze doradzi ?

Gość gość
Kup krem Lichtena. Sprawdziłam na buzi swojej 7 miesięcznej córki. Nic tak u niej nie działa jak ten krem. Niewykluczone, że u Ciebie jest azs. U mnie to sie pojawiło po 6 miesiącu i teraz walczę z tym.

Gość gość
Dziekuje sprobuje ten krem