Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszły milioner

czuję, że to mnie wykańcza

Polecane posty

Gość niedoszły milioner

te 6 z 49 o których nic nie wiem :P trafić i mieć z głowy problemy dnia codziennego czy ktoś z was wierzy, że lotto daje realną szansę wygranej? może to tylko pozory, wszak tajemnicą jest to kto wygrał w USA wygrywa się po sto kroć więcej i nikt z tego tajemnicy nie robi choć niemal każdy tam ma w domu broń palną dlaczego u nas nadal trwa konspiracja? może po to by nas oszukać znacie jakiegoś szczęśliwca co wygrał kilka milionów w lotka?

Gość gość
myślę, że to implikacja kultury wymusza ukrywanie zasobów jako wynik poprzedniego systemu władzy (PRL) czerpanej rodem z książek Orwela. Różnica w podejściu do inwigilacji obywatela odbiega na tyle, iż w USA pieniądze są odmianą władzy i realnie przekładają na status i zadowolenie, a w Polsce (w tym aparatu Skarbówki zaczerpniętej z tamtych lat, jak wyżej) pieniądze są głównie źródłem przyszłych problemów :D

Gość niedoszły milioner
coś w tym jest ostatnio w tv puścili wzmiankę jak to totalizator ma sztab doradców dla zwycięzców ponadto dziennikarze, a konkretniej Robert Bernatowicz opowiada o tym jak to przeprowadzał wywiady ze zwycięzcami i ci opowiadali o swoim nieszczęściu nawet mnie to nie dziwi zważywszy na to, że większość naszego społeczeństwa jest znacznie ograniczona, a ich życie polega na konsumpcji i piciu pytałem się znajomego co by zrobił z 2 milionami, odpowiedział, że poużywał bo sobie życia pewnie po kilku miesiącach wrócił by do pracy i to w dodatku z długami ja bym zainwestował w nieruchomości