Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostałam wreszcie kredyt na dom

Polecane posty

Gość gość

2 mc starań i dzisiaj wreszcie podpisaliśmy umowę. Tak bardzo się cieszymy. :-))))))

Gość gość
2 miesiące starań żeby sobie uwiesić kamień u szyi? I taka radość?? Aż ci zazdroszczę tej radości - a jak jeszcze znajdziesz staw głęboki to chyba wpadniesz w euforię....

Gość gość
Grtuluje My od roku ie trmy i ni

Gość gość
Dwa miesiące starań o bat finansowy. Gratulować czy nie gratulować?

Gość gość
gratulacje my też dostaliśmy pod koniec września na dach i wykończenie , bardzo się cieszymy ,teraz pogoda nam psuje szyki :( ale myślę że za rok będziemy na swoim :) ile macie kredytu na ile lat? my mamy 150 000 na 25 lat

Gość gość
Jak bym wziął 150tys kredytu to polecialbym do Illinois, wydał tam wszystko a na koniec strzał w głowę :D

Gość gość
Dostaklam 890 tys złotych na 45 lat. Oczywiście po znajomości bo w Poslce inaczej się nie da.

Gość gość
Ale trza byc matolem zeby sie cieszyc z kredytu...utrzymywac tych zdziercow i zyc tyle lat z petla na szyi xd buduje sie systemem gospodarczym i na wszystko ci starcza pozdro

Gość gość
Cieszycie się jakbyście jakiś prezent dostały albo w totka trafiły, a zaciągnęłyście zobowiązanie finansowe na lata, które niezależnie czy będzie się waliło czy paliło, będziecie musiały spłacać - z duża nawiązką.

Gość gość
My bediemy sie starac o 400 tys

Gość gość
Ja prdl z czego tu się cieszyć??!!! Kredyt na 25lat? A jak się wam noga powinie to co wtedy?? Js mam kredyt na 4 lata i się boję a co mówiąc tyle lat płacić ratę ok 1500 zl

Gość gość
Gratuluję my też z mężem długo się staraliśmy i mimo tego że rok dopiero go splacamy to jesteśmy dumni z naszego własnego domu :-) kto nie przeżył tego nie zrozumie Ciesz się autorko :-) a ja będę się cieszyła razem z toba :-)

Gość gość
Przecież 25 lat bidy z nędzą to wcale nie tak długo - minie jak z bicza trzasł.. ;) No i taki kredyt to jednak cementuje małżeństwo - nie to co jakieś śluby...

Gość gość
Bank pewnie cieszy się jeszcze bardziej, a najbardziej cieszy się z prowizji ten kto Wam ten kredyt sprzedał.

Gość gość
gość dziś A to fakt. W dzisiejszych czasach najlepiej faceta na kredyt łapać. Lepiej cementuje niż dziecko, opinia sąsiadów i przysięga małżeńska razem wzięte :-P

Gość gość
gość dziś -> no przecież mówie. I dlatego baba sie cieszy z kredytu - bo przecież nie ona go będzie spłacać. Ale sie baran wp...lił ;):)

Gość gość
Tu autorka. Bardzo się cieszę. Bardzo bardzo bardzo. Mieszkaliśmy z moimi rodzicami, duża część domu już stoi. Budujemy tzw. systemem gospodarczym. Miałam wybór: albo iść się powiesić przez rodziców albo dobrać kredyt i wreszcie szybko skończyć. Po tym co przeszliśmy to wierzę, że gorzej nie będzie. 170 tyś na 20 lat. Czuję, że kamień spadł mi z serca. Mężowi pewnie też. Będziemy za pół roku u siebie.

Gość gość
Teraz to on ani beknie - chomonto na łeb i w pol(sk)e orać. Baran w chomoncie - no jaja jak kredyt :classic_cool:

Gość gość
A ja sie cieszę razem w wami. Lepiej spłacać raty kredytu niz czynsz za wynajem. Gratulacje i powodzenia w nowym gniazdku

Gość gość
Tu autorka. Uwierzcie, że po naszych przeżyciach kredyt to pikuś.... Dlatego tak bardzo się cieszę.

Gość gość
Twoja mamuśka dała zięciowi popalić? A to on chyba nie zna starej prawdy: chcesz poznać swoją żonę? Popatrz na swoją teściową :classic_cool:

Gość gość
Dokładnie ,lepiej spłacać swoje mieszkanie lub dom po 1.500zł niż wynajmować za 1.500+rachunki 600zł i nigdy nie mieć nic własnego.Gratuluje decyzji i niech rata lekką będzie :)

Gość gość
Tu autorka. Z mamą mam niewiele wspólnego, wręcz wszystko nas dzieli.

Gość gość
Zgadzam się, lepiej płacić ratę kredytu i po tych 25 latach mieć pełną własność domu czy mieszkania, a nie wynajmować, płacić praktycznie tyle samo, a po 25 latach dalej nie mieć nic. Już nie mówiąc o tym, że jak kupujesz dom czy mieszkanie na kredyt, to możesz sobie urządzić jak zechcesz, chcesz wyrzucić ścianę, to wyrzucasz, dobudować-proszę bardzo, a na wynajmie możesz co najwyżej pomalować, bo na większe remonty z reguły właściciele się nie zgadzają. Zresztą może być tak, że włożysz kasę, a właściciel za kilka m-cy wypowie, bo potrzebna mu kasa i musi sprzedać mieszkanie. A płacić wszędzie trzeba, czy wynajem czy kredyt, nawet z wynajmowanego prędzej Cię wyrzucą jak nie zapłacisz, niż z hipotecznego :) Niestety jak ktoś nie ma mieszkania po babci czy bogatych rodziców to samemu ciężko się dorobić mieszkania za gotówkę.

Gość gość
Dokładnie tak. Wynajmowanie nie ma sensu, zwłaszcza, że wynajęcie mieszkania kosztuje więcej niż rata za swój dom.

Gość gość
Bo kredyt trza brać z głową (i możliwością wcześniejszej spłaty ). Ja wzięłam 100 tysięcy i wpłaciłam do Atlantica (grupa partnerska Questry - pasywne zarabianie przez inwestowanie online, spoko koleś jest moim opiekunem: http://questraholdingspro.com/landingpages/lukasz/), za 5 miesięcy mi się zwróci (czyt. spłace go Bankowi) a po kolejnych 5 miesiącach mam swoje 100 tyś bez żadnych rat, batów finansowych i ryzyka :P

Gość gość
a po kolejnych 5 latach zawał...

Gość gość
Ile ludzi tyle opinii. Ja wolę wynajmować. 1. Nie potrzebne mi są duże przestrzenie. 2. Większość dnia i tak spędzam poza mieszkaniem. 3. Lubię zmienić pracę od czasu do czasu. Mieszkałam już w Warszawie, Wrocławiu, Paryżu i Hamburgu. Teraz Poznań. 4. Kredytu nie wezmę bo nie lubię wikłać się w takie długoterminowe zobowiązania. Myślę, że punkt 3 jest najważniejszym argumentem za wynajmem. Poza tym mam gotówkę, którą inwestuję i w zasadzie zyski rekompensują mi to co płacę za wynajem.

Gość gość
gość dziś - tat,tak... Znają cie Cygany ;) I dobrze wiedzą, że "jaka matka, taka natka" :classic_cool:

Gość gość
A co jak nie będziecie w stanie spłacać kredytu? Chyba nie jest tak łatwo sprzedać dom? Macie jakieś wyjście awaryjne?