Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawda o zadowolonej kurze domowej

Polecane posty

Gość gość

Zyje w niewoli ekonomicznej, musi rezygnować ze swoich potrzeb zeby dac więcej meźowi i dzieciom, wszystkie decyzje musi konsultować z mężem, nie ma własnych środków materialnych wiec jest na 100 % uzależniona od męża, jest gadżetem do ozdoby jej wartość zależy od wyglądu. W gruncie rzeczy jest zahukana i rozdrażniona , musi się poniżać i zajmować nie swoim budżetem. Noramlnej kobiety nie obchodzi ile mąż ma w portfelu czy na koncie bo ma swoje pieniądze i swoje życie. Mąż prędzej czy później znajdzie sobie kochankę bo podniecają go niezależne kobiety

a co cie obchodzi czyjeś życie ? każdy ma życ tak jak tobie sie podoba ? Jest wolność chyba nie ? jak jakaś kobieta nie chce mieć rodziny i chce tyrać w korporacji to jej wybór a jak jakaś chce zajmować się domem i dziećmi to jej wybór a ty sie uspokój i nie gorączkuj bo ci żyłka w głowie pęknie z tej zawiści i nie będziesz widzieć na jedno oko

Gość gość
Dokładnie autorko co obchodzi cie nie twoje życie? Skąd wiesz z czego rezygnuje kura domowa? No z czego? Z bycia w chorej korporacji gdzie ludzie to zombie? Z bycia wyzyskiwana w jakiejś firmie zamiast siedzieć w domku,dbać o rodzinę? Na pewno jej zazdroscisz. Znam wiele wykształconych kobiet,które nie zrobiły "kariery" tylko zostały w domu z dziećmi,gotowały obiadki i jakoś mężowie ich nie zostawili... znam tez superkarierowiczki,których faceci zdradzają...

Gość gość
Też znam i to są na ogół chore rodzinki, gdzie cała rodzinka żyje pod dyktando naczelnego terrorysty. Żona i dzieci niewiele mają do powiedzenia, a zgłupienie od siedzenia w domu przejawia się ślepym uwielbieniem męża

każda kobieta sama decyduje o swoim życiu a jak tobie nie podoba sie jej decyzja to kogo to obchodzi ? Przejmujesz sie, przeżywasz , pieprzysz jakieś bzdety o uwielbianiu męża - zazdrościsz jej że ma ciepły dom ? jak można być taka wredną chamką która wymyśla najgorsze epitety bo jakas kobieta nie wybrała takiego samego życia jak ona , lecz się

Gość gość
Skad wiesz czy sama zadecydowala. Najpewniej mąż grymasil kiedy zona wychodzila do pracy. Kto normalny chce zeby zona siedziala w domu jak pies w budzie? Tylko szowinistyczny egoistyczny s*******n

Gość gość
Masz wyjatkowo wiesniacką glupia gębę to wszystko tłumaczy

każdemu inaczej się w życiu układa a po co ty ingerujesz i krytykujesz czyjeś życie ? Jakie masz do tego uprawnienia ? A twoje zycie jest w 100 % super i takie jakie sobie wybrałas ? Dowartościowujesz się wylewając pomyje na kogoś ?

Gość gość
Każdy facet chce mieć czysty,ciepły dom i smaczny posiłek. Tylko jeden potrafi zorganizować to tak,ze on zarabia ona gotuje a inny by chcial by zona robila wszystko i potem docjoozi do konfliktow. Bo zona chce po pracu odpoczac a mezus wymaga by ta po pracy gotowala,prala,sprzatala i sie ******* :O

Gość gość
Iteligentny mężczyzna chce mieć przede wszystkim partnerkę do towarzystwa i rozmowy

Gość gość
11:56 to bardzo ciekawe. Wiesz ja pracowałam trochę w biurze, jestem inteligentna itp facet za mną szalał po czym rozstalismy się,bo nie gotowałam mu :O potem się z jakąś idiotka związał. Wiec w doope to w wsadzić można, nie chcecie inteligentnej do rozmów tylko d*****,kucharki, inkubatora, sprzataczki.

spotkała cie sytuacja dana w zyciu i cały świat interpretujesz tak ? dziwna filozofia jak jakiś Józek na wsi bierze na zeszyt flaszkę wódki w spożywczaku to myśli że na całym świecie są takie spożywczaki z wódzią i panią Krysią za ladą.

Gość gość
wiecie, że to napisała ta sama kobieta (albo facet) co ten temat "dzień z zycia kury domowej"?

Gość gość
Weźcie pod uwagę, że nie każda kobieta pracująca siedzi w ciepłym biurze od 8-16 i zarabia przynajmniej 3 tys. Ogromna ilość kobiet siedzi na kasach, sprząta kible czy zapierdziela po nocy na produkcjach, myślisz, że to lepsze niż bycie na utrzymaniu męża? Gó/wno. Muszą znosić obelgi szefa, użerać się ze współpracownikami... i również żyją w niewoli ekonomicznej, bo zarabiają najniższą lub niewiele ponad to i nie stać ich na wiele rzeczy. Także fajnie jak kobieta ma dobrą pracę, zarabia, spełnia się itd. Wtedy oczywiście jest to lepsze niż siedzenie w domu. Ale jeśli miałabym iść na tę produkcję czy na kasę, a mąż powiedziałby mi-słuchaj nie musisz pracować, ja zarabiam wystarczająco, to zostałaby w domu, zwłaszcza mając małe dzieci.

ja mam koleżankę która zarabia 10 tys i siedzi całymi dniami w korporacji, mieszkanie kawalerka i prawie w ogóle jej tam nie ma.Wakacje to tydzień we wrześniu i tydzień w marcu i to jeszcze z laptopem w zębach , nie może nawet 2 godzin swobodnie spędzić upajając się urodą krajobrazu.Owszem, robi karierę, są pieniądze i niezależność ale po co takie życie ? Inna kobieta mająca dzieci na głowie,nie pracuje i musi sprzątać, gotować, robić zakupy, każde życie ma jakieś bolączki i trudności przez które trzeba przechodzić.

Gość gość
Popracuje do 35 , odłozy kasę i ułoży sobie życie, nie martw się.

LenaLodz dziś ja mam koleżankę która zarabia 10 tys i siedzi całymi dniami w korporacji, mieszkanie kawalerka i prawie w ogóle jej tam nie ma.Wakacje to tydzień we wrześniu i tydzień w marcu i to jeszcze z laptopem w zębach , nie może nawet 2 godzin swobodnie spędzić upajając się urodą krajobrazu.Owszem, robi karierę, są pieniądze i niezależność ale po co takie życie ? - bo po 40 roku życia odłoży tyle, że zainwestuje w jakiś interes i już do końca życia będzie mogła się napawać urodą krajobrazu.

Gość gość psycholozka
Nie macie innego, poważniejszego zajęcia tylko zajmować się jakimś tlukiem :D jej o to chodzi przecież. W domu nikt się nią nie interesuje to szuka zainteresowania w sieci.

Wy wszyscy tu operujecie stereotypami. Jak w domu siedzi, to kura domowa i nie ma hobby (a przecież zdarzają się wyjątki), a jak pracuje, to na taśmie, nie robi kariery i dzieci nie dopilnuje.

Gość gość
Nie macie innego, poważniejszego zajęcia tylko zajmować się jakimś tlukiem smiech.gif jej o to chodzi przecież. W domu nikt się nią nie interesuje to szuka zainteresowania w sieci. X Powiedziala stara, niepracująca torba ,siedząca od 20 lat na cafe