Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lekarskie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem na zwolnieniu lekarskim od 2 miesiący z powodu operacji. Umowa o pracę skończyła mi się tydzień temu. Okazało się , że jestem w ciąży lekarz wystawił zwolnienie ciążowe ponieważ operacja była spowodowana ciąża jajowodowa oraz poronilam rok temu a ta ciąża jest również zagrożona. Moje pytanie brzmi czy zanieść do zusu zwolnienie ciążowe czy kontynuować zwolnienie po operacyjne. Nie chcę stracić zasiłku chorobowego. Czy zmiana choroby na zwolnieniu nie spowoduje utraty zasiłku który przysługuje mi po ustaniu zatrudnienia?

Gość gość
Zmiana zwolnienia spowoduje jedynie że będziesz miała w 100% płatne ciążowe. Ale w tej sytuacji musisz mieć już ciąglość w zwolnieniach tak długo jak długo chcesz mieć zasiłek.

Gość gość
Tak właśnie myślałam ale chciałam się upewnić. Ciągłość zwolnienie będę mieć na pewno Dzięki

Gość gość
A jeszcze jedno pytanie. Po ustaniu zatrudnienia przez 14 dni można iść na chorobowe płatne z zusu. Chodzi mi o przerwanie obecnego zwolnienia żeby okres zasiłkowy liczył się od początku. A zwolnienie dostacze po paru dniach przerwy przed upływem 14 dni. Miał ktoś może podobną sytuację? bo jeśli będę miała teraz ciągłość zwolnienia to pod koniec ciąży zostanę bez pieniędzy bo przekroczy mi 270 dni

Gość gość
Ciążowe masz wypłacane w 100% .