Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napady lekowe a porod

Polecane posty

Gość gość

moze ktos mi doradzi. w przypadku stresujacych sytuacji mam napady lekowe. natezenie zalezy od sytuacji. w najgorszym przypadku moge zemdlec. zazwyczaj skacze mi cisnienie, robi sie ciemno przed oczami, glosy slysze jak zza sciany, musze znalezc jakies miejsce do siedzenia i ciezko mi sie oddycha. czy moze w moim przypadku zdecydowac sie na cesarke?

Gość gość
Rodziłam naturalnie 2 dzieci z nerwica lekowa , to nie jest wskazanie do cc

Gość gość
nerwica lekowa i napady lekowe to co innego. Problem polega na tym, ze moge miec problemy z oddychaniem . skoki cisnienia tez teoretycznie sa niebezpieczne. logicznie myslec tez nie moge w takiej sytuacji. cesarka to moja decyzja.

Gość gość
Cesarka to decyzja lekarza, nie Twoja, nie masz żadnych kompetencji do tego aby decydować.

Gość gość
Ja przez nerwice i napady lęku nigdy nie zdecydowałam się na ciążę. Ze związkami też dałam sobie spokój.

Gość gość
mieszkam w DE. moge zdecydowac sie na cc.

Gość gość
Przy nerwicy lękowej występują napady lękowe więc nie ma różnicy. Cesarka nie ma nic do tego.

Gość gość
w takim razie powiedz mi jak wyglada porod kiedy masz napad lekowy? co z oddychaniem? podaja tlen? a jak sie mdleje? co lekarz robi w takiej sytuacji?

Gość gość
Jak będziesz rodzić to napadu lękowego nie będzie. uwierz. Nie da się robić2 rzeczy na raz. Będziesz zbyt skupiona na porodzie.

Gość gość
ale obawiam sie, ze w drodze do szpitala juz zaczne odlatywac. cisnienia tez samoistnie nie zatrzymam

Gość gość
Spokojnie będziesz na skupiona na bólach porodowych że żadny napad lęku cie nie grozi

Gość gość
wierz dla czego masz lęki bo pierwszym nastepstwem odejscia od boga i poddanie sie dzialaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotnosci,trwoga i strach przed przyszłoscia zamkniecie w sobie i niemoznosc kochania ,a takze najruzniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiare, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w koncu dochodza do stanu w którym traktuja Boga jako najwiekszego wroga i zaczynaja go nienawidziec w niektórych przypadkach moze dosc do opentania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskowac obecnosc złych demonów i wezwac ludzi do nawrucenia

Gość gość
Że możesz się zdecydować to możesz, nawet w Polsce są lekarze, którzy mają za nic zdrowie pacjentki i dziecka i rozdają cesarki na lewo i prawo za grube hajsy.

Gość gość
Tak jak poprzedniczka pisala w TYM momencie nie dostaniesz zadnego ataku bo tak dziala nerwica. Sama tez ja mam i ataki paniki tez. Rodzilam naturalnie. Takze to nie jest wskazanie do cc. Ale jezeli chcesz miec cc i szukasz na sile potwierdzenia ze masz jakies tam wskazania zeby sie nie przyznac ze nie chcesz rodzic to juz inna sprawa. A w polsce cesarki rozdaja na prawo i lewo, wystarczy kase dac i to wcale nie taka duza

Gość gość
Ja też mam nerwicę i chyba to byla ostatnia myśl o ataku podczas porodu....nie ma szans inne hormony inne odczucia działają.